Jump to content

3. БЕЛЕЖКИ ОТ РАЗГОВОРИ И СРЕЩИ С УЧИТЕЛЯ; Януари 1915 година


Recommended Posts

3. БЕЛЕЖКИ ОТ РАЗГОВОРИ И СРЕЩИ С УЧИТЕЛЯ

Януари 1915 година

5 и 6 януари 1915 г., Бургас

Питат ме някои, кой ще победи в сегашната война, европейската - Германия или Русия. Казвам им: Христос, отгоре ще дойде победата.
Какво ще стане с Румъния? - Каквото става с някой разбойник, когато го пуснат от затвора, отива си в къщи. Румъния ще бъде заобиколена от славянството като островче в море. Тя не ще съществува.
Всякой ще вземе своето, сега са години на ликвидация.
Името му е 666 /Откровение: 13-18/ 3 по 6 - това са трима царе: Русия, Германия и сега България.
Десет царства: В Европа - 7 (Англия, Франция, Италия, Австро- Унгария, Русия, Турция/; в Америка - 1 и в Азия - 2 (Япония и Китай) и мястото й ще се заеме от Христа, Царството, дето той работи - от Българското царство.
Ще бъдат развързани четирите, вързани при Ефрат. Това са четирите поробени царства: Асирийско, Вавилонско, ... и на тях ще се даде възможност да се съживят.
България ще се определи в сегашната европейска или всеобща война, след като бъдат определени Гърция и Румъния. Ние българите ще отиваме към Цариград - това е Божественият план.
Докато фарисеят не стане митар, не може да бъде християнин. Без митарското стъпало не се стига до християнското. /Яков, Битие: 32, 33/ Докато не стане митар и не се покае и не стане праведен.
Павел в 7-та глава към Римляните дълго стоя митар, за да стане християнин.
Гордостта води към падение. Тя е предвестник на падение. Така бе и с България, така бе и с Германия. Така е било и така ще бъде с всеки горд човек, с всеки горд народ, или държава.
Религиозни не могат да бъдат всички, такива са само тия, които са готови. Светът ще се спаси от един човек, който се е обърнал към Бога, защото той може да закваси много хора. Не е потребно количество за качество. В религиозно отношение едни са ядки, други черупки, трети обвивка. Необходимо е теория и опит. Един човек вярва в себе си, други в обществото, а само високо духовният вниква в съществената причина, и той вярва само в Бога.
Някой проповядват, че няма Бог. Например, учители четат такива лекции в училищата. Бог от това не се страхува, защото е силен, характерен и търпи всичко. Не всеки, който сее, ще пожъне своите плодове. Виждаме ученици застрелват свои учители.
Бог е една необходимост за човечеството. Съвременните хора нямат понятие за вяра, даже и философската страна на понятието Бог никак не го разбират. Когато човек добие истината, ще получи равновесие.
В един град пратили комисия да питат Господа защо направил царете. Техният цар бил много лош. От щателната справка по книгите на сътвореното се видяло, че Господ е направил само човека, а не и цар. Те са от хората, затова страдат от царете си. Един е царят, това е Господ и Христос..
"Ще дойде на облаците" - това са стихиите, бурите, дъждът.
Ако можем да хвърлим една граната на 20 км, защо да не можем да хвърлим една добра мисъл към някого и тя да даде добри резултати.
 
1. Сега воюват: Мойсей с тояжката прилага закона, Илия, екзекутора, Йоан с книгата, закона, Библията. Тримата воюват и ще се оправи светът, те ще го оправят.
 
2. Вилхем Вид - ад. Хели, гилом, отрова на ада, олицетворение на Сатана, Антихрист.
 
3. Сега воюват десет държави от Европа, Русия, Англия, Франция, Белгия, Черна Гора, Сърбия, Австрия, Германия. От Азия - Япония и Турция. Ще воюват Италия и Румъния, Гърция ще бъде 13-та, България 14-та. България ще опита тежестта на 13-то число и сега бяга от него, като го прехвърля на Гърция. Това е по Божествения план.
 
4. Сърбия е желязо, Германия и Австрия - кюрюка. Като е топло желязото, България ще го превие и Сърбия ще отстъпи Македония.
 
5. Австрия и Германия като дойдат на българската граница, ще ги ангажират, Италия, Румъния и България ще бъдат в безопасност.
 
