Jump to content

11.4. ПО ВЪПРОСА ЗА ЖЕНИТБАТА


Recommended Posts

11.4. ПО ВЪПРОСА ЗА ЖЕНИТБАТА

Най-първо трябва да изпълни Волята Божия.
Ще каже на жената: "Аз имам един Господ, комуто служа, съгласна ли си да служим заедно напълно?" Времената не са такива, че да се родят деца и да се отглеждат добри деца. Да се жени като иска, но ще страда като няма съгласие помежду им. Старите дават някога лош съвет - нека се женят, но утре не живеят добре и мъжа търси друга жена. Някой пък органически не се схождат един за друг и страдат. Ако ли някой трябва да се жени, то е определено. Ако ли не, и се ожени, ще страдат. Дойде някой приятел и те пита: "Да се женя ли?" - Ако нещо ти стиска под лъжичката, ще му кажеш: "Не се жени." Ако ли чувствуваш радост, нека се ожени. Ама искал да помогне на едно момиче. Ами че толкова момичета се прехранват като слугини, защо и тя да не стане слугиня и да се храни?
Старите братя да повикат младите и 2-3 приятели и им даде едно угощение, за да стане обмяна, иначе, старите като се отделят и младите се отделят и се съблазняват. Ами отделили се две млади. Имайте вяра, че е за добро.
Трябва обмяната между старите и младите. Колкото обмяната между младите и старите е по-правилна, толкова резултатите са по-добри. Не може един млад да бъде светия. Най-първо става обмяна между физическите енергии. Не е смъртен грях сношението, но се спъва в своята еволюция.
Въпроса за брака е да дойдат на Земята ония души, които са определени, а като дойдат други, които не са определени, семейството не е изпълнило своето задължение. Сношенията между младите е временно отбиване от правия път. По принцип тоя акт съединителен ли е?
Обмяна на енергиите трябва да стане, но каква храна трябва да вземеш? Трябва да бъдат интимни, но не фамилиарност.
Външният свят е така разгащен, че на младите трябва да се помогне, да запазят своята чистота. Така трябва да се препоръчва и да се достигне. Колкото повече забраняваме едно нещо, толкова е по-опасно, но трябва да се урегулира. Докато се обичат по Бога, престъпление няма, но когато в чувствата се вложи отрова, когато почне лъжата, не е по Бога, там е вече лошо. Може да се разреши моментално отделянето между двама, които се обичат, но ще се яви омраза.
Девствена не е душата, но ще дойде ден, да се очисти. Но да не се съблазняваме. Ние сме в един грешен свят. Дойдеш до един човек грешен, едно не можеш да търпиш миризмата му. Заминалите 25 000 000 хора искат пак да дойдат, но всичко ще се оправи. Въпросите пред младите да се изнасят принципално, а не частично. Една млада мома може да се повика от някоя по-стара сестра или от някой по-стари сестри и я вземат между себе си и й подействуват.
Може да останат някои неразрешени въпроси, но като дойде за разрешение целия невидим свят взема мерки за неговото правилно разрешение и всички светии и ангели по Земята вземат участие за неговото разрешение.

МАЛКА, ОТ СЪРЦЕ, МОЛИТВА Е ПРИЕТА ОТ БОГА ПРЕД ГОЛЯМА, НЕ ОТ СЪРЦЕ.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...