Jump to content

B. УЧИТЕЛЯТ И ЧОВЕКЪТ ПЕТЪР КОНСТАНТИНОВ ДЪНОВ


Recommended Posts

B. УЧИТЕЛЯТ И ЧОВЕКЪТ ПЕТЪР КОНСТАНТИНОВ ДЪНОВ

(29.06./12.07.1864 ÷ 27.12.1944)

По молба на колектива, издаващ томовете „Изгревът на Бялото Братство пее и свири, учи и живее” и във връзка с описанието на хороскопите на астролозите от Изгрева, ми се наложи да дам хороскопа на Учителя и да направя кратък очерк на физическите и духовни условия, при които е работил този Велик Дух. Тази трудна задача се падна на мене - най-малкият от колектива видни астролози на Изгрева: Георги Радев, Влад Пашов, Иван Антонов, Петър Манев и други, десетият по ред, последният, който трябва да свърши работата. Да говориш и пишеш за Великия, проявил се на земята във физическо тяло и донесъл светлината за новия живот, който ще дойде на Земята, с образуването на Шестата светеща раса, е голяма работа, непосилна за възможностите на един обикновен човек. Аз ще изнеса малкото, което се открива пред моите очи, а в бъдеще други големи специалисти ще допълнят и коригират, ако съм допуснал грешки. Бог е всичко за мен. Затова ще започна изложението си с формулата:

„Да застанем пред Бога с всичкото си смирение, да се спрем пред Него в мълчание и да изпълним душите си с благодарност.”

В книжката „Светъл лъч към човешките души” аз съм описал подробно проникновението, което ми е дадено за идването на този светъл Дух на земята* и промените, които прави на Сириус, Слънцето и Земята. Бог идва на Земята през 300 милиона години.

Учителят отбелязва в „Призвание към народа ми”, дадено на 8.10.1898 г: „Ето, вторий път ида, откак сте станали мой народ, за да ви гледам как живеете и духът ми е трогнат от печалната картина. За оплаквание сте вие, над които пожертвах всичко придобито: живот, слава и чест, сте злоупотребили с Моята доброта и Моята любов. Пред лицето Ми стоят множество нещастни ваши братя и сестри, изнасилени и ограбени от самите вас. Идете при тях и им изповядайте прегрешенията си и направете мир всякой с ближния си. Този ден, който ида да ви се открия в Моята пълна слава, искам да е ден на радост, а не на скръб, ден посветен Богу Моему.” (с. 13)

Учителят Беинса Дуно, Духът на Истината, слиза на Земята във физическо тяло да възстанови загубената Истина на Земята и да освободи душата на българите от черното робство, в което е изпаднала, поради неразумния им живот. Затова той се ражда в деня на душата, понеделник, на 29 юни, 1864 г., стар стил, Петровден. След 1900 г. се прибавят 13 дена и Петровден е на 12.07. Учителят обяснява, че вторият Адам Бог го е направил от кал. Три пъти го е изправял и човекът все падал. Четвъртият път той застанал и Бог вдъхнал в ноздрите му живо дихание - душа и той станал жив човек. Това станало преди милиони години, на (9) 22 март, при настъпването на пролетното равноденствие. Денят бил петък (Венера). Венера е планетата на любовта; но е свързана с медта, която се окислява и прави яденето отровно, което става и с обикновената любов на хората. Затова Учителят препоръчва новият човек да се ражда в неделя, под животворното действие на Слънцето, за да е изпълнен с живот, сили, здраве и духовни енергии, необходими за правилното му развитие на Земята. Също българите, които преди 2 хиляди години са се отклонили от правия път, изгубили свещеното чувство любов към Бога, и попаднали под злокобното влияние на падналия Бог Сатурн, да се освободят от неговите недъзи и да попаднат под лъчезарното влияние на Слънцето. Това е предвидено в Божествения план и в бъдеще ще се реализира напълно. Отбелязал съм в книжката "Светъл лъч към човешкиrе души", стр. 28, че дълго време съм търсил да намеря рождения час наУчителя. Допитал съм се до всичките астролози, които живееха на Изrрева, но те не го знаеха. През зимна екскурзия на Ел Шадай в 1960 r. пред вратата на Бивака ми се каза точния час.

Петър Константинов Дънов

(29.06) 11.07.1864г.

1454463_10151669275687687_1658908409_n1.jpg 11h47 , с.Николаевка

1454463_10151669275687687_1658908409_n.jpg

Учителят обяснява: „Ще кажете сега, че някой Учител се е родил в България за тщеславие. В България никой учител не се е родил. Учителите не се раждат. Говорят си хората, без да знаят как стоят нещата. Къщите им се правят тук, но те не са раждат нито в България, нито където и да е другаде” (Те се вселяват в приготвеното им тяло.)

Петър Константинов Дънов е роден на (29.06) 11.07. н. ст. 1864 г., Image_571.jpg , (понеделник), 11h47' в с. Николаевка (Хадърджа).

На Асцендента му изгрява венериният знак Везни. Хубавите му качества се изявяват с една дума - голяма елегантност. Тялото му е нежно и грациозно на младини и малко позакръглено в напреднала възраст. Кожата на лицето е гладка и чиста, очите меки и сини* с благо изражение. Устата е необикновено добре оформена, а зъбите много хубави и равни. Обикновено хората с Везни на Асцендента са променчиви, докато Учителят беше постоянен и неизменен. Много лесно се приспособява при всичките условия на живота, като не се безпокои от превратностите, но с усърдие се залавя да възстанови загубеното. По характер Везните го правят благ, мек и отстъпчив. Има хубави ръце и крака, за които се грижи добре. Каквато и дреха да облечеше, му лягаше добре на тялото му и му придаваше красота и изящество. Носеше предимно дрехи с бял цвят и такива с гълъбов.

Image_573.png

* Учителят често променяше очите си. Виждал сьм го със сини, кафяви и тъмни очи.

Слънцето в X дом е най-добрият показател за успех в живота. Ще има предразположението на най-издигнатите личност в обществото, работата му ще бъде придружена с голямо доверие и отговорност (пред Небето и Бога). Ще бъде много ценен от средата, в която работи и вътрешно познат от някои издигнати индивиди. Той оправдава винаги доверието, което му е гласувало небето и това на хората.

Слънцето в психичния знак Рак, домът на Луната и душата, Знакът Рак е вратата на живота за земята. Преди две хиляди години Христос дойде на Земята със Слънцето в знака Козирог, които е вратата на смъртта. Мина през много страдания и изпитания и се пожертва за човечеството, като мина през кръстната смърт. Знакът Рак дава на Учителя един богат скрит вътрешен духовен живот, подплатен с многобройни мистични опитности. Той определя слаба жизненост за родения, който има приятен, мек нрав, незлоблив, избягва свадите и проявява такт и умение при разрешаване на житейските въпроси. Знакът на душата, Рак, благоприятства на родения често да се затваря в себе си, в чертога на безмълвието, да съзерцава външния и богатия си вътрешен живот и така да придобива духовни знания и сила. Обича да наблюдава и изучава природата, да търси великото, да складира знания през първата половина на живота си, до 33 години, необходими му за сериозната работа предстояща след 33 годишната му възраст. Първата половина от живота му е безплодна - няма външни изяви. Следва голям успех в развитието му, който достига апогея си в зряла възраст. Душата на родения е озарена от животворните слънчеви лъчи и той по-лесно понася големите несгоди и мъчнотии, съпровождащи пътя му. Притежава силна склонност към окултни и психични опити и всестранен духовен живот.