6. България ще воюва само с Турция. Тая война от 1912-1913 г. не е още свършена. Българите искат Цариград, и ще влязат в него.
 
7. Гърция ще бъде желязото, Италия - кюрюка, Англия също, Гърция ще отстъпи Македония преди да се ангажира във войната.
 
8. Далечната борба ще бъде между бялата и жълтата раса.
 
9. Христос е душата на бялата раса. Той е Духът. Бялата раса е главата, жълтата - дробовете, черната - корема. Останалите други са по- долните части.
 
10. Днес има силен западен вятър - това е италианска политика, Германия и Австрия искат войната, но Провидението упорствува, не ги слуша.
 
11. Германия със своите цепелини и бомби събужда Англия и те сега готвят две милионна армия.
 
12. Армения при ликвидацията на войната ще получи своето.
 
В Европа, Балканския полуостров съответствува на Ханаан.
Русия по закона на отражението съответствува на Египет. Египет е на юг от Ханаан.
Англия съответствува на Финикия, Германия - на римляните.
Учението Христово е за тоя свят, а не за оня. Между невидимия свят и видимия има съотношение, както между корените и клоните на растенията.
Когато вървим по пътищата Христови, светиите се радват, че сме в крак с тях и те ни хранят. Дървото се храни от корените и от клоните и отдолу и отгоре. Ако опазваме заповедите Христови, ще ни даде всичко, което попросим в Негово име. Ако не ни дава това, което искаме, то е, защото сме сгрешили. Земята не е за страдание, тя е училище. Без нея не можем да се повдигнем. Ние сме разплакали Земята, и тя като се разсърди на нас, наказва ни със своите разтърсвания, изтърсва и козината си от нашите лоши дела.
Един християнин ще прояви своята сила в борбата с дявола, който е много голям страхливец. Щом му покажеш мрежата си и той бяга.
Сегашният вятър от североизток носи нещо ново. Ще ловят Антихриста. Времето дойде вече, отлагане няма. Единият му крак е в Румъния, другият - в Гърция. Той е като голям октопод, за да се освободи, трябва да се отреже кракът му.
България ще е последния номер на пожара. Кармичните работи, ако има да се прекарат, не може да се отменят. Ако има пожари, ще ги заобиколят. Който може да заобиколи, ще остане, другите ще си заминат. Оттам ще гледат, от по-отдалеч. Тия страдания са нищо. Има още по- ужасни неща. Тия неща не са отсега, те се приготовляват от хиляди години, сега се изявяват.Трябва да носим, не бива да казваме, че не можем. Който си е носил кръста, втори път не ще го носи, един път се носи кръста, а не два пъти.
1914 г. наложи Божественото право и цели 45 години ще се продължава ликвидирането на народното право, за да настане Божественото право.
Когато Бог слиза на Земята, Той плаща 50% заради хората и тия последните - само 50% Той прави амнистия 50%. Наполовина. Хората не се поправиха и нещата не се промениха, и събитията се наложиха. Сега хората, ако се молят всичко ще се съкрати и премине в съкратена форма.
Христос най-първо ще Го видите в духовното поле и после във физическото поле, така както астрономите виждат планетите - най-първо отдалеко и после отблизо.
Христос работи навсякъде из България - села и градове.
Христос е едновременно и индивид и колективност. Милиони ангели с Него съставляват едно 101 000 000 служебни духове Му служат тук.
Очистете сърцата си и умовете си и сила ще дойде.
В дните, когато има беднотия, да бъдем разположени и доволни, а не, когато сме богати и преситени. Когато сме с Бога, ще бъдем в сила и ще ни се даде.
Тук в Бургас не сте умни, а сте създали много неприятности. Ухапало ви куче и викате да ви чуе цял свят. Когато ви хвърлят петно, когато сте чисти, тогава ще имате похвала в Небето. Аз по-мъчно се разправям с вас, отколкото с поповете, които говорят заради вас.
Съвършения закон има прилагане на Божествените принципи, а то е смирение и др. И в София пратиха детектив, но такова е тяхното просвещение. Ние сме в сила и който би се противопоставил на Царството Божие, главата му ще бъде смачкана, тялото стрито. Така стана заради две души в София през 1912-13 година, които пречиха. Спрях събранията - и на Чаталджа срещу гърците и сърбите бягаха. Божествения Дух още не може да се смекчи, но рече Бог: "Хайде, нека оправим забърканото".
АКО НЕ СЕ МОЛИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НА БОГА, ЩЕ БЪДЕ НАКАЗАН С ОЩЕ ПО-ГОЛЯМО НАКАЗАНИЕ."
Аз ще разпъвам сега попове и владици, но не те нас ще разпъват.
Славянството, ако прегреши, ще пострада много. Сега иде Господ, но кражба не позволяваме, Богохулство също. Вам казвам: "Стягайте се, работете умно, оправете се. Поповете не закачайте, заради доброто на народа, прощавайте ги, Господ ще ги съди."
Искате сила, имайте вяра. Искате чудеса - Българският народ бе изгубен сега и сърби отстъпват и гърци отстъпват.
Ний работим сега и ако не работим, лошо ще стане. Може да сме грешни, но най-безгрешни сме от другите. От България се искат 1440 души избрани, а други и от другите славяни. Аз познавам Господа по- добре отколкото вас познавам. С Него по-тясно съм, отколкото с вас. Нали това искате да знаете. Казвам ви го. Чували ли сте гласа Му? - Аз съм го чувал.
Сега вие правете въжета за връзване на дявола. И така ще казвате: "Плетем въжета, защото ни трябват за работа."
 
