Jump to content

22. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ ДО УЧИТЕЛЯ, 5 август 1914 г., Бургас


Recommended Posts

22. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ

ДО УЧИТЕЛЯ

5 август 1914 г., Бургас

Бургас, 5 август

Учителю,

Както и Ви писах на 27 мин. месец, отпуск за офицерите по каквито и да било причини не дават. По радиостанцията, която имаме до днес включително се съзира бързина за една скорошна мобилизация. Например схващаме, че по-рано от 15-20 дни не ще имаме такава. Но началството си знае своето и бърза.
Командира на полка изглежда има всичкото желание да ми разреши отпуска - но при категоричното запрящение от Министерството не може.
По тая причина днес той ми каза, че ме освобождава негласно да отсъствувам 10-12 дни от Бургас. Като през тия същите дни се показвам болен. Това отсъствие остава на моя отговорност. Тая жертва само той реши да направи от себе си. Така е уредено моето идване на срещата. Ще тръгна от тука на 8 сутринта с влака заедно с брата Пеню Киров.
Моля като имате по чудния начин разрешение въпроса явете ми по способ, който изберете дали правилно и без загуба, без вреда и без вина на някому ще се завърши излизането ми от Бургас до завръщането ми. Оставям както всякога само на Теб Господи да ми се отвори безпрепятствен път за тръгване и завръщане.
Отговорете ми Учителю. Вашата помощ ми е крайно необходима. Не ме оставяйте в тоя случай само на моите сили! Съдействувайте ми.
Ваш верен и послушен М. Сотиров.
По жребе определено 1 август, петък вечерта 12 часа Бургас - дома
Псалом 56, стр. 494 - за Българския народ;
Мат. 10; 1-20, стр. 985 - за мен;
1 Коринт. 11; 1 -6, с. 985 - за домашните ми.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...