Image_572.jpg (Слънце съвпад, паралел Венера) дава развитие в артистична насока, музика, изкуство и поезия. Роденият е носител на голяма любвеобилност. Тези аспекти подобряват телесната организация на родения. Увеличават известността му в обществото и правят отношенията му приятни и леки. Изпълнен с любов, той навсякъде си създава приятели и умее да ги запазва. В X дом двете планети (в съвпад и паралел) и съвпад МС (Медиум Цели) дават отворено и високо организирано свръхсъзнание, подплатено от продуктивно въображение, с които роденият може еднакво лесно да борави и в този, и онзи свят.

Учителят казва в Словото: „Като станеш сутрин, огледай се в огледалото и кажи: Сутринта моите очи трябва да бъдат сини. Тогава душата ми ще бъде свързана с цялото небе. На обед очите ти трябва да бъдат кафяви и да кажеш: Сега трябва да живея с хората и да бъда мек. Вечерта очите ти трябва да бъдат черни и да кажеш: Хората страдат толкова много, затова аз трябва да им дам нещо от себе си.”

Често Учителят изпълняваше това Слово.

Image_574.jpg (Слънце съвпад Меркурий). Облагоприятства паметта и интелекта. Много благоприятно е, че Меркурий предхожда Слънцето - изгрява преди него на хоризонта. Меркурий, секретарят на боговете, е лампата на Духа на родения, следвана от окото на Бога - Слънцето. Роденият се отличава с права, много пъргава и подвижна мисъл, годна да обясни всички явления във видимия и невидимия за нас свят. Аспектът е образуващ се и показва, че в този живот ще прояви изкюзчителните качества и възможности, скрити в неговия светъл ум.

Image_575.jpg МС (Слънце съвпад Медиум Цели) говори за неговата постоянна връзка с Бога и невидимите светове над нас.

Image_576.jpg (Слънце тригон Юпитер) изпълва родения с изобилни жизнени сили, добро здраве, богатство и щастие. Понеже аспектът е разтурят се (р), изживян е в миналото и няма тази абсолютна сила. Превъзмогна болестите си в качалото малко трудно, но след това излекуването става бързо и почти невероятно. Притежава весел характер, изпълнен с любов и благост в отношенията му към околните. Всички го обичат и му се доверяват. Той спечелва любовта на хората още и с добрите си дела, добрата воля и подкрепа, които в зависимост от случая проявява към околните.

Учителят е носител на Истината (Духът на Истината) и всички приемат думите му с разположение и вяра. Има ясно съзнание, здрав разсъдък и голяма деловитост. Той е създаден на земята хармонично да помага на хората около него, като ги чисти от недъзите им. Неговото благосъстояние постепенно ще се подобрява и ще има всичко, което му е необходимо, без да причинява вреда, загуба на околните му. В обществото е стълб.

Беинса Дуно е стълб на цялата вселена.

В човешкия живот може да е отличен държавник. (Той е опитал всички високи постове, предлагани в обществения живот и се е отказа от тях.)

„Аз съм най-големият светия на небето, а тук, на Земята, съм заел най-ниското стъпало, за да свърша добре работата, дадена ми от Бога.” - Учителят.

Image_577.jpg (Слънце паралел Уран) дава на Учителя самобитен интуитивен характер, с изобретателен дух и независим в своето проявление спрямо външния свят. Притежава известна особеност при храненето, която го отличава от околните, които го смятат за малко ексцентричен. Неразривно е свързан с Божествената мъдрост, която постоянно, системно предава на слушателите си. Занимава се с окултизма и е отличен специалист в астрологията, особено в езотеричната, която се подчинява и ръководи от Божията Любов и е непозната за земните жители. Изучава непознатото и тайните на природата и знанието, до което е достигнало човечеството, като коригира и изправя заблужденията и невежеството, в които е попаднало. Успешно се ползва от най-фините енергии и сили в природата, умее да ги направлява и служи като добър проводник на тези енергии към будните човешки души, които го обкръжават. Изключително чувствителен, но притежава пълен контрол над себе си и почти никога не се показва в лошо настроение или гняв. Според земната астрология Учителят е идеалист в пълния смисъл на думата.

Image_578.jpg (Слънце квадрат Асцендент) говори за големите му здравословни проблеми в детския период и до средата на живота 33 години. Понеже Слънцето е много добре аспектирано и най-високо в хороскопа (X дом), то озарява родения с животворните си енергии и му помага да реши трудната задача за повдигане на българите и освобождаване душите им от материалното робство и той да излезе от болезненото си критично състояние.

Слънцето на 19°15'56" в Рак е в съвпад точен с алфа Близнаци, звездата Кастор, 18°22'36" в Рак, която има силно Меркуриево и Юпитерово влияние. Носителка е на добродушие и най- високи морални качества.

Учителят има много изискани маниери (винаги скромно, добре облечен с чисти огладени дрехи и лъснати обувки, дори и на планината.) Изпълнен е с много физически и духовни енергии, които проявява в живота си и делото, което вършеше. Неговият буден дух проникваше в същината на всяко човешко същество, като го изпълваше със своята велика любов и виждаше всичките му недъзи и недостатъци, и веднага помагаше да се освободи от тях. Учителят даде пълен ход на Божествената наука - астрологията, да влезе в умовете на най-интелигентните и будни ученици от класа, за да напътстват и помагат на закъсалите души в земния им път. Не само с внушение, но Той сам е предавал уроци на брат Иван Антонов и подари астрологията на Саабей на Николай Дойнов, който написа учебник по астрология.

Венера в X дом е един от най-добрите признаци на здраве и общо благосъстояние. Роденият ще бъде представителна и красива личност, много харесвана и търсена от хората. Ще бъда оптимист към всичко в живота и винаги щастлив от положението, в което се намира. Дава изключителна музикалност и похват към всички изкуства.

Венера в Рак е свързана с душата (Луната) и с духовното естество на знака. Притежава творческо въображение и ще влиза в непрекъснат досег с обитателите на невидимите светове. През духа му протичат Божествената, ангелската (Нептун) и човешката любов (Венера). Свръхсъзнанието му постоянно радиира и отправя тази велика струя на любовта към всички същества, населяващи Земята, като проявява бащинска грижа за тяхното правилно развитие.

С тази любов Учителят преобразява условията на Земята и я подготвя за новия хармоничен живот, които й е определен.

Image_579.jpg (Венерасъвпад, паралел Меркурий). Това е човешката любов и мъдрост, съединени тройно (Венера съвпад, паралел, латитюд Меркурий) дават най-добрите условия за правилното проявяване на ума и сърцето при разрешаване на всички щекотливи въпроси на живота. Дава един характер весел и общителен, приятен събеседник, човек, с когото винаги можеш да се разбереш. Притежава голямо разположение към музиката, поезията и изкуствата, към окултните науки. Има лечебен дар и може да лекува всички болести, които пожелае и е отличен лектор, сказчик.

Учителят казва: „Аз мога мъртъв да възкресявам, в моя власт е това. Мога да излекувам всички неизлечими болести, но каква полза от това? Представете си, взема едно прасенце, оваляно в калта, окъпя го в едно корито с топла вода и сапун, но като го пусна, къде мислите, че ще отиде? Пак в калта, ще отиде в най-нечистата локва и там ще се оваля. Питам, има ли смисъл този труд, който съм положил?”

Учителят помагаше и лекуваше даже и по Божествен начин - веднага тия души, които са решили в себе си да не се връщат повече в свинския (животински) живот на удоволствия и лакомия.

