Jump to content

СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ


Recommended Posts

СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ

Днес законите се изпълняват не по собствено желание, не от съзнание за дълг, а насила. Навсякъде има принудителни мерки за изпълнението на законите. 5-201.

Онзи, който може да изпълни малкия закон, може да изпълни и Великия. 5-209.

Всяко нарушение на физическите закони произвежда разстройство в стомаха, корема, червата. Всяко нарушение на духовните закони произвежда разстройство в дробовете т. е. в чувствата на човека. Всяко нарушаване на законите на умствения свят произвежда разстройство в главата. Обаче физическия, духовния и умствения свят са така тясно свързани, както този и онзи свят. Ето защо, в който свят греши човек, това се отразява върху целия му организъм. 146-231.

Казвате: Защо са толкова строги законите? Законите са строги, защото съзнанието на съвременните хора не е будно, вследствие на което не могат да влязат във връзка със съзнанията на висшите разумни същества и от тях направо да се поучават. Тогава не остава друго, освен да изпитат строгостта на законите, за да се пробуди в тях висшето съзнание. Онзи, в когото Божественото съзнание е пробудено, той никога не се натъква на разумните закони. Той върви в съгласие с тях и ги прилага. 49-30.

Когато се говори за разумен живот, подразбираме прилагане на законите. 27-220.

Ако вървите по Божествените закони, нито косъм няма да падне от главата ви. 0-11.9.90.

Когато изпълнява Божия закон, човек се радва. Когато не го изпълнява, той страда. 70-110.

Турете сега мисълта си: „Можем да изпълним най-малкия Божествен закон.” И след 2000 години ще проверите резултатите. По-напредналите от вас може и след две години да проверят, а някои даже след десет години. Но за това се иска чист, възвишен и благороден живот. 5-219.

И човек създава условията. Ако знаете как да приложите Божествените закони, вие сте господар; ако не знаете как да ги приложите, вие сте слуга. 4-80.

Ще излезем смело пред света и ще кажем: Ние сме длъжни най-напред да изпълним Божия закон, а след това ще изпълним вашият закон. 127-243.

Бог и природата няма да изменят законите заради нас, но вие трябва да се справите с тия закони. 27-104.

Да станем проводници на Божия закон, които да завладее всички умове и сърца. Всички мъже и жени да станат деца - синове на Царството Божие, да заживеят на земята както трябва. 4-152.

Щом кажете нещо, което не е съобразено с Великия Божествен закон, изпитвате скръб като че ли сте изгубили нещо. 43.30-88.

Ако хората живеят съобразно законите на живата природа, всичко ще им върви по мед и масло, ще живеят в мир и радост. 127-425.

Злото започва оттам, отдето започват малките закони. 5-199.

Някой казва: „Този закон е малък закон, защо да го изпълнявам, аз ще изпълня големите закони. - Не, човек, който не е готов да изпълни малките закони, той не ще бъде в състояние да изпълни и големите. 5-200.

Днес законите се изпълняват не по свободно желание, не от съзнание на своя дълг, а насила. Навсякъде има принудителни мерки за изпълнение на законите. 5-200.

Всеки човек отделно или всяко семейство, всяко общество може да си има свои схващания, но те не изменят онзи Божествен закон, върху който почива нашето растене. Докато сме в съгласие с тоя закон, у нас ще има растеж, ще има подем на нашите мисли и чувства, замах или разширение на нашата воля, и тогава ние лесно ще може да се разберем. Това ще бъде всякога, докато сме във връзка с малките и големите закони. 5-201.

От момента, когато нарушим съзнателно или несъзнателно един от тези закони, малък или голям, нарушава се и равновесието в нас. Ние не можем да разберем причината за безпокойствието ни, криво ни е, недоволни сме и търсим причината у другите хора. 5-201.

Ако прилага разумните природни закони в живота си, човек никога не може да бъде нещастен. Каквото да изгуби, природата ще му го даде четирикратно. 59-16.

Страданията показват, че човек е влязъл в разрез със законите на живата разумна природа. 27-269.

Правилното разбиране и прилагане на законите ще ви избави от ред ненужни страдания в живота. 127-276.

Аз превеждам старите закони на нов език, за да бъдат разбрани и изпълнени от всички. 26-124.

Ние трябва да знаем Божия закон и да го изпълняваме абсолютно, и то от любов, а не от страх. 126-21.

„Ако спазваш законите, които съм положил, ще бъдеш всякога щастлив, радостен, блажен и всичко, което захванеш, ще сполучиш.” 4-3.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...