Jump to content

161. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ ДО МАРА ХАДЖИПЕТРОВА, 27 октомври 1929 г., Бургас


Recommended Posts

161. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ

ДО МАРА ХАДЖИПЕТРОВА

27 октомври 1929 г., Бургас

Бургас
27 (Слънце) Октомври 1929 г.
ул. "Цар Симеон" № 27
Любезна и наскърбена с. Мара, Единен е Той, Който определя и ръководи съдбините на отделните индивиди, на домове - семейства, на общества, народи и человечество. И всякога идващите събития в тия членове на Козмоса са за добро - за тяхното повдигание на душата, за тяхното еволюиране във всяко отношение - духовно, умствено, физическо и материално. Дадени са, вложени са в човека сили, дарби, таланти, които като се пуснат в действие, ще се развиват, засилят и ще посрещнат доблестно и мъжествено всяко идващо събитие, ще парират лошите му последствия, а ще използуват благата му. Потребна е вяра в собствените сили, упование - жива непреривна вяра в Бога и по Своите Си милости, Той ще даде всичко онова, което нам е потребно за нашето повдигание: растеж и оплодяване - плод, който никога не умира - добродетелите.
Преждевременната кончина на добродетелния и любвеобилен неуморим труженик Гечо ви повдига и поставя на висотата и на баща на семейството и водач на предприятията му. Вие в случая - майката - баща и наследниците - децата ще имате силната подкрепа на всички души и семейства, които са многобройни и които са биле подпомагани от пожертвователния покойник. А само Той скъпата жертва, бащата със своите задгробни сили ще продължава да ви ръководи - ще ви шушне и внушава и ще ви бъде помагач.
В сегашните условия в които Небето ви поставя ще има да изпълните истинската роля на майка възпитателка и на баща работоспособен в семейните дела и предприятия.
Ако любезна с. Мара, Вие чувствувате и намирате, че в тия моменти бих могъл да Ви бъда полезен и в услуга в предстоящата Ви дейност, разчитайте на мен и съм на разположението Ви - вярвам, че бих оправдал доверието и бих принесъл полза за общото ви благо и облекчение усилията, които трябва да полагате.
Може би мисълта, която ме заставя сега да поднеса своята готовност за подкрепа - съдействие, е едно старо желание на покойния да бъда около му, но не може да се реализира на времето.
Наново споделям скръбта ви семейна и оставам с дълбоко уважение и искрени поздрави и успех във всяко благо!
М. Сотиров
 
1. Бях мелницата, гара Ямбол - 30 и 31.X. - (Меркурий и Юпитер)
 
2. Вечерта Абаджиева - (Венера) - 1 .XI. вечерта, Бургас
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...