Image_580.jpg (Венера сьвпад Луна) - в разменени знаци. Подобрява здравето и внася мир и спокойствие в душата и укрепва сърцето, да издържи на големите мъчнотии, през които минава душата. Този аспект създава оратори с плодоносно въображение, със склонност към музиката, литературата и изкуствата. Роденият е представителна личност, много търсена заради добротата, любезността и съчувствието, които проявява към хората. Аспектът предразполага към всестранни успехи в живота и го предпазва от грижата за бъдещето.

Image_581.jpg (Венера точен тригон с ретроградния Юпитер). Един от най-добрите признаци за успех и развитие в духовно отношение и непреривна връзка със съществата от Бялото братство. Дава указание за придобиване на богатство и голямо обществено влияние и уважение от всички, които влизат в допир с него. Характерът му е весел, благороден, оптимистичен, с добро и открито сърце. Ще проявява гостоприемство в най-висша степен и е привързан и много деен в реализирането на човеколюбиви начинания. Духът му е свободолюбив, уважаващ възгледите на хората, даже и на тия, които са съвсем различни от неговите. Постоянно ще посещава красотите на природата, откъдето ще придобива знание, сили и хармонично разположение. Има отлично изработен вкус към музиката, поезията, изкуствата. Проявява се като даровит музикант - цигулар.

Image_582.jpg (Венера паралел Уран). Учителят с голяма любов, вдъхновение и вещина предава Божията мъдрост на братята и сестрите, присъстващи на беседите му. Надарен е с висока интелигентност, интуитивна възприеплчивост и голямо и живо магнетично влияние върху сестрите, с които работеше отлично духовно, когато те бяха разумни - не даваха ход на чувствата и страстите си. На Изгрева имаше едно постоянно отношение. 2/3 бяха сестрите, а 1/3 - братята. Сестрите имат много добри духовни качества и с тях лесно се работи духовно и бързо се прави връзка.

Учителят ще има много полезни и влиятелни приятели, които ще го разбират и ще му помагат в духовната работа и той ще разчита на тях. Проявява голяма любов към музиката и често свиреше в класа с цигулката си и даваше нови песни. Беше носител на голяма платонична любов към всички приятели от братството и с Божествената си любов стопяваше големите им мъки и страдания, които бяха непосилни за душите им.

Image_583.jpg (Венера латитюд Меркурий) - показва, че в живота на Учителя е имало едно постоянно течение на любов и мъдрост, идващо от великия Божествен извор и той изявяваше истината в пълнота - това беше Словото, което той свали за хората на Земята.

Зад Учителя и Словото, което изнасяше, стоеше цялото небе. По време на беседа около Него и имало около 10 хиляди специалисти от всички области на живота, които мигновено са му давали сведения, необходими му по даден въпрос, който той третира или пример, засягащ темата. Изнасянето на Словото беше една велика колективна работа на небето и Земята - фокусирана и изпълнена от Учителя Беинса Дуно. Българския език е подготвян 5,400 години, за да може Великият Учител на него да изнесе Словото си. Той е най-подходящият език на Земята за окултното и Божествено знание.

Учителят обяснява; „Моите беседи са построени по законите на музиката и всяка дума произнесена от мен звучи с определен тон, а цялата лекция представлява една велика симфония за умовете на ангелите. Щом се махне или промени само една дума, симфонията започва да звучи фалшиво и ангелите казват, че това не е Словото Божие.”

Само като постави ръката си върху някое напечатано томче с беседи, ангелът веднага познава дали има промени или е чисто Словото Божие.

Меркурий в ІX дом. Показва, че Учителят има любов към религията, науката и литературата (Словото). Умът му е прилежен, способен да прониква дълбоко в проблемите на живота. Има склонност към философия, човеколюбие и желание за далечно пътуване (отиването му да следва в САЩ), за увеличаване на неговите познания. Отличава се със своя гъвкав, обширен и находчив ум, с който той постоянно следи промените в живота и природата.

В отрицателната част на аспектите (Меркурий квадрат Луна, точен квадрат Сатурн, квадрат Нептун) Учителят поема объркания ум на българите като член на този народ и се заема да го направи светъл. Виждаме да изпъква на преден план поквареността на българите, изложен на постоянни промени, себичност, песимизъм, критикуване и с лабилна психика. Този неуравновесен ум на българите Учителят се е заел да го изправи. Това е невъзможна задача за един човешки или ангелски дух, но е във властта на Беинса Дуно - Духът на Истината.

Меркурий в психичния знак Рак дава ясен ум, подкрепен от силна и свежа памет, с удивителна приспособимост в живота. Може да изпълнява всякаква работа и служба (бил е хамалин и коминочистач в САЩ), като се приспособява лесно към идеите и схващанията на околните хора,

Image_584.jpg (Меркурий квадрат Луна) дава посредствена памет, склонност към безпокойствие и нерешителност, с голямо предразположение към мозъчни заболявания. Това е умът на българина, които е в противоречие с душата си. Но душата е майка на човека, но не като човешките - да глезят децата си. Душата е много строга майка и когато човек не я слуша, му налага тежки страдания, които растат прогресивно, докато поумнее и започне да слуша майка си. За промяната на този ум Учителят идва на Земята и 80 години усилено работи за просветлението му. Резултатите ще ги имаме в близкото бъдеще. Това, което Бог е решил да направи, то непременно става в определеното му от него време.

Image_585.jpg (Меркурий точен квадрат Сатурн). При този аспект роденият ще бъде изложен на постоянни неприятности и препятствия. Отвсякъде ще му се слагат пречки и ще бъде нападан от злословие от тайни врагове. Ще търси отшелнически живот, изпълнен с меланхолия. Това е окаяният живот на българина, попаднал в тежко робство на тъмните сили, изразено чрез падналият Бог Сатурн, проявяващ безумие, голяма критичност, егоизъм, безправие, липса на топлина в душата му. Той е без светлина в пътя на живота си, които Учителят пое на плещите си, за да го поправи и измени. Понеже Меркурий е свързан с говора на човека, Петър Дънов под въздействието на този злокобен аспект е ням до 5-годишната си възраст. Близките и родителите му са мислили, че той ще остане ням за цял живот. В един горещ летен ден по жътва изведнъж той проговаря, Това става, когато Меркурий по дирекция прави съвпад с господаря на хороскопа, Венера, която е отлично аспектирана и животворна. Това става през август, 1869 г. това е най- трудният детски период от живота на Учителя, който продължава до към пубертета - 14 години. Тялото му е било кожа и кости и неговите близки са го чакали всеки момент да си замине от този свят. Почти не се е хранил, затварял се е вътре в себе си и постоянно е посещавал близката гора: както навремето Христос, за да взима сили и енергии от дърветата и преодолее тежкия изпит, на който е бил поставен. Преди 2,000 години дърветата, гората, която Христос е посещава всеки ден сутрин много рано са му казвали; „Господи, хората са много лоши, имат отмъстителни мисли и чувства, ние ще ти даваме сили, за да можеш да издържаш и се справяш с лошите им мисли.” Така Христос, зареден с голяма енергия от растенията и непрекъснатите си молитви, през деня е лекувал стотици хора от неизлечимите им болести. Той гонел духовете от обсебените и ги е пращал в неговите врагове - фарисеите и садукеите. За този труден период от живота си Учителят отбелязва: „Като младеж аз минах през много труден период, но преодолях всичките препятстващи сили и излязох от болезненото си състояние. Който и друг човек да беше, при тези условия, нямаше да може да издържи и рано щеше да си замине.” Положението на Петър Дънов се подобрява след 7-годишната му възраст, до 10 години, когато Меркурий по дирекция прави съвпад със Слънцето. Напълно се стабилизира около 16 години (Уран прогресивен съвпад Меркурий).

