Jump to content

Recommended Posts

15. НЕПТУН

15.1. АСПЕКТИ НА НЕПТУН С ПЛУТОН

НЕПТУН в тригон, квинтил или секстил с ПЛУТОН

Понеже Нептун е носител и изразител на ангелската и Божествената любов, неговите влияния могат да бъдат правилно почувствани и разбрани само от люде с високо духовно развитие.

(За аспектите на Нептун със Слънцето, Луната, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер, Сатурн и Уран, виж главите за съчетанията на всички тези светила с Нептун).

Хармонията на Нептун и Плутон е свидетелство, че такъв човек може да побеждава всички мъчнотии, пречки и страдания чрез силната си вяра в ръководството на висши същества и благодарение на голямата любов, милосърдие и състрадание към всички същества.

Всяка хармония между Нептун и Плутон показва, че такива люде, движени от голяма любов, от голямо състрадание и милосърдие, са готови на големи жертви, способни са на небивали подвизи, когато са убедени, че могат да спасят някой грешник и да му направят добро.

Люде с хармония между Нептун и Плутон лесно и във всяка среда могат да си спечелят приятели, да спечелват доверието и любовта им, защото самите те обичат всички люде.

Хармонията между Нептун и Плутон е свидетелство, че такива люде в минали животи като окултни ученици в името на Божествената любов са били всякога готови да пожертват всичките си богатства, всичките си сили и живота си дори. Такива люде са се научили да жертват човешкото заради Божественото.

Дисхармонията между Нептун и Плутон, в зависимост от своята сила, показва до каква степен човек с мислите, чувствата, делата и словата си е станал проводник на низшите светове и е внесъл изопачения в схващанията, разбиранията и проявите на Божествената и ангелска любов.

НЕПТУН в съвпад, съвпад в скоби, опозиция, паралел или квадрат с ПЛУТОН

Дисхармонията между Нептун и Плутон показва, че такива люде са бивали в минали животи окултни ученици, но не са учили добре, не са правили необходимото нито за Бога, нито за човеците.

Всяка дисхармония между Нептун и Плутон показва, че такива люде се поддават на обсебване от низши духове, които внасят заблуждения у човека, че му говорят ангели и висши същества. Затова люде с такива дисхармонични съчетания вършат най-чудновати глупости, говорят големи безсмислици, а мислят, че Господ или ангелите действат и говорят чрез тях.

Дисхармонията между Нептун и Плутон показва, че такива люде са готови да вършат и престъпления, като същевременно са убедени, че така служат на Господа.

15.2. ОБЩО ЗА НЕПТУН И СЪЧЕТАНИЯТА МУ

Нептун в хармония със Слънцето и стоящ над хоризонта дава на човека дарби и способности да се вдъхновява и работи в областта на изящните изкуства, изобщо стремеж към гениалност и изключителни прояви в областта на изкуствата.

Хармонията между Нептун и Слънцето говори, че такъв човек има гениални артистични дарби и способности, гениални артистични заложби. Такива люде ясно разграничават проявите на любовта, кога тя е Божествена, кога е ангелска и кога човешка или животинска.

Нептун в дисхармония със Слънцето показва обратното на казаното за хармоничните съчетания между двете светила.

Всяка дисхармония между Нептун и Слънцето е свидетелство за прегрешенията на човека спрямо прегрешенията на ангелската и Божествената любов, когато е бил окултен ученик.

Нептун в хармония с Луната, в зависимост от силата на хармонията, определя силата, романтичността и естетичността на въображението. Такива люде имат дарби и способности да бъдат психометрици и често приемат внушенията на висшите светове, стават техни изразители с мислите, чувствата, желанията, словата и делата си.

Всяка хармония между Нептун и Луната прави човека способен да вижда пророчески сънища и да се вдъхновява от всяка велика идея и мисъл, чута или възприета от художествените произведения.

Дисхармонията между Нептун и Луната прави въображението объркано, разпокъсано, непостоянно, безцелно, безсмислено, некрасиво.

