Jump to content

16. ПЛУТОН


Recommended Posts

16. ПЛУТОН

16.1. ОБЩО ЗА ПЛУТОН И СЪЧЕТАНИЯТА МУ

Когато Плутон е в хармония със Слънцето това показва необикновено богатство на жизнени сили, голяма физическа устойчивост, издръжливост и на най-неблагоприятните физически условия.

Хармонията между Плутон и Слънцето показва още, че нейният носител ще придобие големи материални богатства, особено след 30-годишна възраст.

При хармония между Плутон и Слънцето, човек винаги става победител и оползотворител и на най-неблагоприятните материални несгоди.

Дисхармонията между Плутон и Слънцето показва твърде големи противоречия, големи затруднения и големи изпитания чрез загуба на материални богатства.

Всяка дисхармония между Плутон и Слънцето показва големи нешастия, големи заблуждения, чиято причина е от материално естество.

Плутон в хармония с Луната насочва въображението на човека, неговите стремежи и желания към придобиване на материални богатства. Човек с такива съчетания до 30-годишна възраст смята, че щастието се състои в притежаване на материални богатства.

Плутон в дисхармония с Луната показва лишаване, ограничаване, отнемане на материалните потреби на човека, живот в крайна бедност, злочестини, изпитания от липса на материални средства.

Хармонията между Плутон и Меркурий дава насока на човешките мисли към придобиване на знание и богатство, свързани с материята. Умът на такъв човек е много практичен, много прозорлив, находчив за всичко, което се отнася до материалния свят и материалните богатства.

Такива люде могат да бъдат много добри физици.

Дисхармонията между Плутон и Меркурий прави ума непрактичен, неспособен за придобиване на материални богатства и тяхното оползотворяване.

Колкото по-голяма е дисхармонията между Плутон и Меркурий, толкова по-беден от познания за материалния свят е умът на човека, толкова по-големи са заблужденията му за този свят.

Хармонията на Плутон с Венера прави твърде материалистични любовните чувства на човека. Такъв човек вижда щастието в любовта свързано с материалните богатства и с физически условия.

Плутон в дисхармония с Венера прави човека нещастен в любовта, при което нещастието винаги е свързано със загуба на материални средства, с неуредици в използването на материални богатства.

Хармонията на Плутон с Марс придава на човека необикновена физическа енергия и издръжливост. Такъв аспект имат почти всички борци. Човек с такъв аспект се отличава с необикновена физическа работоспособност, с издръжливост до края на живота си.

Дисхармонията на Плутон с Марс придава на човека силни животински наклонности, животински инстинкти, непокорство, чрезмерна лакомия, безредие и нечистота, поради което още в млада възраст е придобиват редица болести. Колкото по-голяма е дисхармонията между Плутон и Марс, толкова по-голяма е алчността, жестокостта и по-силни са грабителските наклонности на човека.

Ако в хороскопа няма други благоприятни съчетания с добротворците, такъв човек може да извърши най-големи жестокости.

Хармонията на Плутон с Юпитер е в помощ на висшия творчески Юпитеров разум, затова такива люде успяват да съчетават по най-благороден и полезен начин своите висши идеи и замисли с придобиването и оползотворяването на най-големи материални богатства.

Всяка хармония между Плутон и Юпитер свидетелства, че идеите и замислите на човека ще имат материални условия и възможности за тяхното приложение.

Дисхармонията на Плутон с Юпитер показва, че много благородни идеи, замисли и стремежи от Юпитерово естество няма да имат възможност да се осъществят.

Всяка дисхармония между Плутон и Юпитер показва несъответствие, неразбиране, заблуждение между висшите стремежи на човека и придобиването на средства за тяхното реализиране. Дисхармонията на Плутон с Юпитер показва още много пречки, изпитания, заблуждения, които пречат на висшия разум на човека да работи и се проявява творчески, означава също липса на средства за осъществяването на Юпитеровите идеи и замисли.

Хармонията на Плутон със Сатурн дава на човека стремежи желания, сили и средства да урежда материалния си живот, като следва разбирането си, че щастието на земята трябва да се основе върху материални богатства и материална осигуреност. Люде с голяма хармония между Плутон и Сатурн са най-добрите икономисти, основатели на философски и икономически учения, изградени върху грижата за материално благосъстояние. Всички люде, които с любов обработват земята и търсят подземни богатства, имат хармонично влияние между Плутон и Сатурн.

Дисхармонията на Плутон със Сатурн създава на човека много противоречия, изпитания, нещастия, главно поради голям страх за загуби на богатство, здраве и от страх пред обществено мнение.

Дисхармонията на Плутон със Сатурн създава много съмнения, колебания, голяма нерешителност и неувереност.

Ако при най-силна дисхармония между Плутон и Сатурн липсват добротворни съчетания между висшите светила, които да неутрализират нейните злотворни въздействия, човек става крайно жесток, крайно алчен и скъперник, краен материалист, властолюбец и диктатор, изобретател на всички средства и начини за измъчване на човеците.

Такива люде са носители и служители на най-низши и пакостни идеи, чувства, желания и дела.

Хармонията на Плутон с Уран дава силен организъм и необикновено силна воля, поради което човек е готов да се бори с всички трудности и изпитания, за да постигне целите си. Такива люде стават големи преобразователи и ръководители в областта на икономическото устройство и борбата за изграждане на материално благосъстояние.

Плутон в дисхармония с Уран причинява на човека големи страдания и изпитания поради заблудата, че той смята себе си призван за водач и управник, за реформатор, а всъщност не притежава потребните за такава служба знания и качества.

Хармонията на Плутон с Нептун дава на човека необходимите материални средства и възможности за осъществяване на идеите, замислите, стремежите и желанията от Нептунов характер.

Дисхармонията на Плутон с Нептун създава пречки, заблуждения, изпитания в стремежите на човека да осъществи своите Нептуновски идеи и замисли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...