Както отбелязах. Учителят постоянно е ходел в гората на медитация и невидимият свят му е помагал и отговарял на непрекъснатите му молитви. Много пъти неговите близки го намирали в дълбоко вътрешно вглъбяване, размисъл, концентрация, че той не ги забелязвал, че са до него. В този труден период от живота си Учителят е събирал сили и енергия за бъдещата си активна проповедническа дейност, за изнасянето на 7777 беседи на Земята.

Image_586.jpg (Меркурий образуващ се тригон ретрограден Юпитер). Дава най-добрите физически и духовни условия и възможности за правилното развитие на живота. Петър Дънов има весел, оптимистичен характер, винаги гледа добрата страна на нещата и никога не пада духом в часове на несполука. Притежава ум с широк кръгозор, гъвкав и способен да разсъждава правилно, да установява твърдо мнение по въпросите след зряло размишление. Никога не взима прибързани решения, а изисква време за размисъл и щом стигне до известно заключение, то е неотменимо. Ще има голям успех в областта на литературата и науката. (Изнасянето и отпечатването на много томове от беседите му.) Учителят ще е уважаван за своята почтеност и искреност. Има вродено желание да посещава и проучва природата. Ще притежава здраве, богатство и голяма мъдрост - условия залекуване на всички болести. Меркурий и Юпитер - човешката и ангелската мъдрост, са носители и дарители на здраве и живот. Човек с такъв аспект (Мрекурий тригон Юпитер) намира лек за всяка неизлечима болест. Всички заобикалящи го хора се привързват към него, поради силните жизнени трептения, които се излъчват от неговата личност.

Image_587.jpg (Меркурий образуващ се квинтил Марс). Този аспект дарява родения с един жив, интуитивен, изобретателен ум, проявяващ много способности. Посреща с вдъхновение и въодушевление всичко, което го интересува и споделя възгледите си с околните. (Многото примери, изнесени в Словото Му.) Неуморно ще съдейства за всичко, което го привлича и му съчувства. Притежава в себе си един неизчерпаем източник на духовитост и хумор. Притежава забележителна похватност и с ръцете си може да направи всичко, което пожелае и то бързо и по удивителен начин. (Учителят разбираше добре строителството и участваше активно в построяване бараките на Изгрева, като ползваше добре рендето, ковеше.) Той бързо завършваше работата си, като използваше максимално силите си, изпотяваше се но сполучливо приключваше всяко дело, което предприемаше.

Image_588.jpg (Меркурий разпадащ се квадрат Нептун). Този аспект се отнася до българите, носители на хаотичен ум, с отслабване на паметта, безгрижие и мечтателност, изпълнени с чести безпокойства. Засяга детския критичен период на Учителя, когато е с много слабо тяло и в болезнено състояние, които той преодолява и напълно се оправя на слънчевата му 33-годишна възраст, когато на 7.03.1897 г. стар стил (19.03. нов стил) в него се вселява Божественият Дух и той ставаУчителят на Земята и Слънчевата система.

Учителят казва: „Докато бях роден, постоянно попадах под ударите на родовата карма, която носех. Когато станах вселен, кармата изчезна и аз станах свободна душа.”

Тялото му придобива нормален здрав и красив вид и започва да лекува всички болести. Новият му хороскоп, направен на 19.03.1897 г, при идването на пролетното равноденствие, развива отлично мозъчната му система, цялото небе му се радва и му дава страдания, които той желае. Целият невидим свят се грижи за него и активно му съдейства в работата, която е дошъл да върши на Земята.

Image_589.jpg (Меркурий образуващ се секстил Плутон). Показва, че Учителят умело се справя чрез силната си мисъл с тъмните духове на ада. Техните низши мисли и действия не го засягат изобщо, понеже няма никакъв техен недъг. Създава му голяма лечителна способност да лекува всички болести, като изгонва тъмните същества от болния човек.

Учителят лекуваше и по трите възможни начина: физически, духовен и Божествен. При физическия начин Учителят даваше някакво лекарство на болния, което да го взима 1 ÷ 2 месеца. При духовното - пак даваше лекарство и за 1 ÷ 2 дена болният оздравяваше. Или го нахокваше и изпъждаше да си върви (изпъждаше духовете от него) и на другия ден болният е здрав. По Божествения начин - с лекарство и една дума (когато има опасност за живота) или мисъл, помилване по главата - болният оздравява веднага. Например, сестра Мария Тодорова обича много да яде домати със сирене (отрова) и изпада в кома. Викат Учителя и той нарежда да й дават лъжица нишадър и тя възкръсва.

Image_590.jpg (Меркурий паралел Уран) в IX дом - дава на Учителя оригинален, независим, своеобразен ум, работещ срещу робството на модата, традициите и обществените условности. Прави го неустрашим да си проправи път към абсолютна свобода. Този аспект е показател на пионерите на мисълта и откритията, което го води до гениалност. Има изключителни възвишени идеи и идеали, насочени към прогреса и развитието на човечеството, които ги проповядва с голямо вдъхновение. За обикновените прости хора идеите му са неразбрани. Спечелва си много приятели поради любовта, която отправя към всички. За него няма врагове, защото той обича еднакво всичките човешки създания, и врагове, и приятели и ги благославя. Умът му е носител на Божествената наука астрологията, която той я владееше перфектно. Внушаваше на интелигентните и будни ученици от братството, тия, които в миналите си инкарнации са били най- големите врагове на астрологията и жестоко са я преследвали, да я изучават. Написаха учебници, изнесоха много лекции за тази Божествена наука и осветяваха пътя на много братя и сестри, като им помагаха в ежедневния им живот. Да изучаваш една наука, дадена от Бога, това значи да се свържеш и имаш постоянна връзка с онзи (Бог), който е дал тази наука (астрологията).

За братята и сестрите в Младежкия окултен клас отговорник по астрология беше брат Петър Манев, който беше построил хороскопите на всички от класа и следеше развитието на живота им по дирекциите на планетите. Подобно на Морен, изчисляваше дирекцията, написваше я на листче с дата на сбъдване и я даваше на приятеля, обект на неговите изчисления и тя се сбъдваше. Разбира се тук голяма роля е играла неговата будна интуиция.

Меркурий 12°06' в Рак, съвпад точен Медиум Цели, съвпад точен със Сириус на 12°11'36" в Рак-алфа от Голямото куче, а Сириус е в точен съвпад с Медиум Цели. Сириус е най-ярката звезда, видима на нашето небе. Тя е блестяща, трептяща, със синьо-бяла светлина, която я придобива при слизането на Учителя Беинса Дуно на Земята, който със своите Божествени сили я повдигна с три степени нагоре и от червена угасваща звезда, премина жълтия цвят и стана синьо-бяла новообразувана звезда - възкръснала звезда.

Чрез нея се проектира влиянието на Марс и древните народи са я считали като Кралска, но агресивна звезда. Донася на родения слава, почести и богатство. Меркурий точен съвпад Сириус показва, че умът на Учителя Беинса Дуно, неговото свръхсъзнание има за основа Божествената мъдрост, която непрекъснато е протичала през Него и озарявала Словото му.