Хармонията между Нептун и Меркурий в зависимост от своята сила, показва повече или по-малко богат и надарен ум с артистични дарби и способности. Такива люде разбират всички видове изящни изкуства, обичат ги, получават радост, вдъхновение и подтик от изкуствата и добре изясняват творенията на гениалните творци.

Дисхармонията между Нептун и Меркурий означава обратното на казаното вече за хармоничните съчетания между тези светила.

Колкото по-силна е хармонията между Нептун и Венера толкова пo-голяма е любовта на човека към изящните изкуства, към реда и чистотата, към красотата и доброто в умствен, духовен и физически смисъл, т. е. към всички прояви на хармонията. Съзвучието на Нептун и Венера свидетелства, че такъв човек притежава много артистични способности и качества, че има голяма любов към всички висши идеи, изразени чрез изящните изкуства.

Нептун в дисхармония с Венера означава обратното на всичко гореказано за хармоничните съчетания. Всяка дисхармония между Нептун и Венера показва до каква степен човек е внесъл нечистота и безредие, изопачавания и заблуди в областта на изкуството, като артист в минали животи.

Дисхармонията между Нептун и Венера е свидетелство още, че такива люде имат изопачени, неправилни схващания и разбирания за проявите на любовта между човеците.

Хармонията между Нептун и Марс показва, че такива люде са подчинили животинското си начало, низшето си същество на висшата Божествена любов.

Колкото по-голяма е хармонията между Нептун и Марс, толкова повече човек е в състояние да жертва всичко човешко заради любовта към Бога, към някоя Божествена идея, такива люде са способни да станат мъченици за Божествената идея.

Всяка дисхармония между Нептун и Марс е твърде опасна в много отношения, защото такава дисхармония означава, че човек е внесъл изопачавания, заблуди, опорочаване, нечистота и безредие в схващанията и разбиранията за проявите на Божествената любов. Такива люде често имат йезуитски схващания и разбирания: те вършат престъпления в името на висши принципи и смятат тези престъпления за нещо велико.

Дисхармонията между Нептун и Марс показва още до каква степен човек е обсебен от низшите духове и може да бъде носител, изразител и служител на техните прояви.

Хармонията между Нептун и Юпитер е една от най-висшите и благородните в много отношения положителни ъгловръзки. Тази хармония показва, че човек всецяло е отдал висшия си разум в служба на Божествената любов.

Такива люде в миналите си животи са били гениални артисти, гениални философи, гениални духовници и вдъхновени пророци. Такива люде са всякога под ръководството на ангелите, лесно успяват във всичко и са истински добротворци за всички човеци.

За такива люде народът казва: „Този човек има силен ангел”.

Всяка дисхармония между Нептун и Юпитер е свидетелство, че човек като окултен ученик в минали животи не е изпълнявал добросъвестно зададените му задачи, отлагал е изпълнението на работите си и е бил небрежен към изкуството си, в службата си като философ или духовник.

Всяка хармония между Нептун и Сатурн показва, че Божествената Любов е вземала връх у човека и низшото аз, човешкият егоизъм, материалното естество на човека, представяно от Сатурн, се е подчинило на Божествената любов и нейното ръководство. Всяка хармония между Нептун и Сатурн, в зависимост от нейната сила, показва доколко човек е способен да жертва човешкото за Божественото.

Всяка дисхармония между Нептун и Сатурн показва до каква степен човек е внесъл изопачавания, извращавания, заблуди в схващанията, разбиранията и проявите на Божествената любов със своя егоизъм, с лъжа и насилие, като е ограничавал и лишавал близките си.

Люде с най-силна дисхармония между Нептун и Сатурн са в състояние да измислят йезуитски учения и да им бъдат фанатични служители. Изобщо, всяка дисхармония между Нептун и Сатурн прави човека жестокосърдечен, студен душевно и безразличен към съдбата на ближните си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...