Jump to content

162. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ ДО УЧИТЕЛЯ, 29 ноември 1929 г., Бургас


Recommended Posts

162. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ

ДО УЧИТЕЛЯ

29 ноември 1929 г., Бургас

Б.Л.Н.П.Ж.

Учителю,

Със заминаванието за духовния свят на 23 октомври т.г. на притежателя на Мелницата на гара Ямбол Петър Иванов х. Петров - братовчед на бащата на с. Александрина, аз писах писмо до г-жата му Мара Петър х. Петрова на 27 октомври и я молих, ако мога да й бъда полезен и в услуга при предстоящата й трудна работа по уредба многото предприятия на покойника й съпруг да ми даде работа, с вярата че ще оправдая доверието, което би ми се дало.
На 31 октомври (Юпитер) - бяха 9 дни от заминаването. Аз бях отишъл лично в мелницата гдето е погребан покойника в двора й и се видях лично с госпожата му. Било й вече загатнато от Радка х. Петрова - поговорихме и тя ми каза неколкократно: "Ти си искал работа Минчо. Добре, добре Минчо.
Щом видя какъв персонал ще намалим и се ориентирам в положението, аз ще ти пиша." На сбогуване сл.пл. същия ден пак ме изпрати с тая надежда. Досега не съм получил съобщение.
Сега в неделя - 1 декември са 40 дни от заминаването на покойника за духовния свят. На мелницата - гара Ямбол на обяд събрани близките - събратята му. Помолих най-малкия брат Матей х. Петров да поговори - запита госпожата му Мара Петрова х. Петрова насаме и се уреди въпроса за някаква работа временна била или постоянна на мелницата - Ямбол.
Сегашното ми затрудненото материално положение и големи предстоящи задължения ме наведоха Учителю на мисълта да направя горните постъпки.
За Вас Учителю всичко е ясно. Ако моите горни постъпки ще бъдат от полза и за делото Божие - Ямбол е близко до Бургас - моля Вашето съдействие да ми се създаде работа от г-жа Мара П. х. Петрова.

С. Б. Л. Н. П.Ж.

Целувам Десницата Ви Учителю.
Ваш верен, предан, послушен ученик Минчо Сотиров.
(Венера) - 29.ХI.1929 г.
Бургас
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...