Сириус е известен от най-древни времена и са го свързвали с действието на магиите и митологичните обреди в Египет, Персия, Гърция и Рим, където са били изградени специални светилища, посветени на него. Сириус се явява като най-важната звезда на нашето небе, носител на великата Божествена култура на Мъдростта, към която цялата наша Слънчева система се стреми, физически Сириус е 100 хиляди пъти по-голям от нашето Слънце и със своята мъдрост направлява живота на цялата галактика. Тя е една от най-близките звезди до нас, разстоянието до нея е 8,7 светлинни години, затова я виждаме толкова светла. Ако най-ученият професор на Земята, който владее всичките науки на Земята и знанието, което те носят, отиде на Слънцето, между неговите жители той ще бъде по мъдрост като едно малко дете, на няколко месеца. Ако най-ученото същество на Слънцето, което има знанието на Слънцето и Слънчевата система, отиде на Сириус, то ще бъде с мъдростта, която има едно малко дете на няколко дена - можем да си представим сравнително каква велика наука има на Сириус. Съществата, населяващи Сириус, са в ментални, причинни и будически тела и високи над 300 километра. Те често посещават Земята, главно високите планински места, където има олтари, фокуси на духовна енергия, които ги привличат.

Меркурий е основата на ума, той е секретар на Боговете и когато е добре поставен (съвпад точен Сириус) е неразривно свързан с ангелската мъдрост, изявена чрез планетата Юпитер и Божествената мъдрост - чрез Уран. Тогава той най-добре и чисто предава Божественото знание, Словото, което идва от централното Слънце Алфиола, наречено „Душа на вселената”, което е един милион пъти по-голямо от нашето Слънце.

Луната в XII дом показва, че роденият има много скрити неприятели, които постоянно го преследват. Това говори за тежката състояние, в което се намира душата на българския народ на Балканския полуостров, отвсякъде заобиколена от хитри и коварни врагове. Вьншно българите са любезни, услужливи, весели, привързани към обществото и удоволствията. Но вътрешно са попарени от големия гнет и ада от силното отрицателно, могъщо влияние на намиращия се в екзалтация паднал бог Сатурн.

Image_591.jpg (Луна образуващ се точен съвпад Сатурн) - извори за изключително негативните качества на българите. Понеже Учителят Петър Дънов е взел българско тяло, е поел и негативните качества на този народ. Аспектът дава способност за положително и задълбочено разсъждение и сила на съсредоточаване. Сатурн във Везни, в екзалтация, е най-силен и дава мрачен характер с периодични пристъпи на меланхолия. Натурата е безпокойна, а животът тъжовен. Жените са в най-тежко безправно положение, особено в семейството. За мъжа показва безбрачие и препятствия във всичко, свързано с детството му. Ще среща мъчнотии от страна на условия и хора, носители на сатурновите сили. Ще страда от много неприятели. Учителят е опитал всичките тези отрицателни влияния на Сатурн в своето ранно детство и е срещал много спънки и препятствия в духовната си работа в обществото, като проповедник. Сменяли се много салони, в които той е изнасял беседите си. Явяват се много опоненти, които пишат лъжи и най-скверни работи срещу Учителя и братството, особено след създаването на школата, от 1922 до 1944 г. Учителят отбелязва, че няма помия и мръсотия в живота, които да не са изсипани върху него, чрез многобройните статии, писани от най-интелигентните българи. Най-лошото е това, че на този език, на които се даде Словото Божие, се написаха и най-скверните работи срещу него. Тези отрицателни мисли и чувства се материализираха и станаха бомби, които американците и англичаните започнаха да изсипват от 1943 г. над София. Ако не беше Учителят, от София нищо нямаше да остане. И сега още страда българският народ от безобразното отношение, което имаше българската интелигенция към Учителя и братството.

Image_592.jpg (Луна опозиция Нептун) дава на българите дълбоки душевни качества, но и голяма трудност, проявената Божия любов да проникне в осиромашалите им души.

Учителят Петър Дънов става гарант за тези души, да ги изведе на спасителния бряг. Душите им са така заблудени от човешкия егоизъм, лакомия, насилие и безправие, че не могат да разберат благите думи на любов и хармония, които достигат до ушите им, но не влизат в главите и умовете им, за да променят съзнанието си и излязат от животинското състояние, в което са попаднали.

Image_593.jpg (Луна точен съвпад Асцендента) - показва големият изпит, който Учителят издържа успешно през нерадостното си детство.

Image_594.jpg МС (Луна квадрат Медиум Цели) са спънките в правилното развитие на свръхсъзнанието му, които Учителят преодоля и превърна всяко зло, дошло до неговото тяло, в добро.

Луна 10°51' във Везни точен съвпад делта Врана - Алгораб 11°33' във Везни точен съвпад Асцендента 11°04' във Везни, точен съвпад Сатурн 11°56` във Везни. Тази звезда е носителка на качествата на Сатурн и Марс, като създава всевъзможни препятствия и опасности за жизнеността и живота на родения. В детския период роденият ще има много задръжки, отсрочване, провали, ограничения, сменяващи се със загуби, неудачи и враждебност. Съвпадът на Алгораб с Луна се явява като вредител на живота, нещастие и тревоги, които мъчно се лекуват. Тежко действие с голяма опасност от загубване на живота му. Много атаки от тайни (видими и невидими) врагове, които са го преследвали жестоко. От казаното дотук за звездата Алгораб, косите на човека се изправят, виждайки безизходното положение на душата на българина. Учителят се справи с всичките тези злокобни влияния и възкръсна. Живя един велик духовен живот 80 години. Както отбелязах, този съвпад на Луната показва незавидното положение на душата на българския народ, обградена отвсякъде с жестоки, хитри и отмъстителни врагове, от които Учителят поемайки кармата му, ще го освободи в близкото бъдеще.

Българите са най-старият народ на Земята и почти всичките преследвани, онеправдани народи от Азия са все от български произход. В Поволжието има около 60 милиона българи, обявени за татари и разселвани по времето на Сталин. В Кавказ и Закавказието има много българи, които не казват България, а Бълкария, Чеченците са от български произход, афганистанци и много други. Ще дойде време и всички разпръснати, гонени, преследвани и онеправдани българи ще се обединят в една общност на братство, мир и хармония и ще живеят и работят за цялото, за всички по лицето на Земята.

Сатурн в I дом показва, че каквито затруднения да има Учителят в началото на живота си, крайният успех му е винаги осигурен, поради търпението, упоритостта и самообладанието, които проявява. Притежава удивителни трудови способности, никога няма изглед на уморен и не оставя започнатото дело, без да го завърши, преодолявайки всички препятствия. Сатурн е господарят на кармата.

Учителят идва на Земята да учи, да помогне и издигне българския народ, като поема тежката му карма. През детинския си период той преодолява отрицателните действия на аспектите, които има Сатурн (всичките отрицателни), преодолява и болестите и след вселяването на Божия дух в него 1897 г. се освобождава от родовата си и народна карма. Подобно на Христос, който беше поел кармата на еврейския народ и за благодарност го разпънаха на кръст и тогава той казва: „Господи, прости им, те не знаят какво правят.” Тогава Той се освободи от еврейската карма и тя отиде върху главите на неговите врагове, фарисеите и садукеите и след три дена възкръсна. Така и Учителят стана свободен дух, кармата отиде върху главите на враговете на българския народ и той е млад, жизнен, с голяма сила и започва да лекува болните около себе си. Прави му се нов хороскоп за 19.03.1897 г. (3.04. н. ст.), в които най-страшният враг на българската душа, Сатурн ретрограден е в знака на Юпитер, Стрелец, тригон Слънце, съвпад Уран, омекотен и трансформиран. Луна е в секстил със Сатурн и пада това злокобно влияние, което Сатурн упражняваше върху нея и той е отворил торбата с добрите си аспекти към българите.