Вие ще живеете в този свят и ще проверите това, което ви казвам. Господ от хиляди години говори. Това не е цялата Библия. Има още неща, които не са писани и тя е една много голяма книга. А след време ще стане още по-голяма. Сегашната Библия ви служи като ръководство да се отнесете към другата Библия.
 
В живота трябва простота - то е чистосърдечие. На чистосърдечните хора Бог открива много неща. Ще знаете например какво стана на бойното поле. Ясновидството е чувствителност. Ще усетите, че ще стане престъпление и можете да предупредите. Необходимо е християнина да развие чувствата си, за да знае местото, гдето ще стане престъплението и да се предотврати.
Една неделя не бяхте спали, ако ви кажех всичко.
Временно на един период, някоя година ще охладнее Любовта между бащи, майки, деца и пр. Затова е казано: "Да не натегнат сърцата ви." СВЕТА ИМА НУЖДА ОТ НАС - ТОЙ ЩЕ ВИ ТЪРСИ.
Войната сега влиза в нова фаза. Те се ожесточават германци и англичани. Войната е за смърт и живот. Едната страна трябва да капитулира. Намесва се Романия. Ще се намеси и Италия. Ще се намеси и Гърция.
Германците гонят Католическата църква, застрелват много свещеници - това е голямо ожесточение. Англичани и германци искат едни други да се смажат. Немците пратиха русите в Далечния Изток, японците ги върнаха, защото предназначението им е в Европа, а Далечния Изток по-подир ще дойде да се разреши. Сегашното нахлуване на германците в Румъния е да им вземат складираните храни, бензиновите извори и изобщо за богатствата й.
Морските вълнения имат духовно значение - това са борба на духовете.
Земетресенията са в свръзка със сегашните събития.
Днешния вятър е благоприятен за русите. Той е противодействие на Гърция - южния вятър, който духаше преди няколко дни.
Духовете, с които сме свързани са в нашата материя по закона на кармата и трябва прераждане, за да се избавим от тях - в нас са, защото сме яли от дървото на Злото.
Христос, Който иде сега е сит, на дявола ще се тури печат и като Каин ще бъде изпъден вън.
Сегашното положение на хората е Царството Божие, в сравнение с онова време в Римската империя.
Всякой ще си хвърли мрежата: и комисионера и търговеца и др. и ще уловят рибата в устата, на която ще има златна монета, за да си плати данъка. Петър хвърли мрежата в света - това е езерото, за да плати данъка на Христос.
В Христовото учение има обмяна: някои мозъчни центрове заповядват на краката да извършат някоя работа, а те ще услужат на краката. Очите заповядват на ръцете и т.н. Някой криво разбират Христовото учение, а то има обмяна в него.
Ритмическия закон трябва да се спазва. На всеки 6 работни години, 7-та трябва да се почива: ако в едно село всички хора работят 6 години и нивите си и в 7-та нивите почиват, то благодатта, плодородието ще бъде непрекъснато и голямо. Така е и с търговеца, чиновника и пр. Това е, че Невидимия свят с много закони дирижира работата.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...