Слънцето на Учителя е в 0° на Овена, което му дава неизчерпаема енергия за работа, вътрешно ръководство и проникновение и съдействие. Той става любимо дете за небето и всички същества му идват на помощ в трудния му път, за идването на Словото Божие на Земята.

Сатурн във Везни е в екзалтация-възход и има много силно действие в хороскопа. Дава сериозност, красота и изящество на Учителя. Ще има оценка и призвание от някои будни души в обществото.

Image_595.jpg (Сатурн разпадаща се опозиция, паралел Нептун) - показва колко далеч е българинът от Божията любов, подтиска я, като няма дори и понятие за нейното проявление. По времето на Учителя виждаме до какъв хал е дошъл българинът под въздействието на отрицателните влияния на Сатурн: егоизъм, песимизъм, голяма критичност, скъперничество и много войни - почти все загубени, довели до разруха живота му. Вследствие на това е загубил най- важното си духовно чувство - любовта към Бога. Душата му е в постоянно терзание, страх и напрежение (Сатурн съвпад Луна). Не може да мисли правилно и е станал краен материалист (Сатурн точен квадрат Меркурий). Развил е в големи размери лъжата, кражбата и насилието, като средство за постигане на целите си. Отношенията е семейството е под всякакво ниво. Там жената е пълна робиня и затова Учителят казва: „Издигнете жената.” Липсата на Божията любов в живота, в проявите му, го приравнява с животинския свят, което се подчертава и от Сатурн точен съвпад Асцендента.

Image_596.jpg МС (Сатурн квадрат Медиум Цели) показва, че свръхсъзнанието на българина е приспано и той не може да мисли за благото на другите и се проявява като върл егоист в живота. Живее с девиза - аз и семейството ми да са добре, а другите вълци ги яли. С тази трудна задача се е заел Учителят да промени съзнанието на българина, да го освободи от опекунството на Сатурн. Той ще го промени, ще му покаже пътя към Бога и българинът ще започне да му служи с любов. Така ще излезе от влиянието на Сатурн и ще попадне под животворното влияние на Слънцето, в изобилния с блага живот.

Юпитер ретрограден във II дом, добре съчетан със Слънцето, означава голямо материално благосъстояние.

Учителят е най-богатото същество на Земята. „Аз съм най-богатият човек в света и най- видният лекар в света. Само на Балканския полуостров имам 12 милиарда в злато. На друго място други милиарди ме чакат.” Всичко е на Бога, който владее цялата вселена. Вселената има планети по-големи от Земята, направени целите от злато.

Юпитер ретрограден в Скорпион дава пламенен, самоуверен, изобретателен темперамент. Със сила и ентусиазъм отстранява всички препятствия, които се явяват в живота му. Това говори, че Учителят ще има многолюдно семейство - братството в България, за членовете, на което Учителят се грижеше бащински. Ние бяхме неговите малки деца. Това голямо братско семейство е опит, подобно на богомилите, за един общ братски живот, съчетан с школа за изучаване законите на природата, от 1922 до 1944 година. Този живот продължава и сега, след заминаването на Учителя от този свят. Така поставен Юпитер показва, чеУчителят е имал постоянна връзка с Всемирното Бяло братство, което ръководи живота на вселената. Имал е богати окултни опитности и всестранен духовен живот.

Image_597.jpg (Юпитер опозиция Плутон) показва, че ще има много врагове на братството, които с всички средства са се стремили да попречат на неговото правилно развитие. Няма помия, няма кал, които да не сахвърлени върху Учителя и братството.

Учителят ни учи: „Някога българите са направили на Господа едно голямо добро. Господ сега чрез мен се реваншира на българите. Аз правя на българите добро, а те ми цапат лицето с лайна. Но вьпреки това аз пак ще го направя това добро, защото изпълнявам волята на Бога.”

Юпитер 17°45' в Скорпион точен съвпад бета Везни - Северни везни 17°25'36" във II дом в Скорпион. Звездата има влиянието на

Юпитер и Меркурий, което дава почест и известност. Учителят ще работи с голямо усърдие и старателност. Тялото му ще произвежда и излъчва наоколо големи духовни и ментални (умствени) енергии. Ще покровителства, ръководи и пази всички души, събрани около него. Влиянието на Юпитер и Меркурий се дублира от звездата Северни везни (Юпитер образуващ се тригон Меркурий), което го прави блестящ лектор, сказчик с дар слово, отлична дикция и завладяващо слушателите слово. Проявява дарби и способности във всеки жанр на изкуството; написа музика, даде паневритмията - хармонични движения в съпровод от музика за обновяване на организма, написа над 170 музикални упражнения и песни и изнесе

7777 беседи пред учениците си.

Марс в VII дом го прави способен, трудолюбив, активен и неуморен в усилията си за благосъстоянието на братството и неговото правилно духовно развитие.

Учителят е воювал срещу интелигентното общество, което не го е разбирало и постоянно го е каляло с нелепите си статии, като се стремяло да му пречи навсякъде. Над 40 пъти Учителят е викан на разпит в полицията. При един такъв случай той предсказва на началника, че в най-скоро време ще си замине от този свят. Последният се ядосал и го затворил в килия и поставя полицай пред вратата да го пази. Идва градоначалникът, брат Начо Петров и го заставя веднага да го освободи. Отварят килията, но Учителят го няма там. След един месец става сбиване, при което началникът е убит. При поредно повикване новият началник му казва: „Вие, господин Дънов, сте човек на доброто, проповядвате за любовта и хармонията, защо, когато някои явно се опълчи срещу вас, след няколко дена умира без никаква външна причина?” Учителят се усмихва и му отговаря: „Аз съм един голям огън, а тези хора са малки пеперуди и се хвърлят в огъня, като мислят, че ще го загасят и загиват.”

Аз съм описал много случки в книжката „Светъл лъч към човешките души”. Учителят виждаше всичко и навсякъде. Виждаше плановете на враговете на братството и вземаше своевременно мерки и е спасил България при междусъюзническата воина, Изгрева от пожар и много хора от смъртна опасност. Например Николай Дойнов.

Марс в Телец. Учителят ще има непобедима вътрешна сила, която ще му позволява да постига своите цели на всяка цена, с голяма решимост. Има спокойна упоритост, върви без страх напред към постигане на поставената му задача. Характерът му е много добролюбив и щедър. Учителят вложи тези свои положителни качества в учениците си, като ги научи да не се плашат от природните сили и да посещават връх Мусала при всички условия: слънчево време, тихо, бурно, ветровито, в постоянен дъжд, сняг. виелица. Тези разнообразни природни условия бяха за наше добро - да се пречистим и пробудим.

Марс точен тригон Точката на щастието в III дом дава щастлив успех в образованието му - отиването му да следва богословие и медицина. Неговият буден дух неуморно се е докосвал до човешкото знание, за да разбере докъде е достигнало то в своето развитие, за да може в бъдеще да му въздейства и помага в неговото правилно оформяне.

Марс 1°47' в Телец точен съвпад бета от Овен - Ел Шератон 2°06'36" в Телец - силно изразено Марсово и Сатурново влияние. Войнствена природа, воюваща на думи и дела за благото на цялото човечество. Борба срещу лошите мисли и чувства на духовенството и многото статии, изпълнени с лъжи срещу Учителя и учението му. Те са изиграли и положителна роля върху будните българи, които по тези нелепи статии намират Учителя. Например писателят Стоян Михайловски, Иван Вазов и др.

Уран в IX дом дава напредничав ум, независим, оригинален и изобретателен, стигащ до гениалност. Високо развита интуиция, с която чете мислите и намеренията на хората, като по написана книга. Носител е на високи идеи, възвишени идеали, велик план за преустройството живота на човечеството. Има изключително висока интелигентност и дълбоки знания, а за да могат обикновените хора да го разбират, Учителят слиза на тяхното ниво и започва да им говори на разбираем за тях език, Дава му възможност да пътува в чужбина при най-хубави условия, когато Уран по дирекция прави сьвпад със Слънцето на 24 години, 1888 г., м. август, Учителят е в САЩ, Ню Джърси, щата Медисън, след 2-годишно учителстване в село Хотанца, Русенско.

Уран в Близнаци го изпълва с извънредно оригинален характер, силна интуиция и отдаден на научни изследвания в живота и природата и пълно познание за Божествената наука - астрологията.

Той променяше кармата (съдбата) и хороскопите на учениците си. Когато някой влизаше в школата и ставаше ученик, му се правеше нов хороскоп, в който му се променя кармата - да не му пречи в учението и ако се е отдал да служи на Бога с любов, напълно му се заличава, казва Учителят. Само с една дума той променяше съдбата на приятелите - да оздравее, да остане да живее или да си замине. Той променява времената и порите (годините).

Полковник има една дъщеря и тя се разболява тежко и залежава на легло и лекарите отказват да я лекуват. Тогава се научава за Учителя и отива при него и му казва: „Учителю, помогни да оздравее дъщеря ми. Речи само реч и дъщеря ми ще оздравее.” Учителят се усмихва и казва: „Идете си, всичко ще е наред.” Отива в къщи и намира дъщеря си здрава и свири на пианото.

Хиромантьт брат Стойчев се разболява и ръководителите се събират и молят Учителя да го остави на Земята. Учителят влиза за малко в приемната си, излиза и казва: „ Няма защо да остане.” Учителят работеше без шум, без глас - тайно и не желаеше никой да знае за проявите му. Той виждаше всеки човек какво представлява и през какви необходими страдания минава и често казваше: „Господи, колко велико и колко разумно си направил света.” Т. е. как точно и велико всеки човек и събитие са поставени на своето време, място и условия за правилно развитие.

Всички братя, които участваха в първата и втората световни войни, и получиха от Учителя написани на листче „Добрата молитва" и „91 псалом", се завърнаха от войните живи и здрави, макар че по шинелите им имаше по 20 ÷ 30 дупки от куршуми.

Уран 26°45` в Близнаци, точен съвпад полярната звезда - алфа Малка мечка, 26°44'36" в Близнаци, която има Сатурново, слънчево и венерино влияние. Тя е пътеводител на човечеството, по която се ориентират хората по суша и море. Уран е в точен съвпад и с алфа Орион 26°53'36" в Близнаци, Беталгейзе. Полярната звезда китайците я напичат „Великият владика” на небето. Полярната звезда надарява родения със здрав разсъдък и благоразумие.

Учителят следва винаги пътя на своето вътрешно проникновение, подплатено от силната му интуиция. Той ясно разбира своята трудна задача, която има на Земята и я изпълнява, като достига винаги целта, която си е поставил. Северният полюс е замръзналият древен Едемски рай, след падението на човечеството й е центърът на Бялото братство на Земята. Учителят е неразривно свързан с този център, откъдето постоянно тече Божественото Слово към него и той го изнасяше в школата. Той е смел и прави невъзможното в живота за благото на човечеството. Учителят е велик вестител и носител на духовния живот, предвиден от небето за хората на земята в техния еволюционен път. Беталгейзе - алфа Орион 26°53'36" в Близнаци е дясното рамо на Ориона с червен цвят, има силно Марсово и Меркуриево влияние, което дава голяма вътрешна и външна подвижност и постоянно движение.

Учителят притежава дълбок усет за точно намиране на подходящи думи за Словото, което изнася. Предстои му постоянен успех в духовната му работа и вечна слава в бъдещето, след заминаването му. Двете звезди, полярната и Беталгейзе са на един градус, но с различни северни ширини. Полярната е на 66° северна ширина, а Беталгейзе е на 16° северна ширина, с една разлика от 50 градуса, но действат много силно общо и двете. Значи Учителят със своя Уран, носител на Божествената мъдрост, съвпад с двете звезди, се явява като пътеводител, фар, към който в бъдеще цялото човечество ще се устреми, възприеме и приложи неговото Слово - Божественото учение на Земята.

Нептун в VI дом дава силни психически способности, придобити от духовния живот на Учителя. Негативните аспекти на Нептун се отнасят до низшия живот на българите и липсата на следа от Божествената любов в сърцата им. Многобройни болезнени състояния, които често ги посещават, насилието, злото, голямата критичност към всички и всичко, са ги довели до едно почти животинско състояние на омраза, отмьщение и егоизъм.

Учителят със своята Божествена любов поразтопи ледовете, разчупи веригите на душите, умовете и сърцата на българите и им показа тесния път на ученика, път на люзбов, хармония и братство, който води към Бога. Ние сме малко индивиди, съставляващи братството, които се стремим да приемем и приложим Божията Любов на Земята, обаче ние представляваме кваса, който ще закваси цялото човечество и всички ще станат братя и сестри, носители на доброто и любовта. Една сестра казва на Учителя, че ние в България сме много малко хора и какво ще направим за новия живот? Учителят й отговаря, че всяка година на Земята умират около 40 милиона души. Една малка част от тях извършили големи престъпления, се отправят към преизподнята, а останалото множество влиза в школите на Бялото братство, където изучават методите и правилата на новия живот. В скоро време на Земята ще почнат да се раждат само същества, минали през школите на Бялото братство, които заедно с ангелите коренно ще променят живота на Земята. На Земята инкарнират около 60 милиарда човешки души. Учителят е взел всички мерки да идват само добри и подготвени за новия живот души.

Нептун 8°22' в Овен, точен съвпад алфа Пегас - Алгемиб 7°23'36" в Овен - звездата има марсово и меркуриево положително влияние, което придава на Учителя остър и обширен ум, силна воля, решителност и богат ораторски дар, допълнен с отлична памет.

Учителят сьс своята духовна същина решава задачата да промени практическия егоистичен български ум, отдаден на насилието (целият ад е построен от насилието), голямото безлюбие, обхванало душите им и неправдите, съпътстващи отношенията и живота им. В бъдеще ще се видят резултатите от тази титанична работа, която Духът на Истината Беинса Дуно извърши на Земята. Той ще изкорени лъжата и ще насади великата Истина в умовете и сърцата човешки.

Плутон в VIІІ дом е в собствен дом и силно проявен. Изпълва Учителя с енергия и сила за живот. Има опасност от преждевременна смърт - това е домът на смъртта, заедно с неговия господар Плутон, Учителят си замина на 80 години, вместо на 120.

Плутон в Телец е в заточение и не може да прояви силно своите лоши качества. Тъмните сили са правили много опити да спъват работата на Учителя, но той успешно се е справял с тях.

На събора в Търново 1922 г. Учителят извиква брат Драган Попов, адвокат от София и му нарежда да му донесе добре калаидисана бакърена тава, събираща около 4 литра вода и бутилка, събираща около 2 литра вода с тапа - да се запушва добре, пълна с вода. След това го изпраща на югоизточния края на лагера, до оградата да изкопае трап, дълбок два метра и широк, колкото да може да копае свободно. Да копае бавно и когато го изкопае, да го извика, без да търси помощници. След два дена трапът е готов и братьт извиква Учителя, които излиза от горницата в салона, взима пълната бутилка и тръгват. Учителят оглежда трапа, навежда се и пуска леко добре запушената бутилка и му казва да заравя, Учителят стои и наблюдава. При една почивка той се обръща към брат Драган и му обяснява защо е всичко това. Седмица преди това един тъмен дух кацнал в горницата, гледал какво се прави и обиждал и се подигравал с приятелите, като казвал, че нищо няма да излезе от тях, защото били паплач. Учителят няколко пъти му казал да си отида, но той взел да се плези и на него. За последен път му казва да се махне или ще го махне той, тъй, че ще го помни хиляди години. Пак му се плези и казва, че нищо не може да му направи. ..Добре, ще видиш какво мога на направя.” Учителят магнетизира водата в тавата в салона и я занася при духа. Водата веднага го привлича и той влиза целият в нея. Духът разбира какво става и почва да му се моли, но Учителят налива водата в бутилката, заедно с духа и я запушва, пуска я в трапа, където брат Драган я заравя. Учителят казва, че след 700 ÷ 800 години, като орат земята, ще изровят и отворят бутилката и черният дух ще излезе на свобода, но послушен, променен, обновен.

Плутон 13°01' Телец, точен съвпад гама Андоромеда - Алмаха 12°39'36" Телец - бледозелена звезда на крака на Андромеда. Има природата на Венера, съчетана с влиянието на Юпитер. Дава голяма подвижност и жизненост на натурата наУчителя и любов, работеща за промяна на настоящето положение на живота. Ще придобие голяма популярност и ще има винаги помощ от околните му близки. Звездата Алмах е двойна и вторият компонент е жълто-червен с марсово влияние. Дава жизненост, продължителен живот, но и опасност от внезапна смърт.

Плутон съвпад Южен възел (Опашката на дракона) показва, че кармата му започва много активно да се развива след 2-годишна възраст, когато Плутон по дирекция прави съвпад с Опашката на дракона, с голяма опасност за живота му (Плутон е господар на смъртта и VIII дом е дом на смъртта - помага доста, че Плутон е заточен в Телец).

Учителят преодолява и неутрализира и този опасен за живота му аспект и след 7 години (Меркурий съвпад Слънце по дирекция) той стъпва здраво на краката си и започва процес на подобряване на здравето му до 16 години (Уран съвпад Меркурий), След 33 години той става вселен (вселява се Божият Дух в него) и отпада родовата и общочовешката карма, поета от него. Става свободен дух да организира и реализира условията за пробуждане съзнанието на будните българи за да може след това да изнесе Словото Божие, което да бъде записано и разбрано. 22 години (един слънчев цикъл на неговата активност) трае подготовката на приятелите и условията за откриването на школата, чрез веригата и съборите (от 1900 до 1922 г.). За да може да изнесе една беседа или изясни някои въпрос, Учителят се е нуждаел от подходяща среда, от духовни братя и сестри, които със своята аура са привличали много същества от космоса и заедно са образували ментално поле, необходимо за протичането на Словото. Много пъти, когато Учителят е искал да разясни някой въпрос, той е казвал да извикат брат Боев, Галилей, брат Борис, Мария Тодорова, Савка, Георги Радев и когато са събирали около него, той започвал да говори. Същества от края на вселената са идвали да слушат беседите на Учителя. Един слънчев цикъл (22 години) трае и школата с Учителя (1922 до 1944 година).

Земята е 13 сфера на вселената, адът или юдол плачевен, където Бог изпраща всички непокорни и непослушни души да се учат и възпитават при много трудни условия. Тя е място на активни страдания, каквито не съществуват никъде по вселената. Но Бог е посещавал Земята и се е заел да я коригира, да изправи живота на човешките души. При една екскурзия на Учителя с приятели - 7 души - на езерата през месец юни 1942 г., последната, при която вали силен едър град, образува 15 см. Лед и Учителят маха с дясната си рька и градът спира като отсечен. Той пита: „Защо дойдохме тук?” И отговаря, че тук е ходил Бог и е оставил своите благословения и ние вървим по неговите стъпки. Учителят отбелязва, че ние често се оплакваме от страданията, които имаме на Земята, „но знаете ли, че милиони същества са готови веднага да дойдат и заемат вашите места и да имат дори и 100 пъти по-големи страдания от вашите, но не ги пускат. Един ангел достигнал в развитието си да стане архангел, трябва непременно да слезе на земята, да реши една трудна задача като по този начин си създава архангелско тяло, с което ще може да вижда съществата и чува Словото и музиката в архангелския свят. На Земята се спазва закона на Божията правда и всяко същество, което я посещава, трябва да свърши някаква работа. Колкото по-велик е един дух, толкова по-голяма част от страданията на човечеството поема (изразено в хороскопа му с негативни аспекти). Николай Дойнов пита Учителя при разговор: „Учителю, сигурно Христос пред 2000 години е имал само тригони и секстили в хороскопа си?” - „Не. само квадратури и опозиции.” В хороскопа на Учителя се вижда с каква тежка, непосилна за обикновен човек задача се е натоварил той, която на един обикновен човек неминуемо ще донесе смърт. Учителят се е справил отлично с болезнените си състояния в детския си период, освободил се е от родовата и общочовешката карма и е свършил най-важната работа за жителите на Земята - даде Словото Божие на човечеството. Малките деца обичат да ядат сладки храни, възрастните интелигентни хора кисели - за ума, военните и избухливи хора - лютите и солените, а старите хора, философите, поемат горчивите храни. Хората на Земята са още в детинския си период на развитие и поемат предимно сладки храни. Почти никой не яде горчивите храни и те се натрупват и пречат на правилното развитие на човечеството. Затова е необходимо на всеки две хиляди години Земята да се посещава от един велик Учител, който да трансформира насъбралите се горчивини (страдания), да ги изчисти, за да може човечеството да продължи правилно своето развитие. Учителят Беинса Дуно се справи и с тази задача. Изпълни въздуха и Земята с Божието Слово, което най-лесно се разпространява по въздуха, достига до умовете на някои пробудени души, изпълва съзнанието им и те започват да го прилагат и изпьлняват, без да знаят кой го е дал. В бъдеще всички жители на земята ще познаят Учителя, ще познаят Бога, Беинса Дуно - ръководителят на цялата вселена и ще му благодарят за великото благословение и новия живот на братство, мир и хармония, които донесе на Земята.

Да бъде благословено Делото на рьцете му и Името му, с което е знаен тук, долу, на Земята, между нас и горе, на небето, в Божествения свят - великият и свят Дух на Истината Беинса Дуно.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Учителят ни учи: „Някога българите са направили на Господа едно голямо добро. Господ сега чрез мен се реваншира на българите. Аз правя на българите добро, а те ми цапат лицето с лайна. Но вьпреки това аз пак ще го направя това добро, защото изпълнявам волята на Бога.”
 - Не мога да повярвам, че Духа от Бог изпратен на земята, може да се изкаже толкова нецивилизовано ( селски ). Зная, че някой от беседите и текстовете са бивали пренаписвани според вкуса на предходните ученици на братството и мога да кажа, че и тук им стои пръстта. Предполагам, че думата може да се замени с помия, извержения, екскременти. Все пак не може Личността с най-богатия речник да използва толкова повърхностна дума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...