Jump to content

СИЛАТА НА ЛЮБОВТА


Recommended Posts

СИЛАТА НА ЛЮБОВТА

БОГ не желае да погине нито едно от Неговите чеда. Обаче, който не изпълнява Волята Му, той ще страда не поради желанието на БОГА, но понеже нарушава основния закон на живота – законът на Любовта. Който изпълнява Волята Божия, той ще реализира благородните желания и копнежи на душата си и ще се повдигне.

“Забравената дума”, стр. 169-170; 56

Вие трябва да разберете закона на Любовта. По-добре да го разберете с Любов, отколкото да го разберете без Любов, с насилие. Всеки закон, който е разбран с Любов, има смисъл, но разбран без Любов, няма смисъл.

“Мъртъв бе и оживя, загинал бе и намери се”, стр. 74; 146

Докато се противиш на Божията Воля, докато не приемеш Любовта в себе си, ти ще страдаш. В който момент приемеш Любовта в себе си, БОГ ще те прости и страданието ще те напусне. Опитай този закон. Признай в себе си, че БОГ е Любов, и ти ще излезеш от мястото на мъчението; ще почувстваш, че всички хора са твои братя.

“Петимата братя”, стр. 14; 24

В своите прояви Любовта е вечна. Когато Любовта минава от един свят в друг, тя създава страдания на хората. Който не разбира този закон, той може да преживее някаква катастрофа. Който го разбира, той никога не се обезсърчава.

“Устой на съзнанието”, стр. 212, 213; 54

Човек скърби, защото е отказал на Любовта да го носи, а се е наел той да я носи. Закон е: Силният трябва да носи слабия, а не слабият да носи силния.

“Жлебът”, стр. 157; 61

Докато човек иска без Любов, той е генерал, който знае само да заповядва. Ако по този начин искате от Природата, тя най-после ще ви даде, но ще ви го изкара от носа, солено ще ви излезе. Постъпвате ли спрямо нея със закона на Любовта, тя всичко може да ви даде.

“И пак се наведе на земята”, стр. 228; 146

Достатъчно е четири поколения хората да се отдалечават от Божествения път, за да почернеят. Достатъчно е четири поколения да живеят по закона на Любовта, за да побелеят и красиви да станат.

“Човешка и Божествена Любов”, стр. 139; 190

Тя (Любовта) не обича нито да ¢ господаруват, нито да ¢ слугуват.

“Закон на вечната младост”, стр. 397; 145

Деца, които са родени без Любов, умират. Когато майката и бащата нямат Любов помежду си, децата умират. Те са родени без Любов. Когато двама млади се свържат с Любов, те раждат деца, които живеят по 120 години.

“Ангел Господен говори”, стр. 187; 9

Там, дето има обич между родителите, децата са здрави. Същият закон се среща и в един клас. Всякога трябва да имате Любов помежду си; аз не говоря за вашите временни проявления и промени на чувствата, но за ония правилни чувства на Висша Любов, които трябва да храните един към друг.

“Съграждане на Доброто”, стр. 178-179; 26

Докато сте на плоскостта, вие сте дете, радвате се на живота си, нямате никакви грижи. Щом влезете в огънатата площ, вие се жените, раждате деца, строите къщи. Щом почнете да остарявате, и жена ви остарява и умира, децата ви напущат, вие се намирате в една изпъкнала площ и не разбирате живота. За да разберете живота, вие трябва да съберете тези три фигури в едно. Това е закон на Любовта.

“Трите геометрически фигури”, стр. 221; 130

Никога не питайте защо ви любя. Вие може да питате: Защо?, само тогава, ако моята Любов внесе дисхармония във вашия живот и наруши мира ви, но докато под моята Любов вие растете, развивате се и живеете, няма да питате защо. Това е светотатство, това е грях.

“Отвори им умовете”, стр. 93-94; 25

Има един език в света, той е езикът на Любовта. Ще проучите този език. Няма душа, на която, като проговорите с езика на Любовта, да не ви разбере. Правил съм опити и с хора, и с животни, и със зверове, с мечки и др., и съм проверил този закон.

“Ще хвърля мрежата”, стр. 163; 25

Съвременните опити показват, че от човека може да се извади неговия двойник... Същото става и с днешните млади: когато започнат да изучават закона на Любовта, двойниците им излизат навън и стават толкова чувствителни, толкова обидчиви, че един само крив поглед може да ги разсърди.

“Тримата професори”, стр. 319; 144

Любовта, понеже има силни трептения, и когато дойде в човека, който е слаб, то нервната му система не е в състояние да издържи трептенията на Любовта. Затова при закона на Любовта трябва да се калява постоянно нервната система.

“Плодовете на Любовта”, стр. 14; 183

Човек може да привърже около себе си всяко животно, колкото свирепо и жестоко да е, но Любов се иска за това. Индусите знаят този закон и като го прилагат, успяват да привържат около себе си кобри, лъвове, тигри, акули и др. Любовта действа и върху най-свирепите животни.

“Живата наука”, стр. 265; 65

Любовта носи най-силните трептения. Ако вие имате Любов в себе си, вие ще бъдете в състояние да си проправите път навсякъде. Ако хората биха живели според закона на Любовта, ако имаха туй съзнание, мъчнотии щеше да има, но всичките мъчнотии щяха лесно да ги разрешават.

“Дрехата на Любовта”, стр. 269; 156

Никога не ангажирайте Божественото, което БОГ ви е дал даром. Може да стане, каквото и да е, но никога не излагайте своята Любов за нищо и никакво. Човек никога не трябва да изкарва Любовта си на пазар. Предпочитай ти да отидеш сто пъти на пазар, но никога не изкарвай Любовта си да отиде на пазар. Щом Любовта отиде на пазар, тя никога няма да се върне. Това е закон, в който няма никакво изключение.

“Всичко чрез Него стана”, стр. 667; 125

Има нещо по-високо от похвалите и по-високо от укорите. Това аз наричам закон на Любовта... Ако 10 души ви похвалят, други 10 ще ви укорят. Има един закон, в който няма нито похвали, нито укори. Там можеш да бъдеш сам. Но, понеже хората не искат да бъдат сами, искат да бъдат двама, те напущат този закон и затова се явяват всички страдания. Ето защо трябва да бъдем доблестни, да изнесем без страх всички страдания.

“Що е това?”, стр. 469, 470; 25

Погрешките винаги стават от Любов. Любовта е причина за погрешките. Всичките погрешки произтичат от закона на Любовта.

“Отребване, разтопяване, отвяване”, стр. 319; 128

Страхът ви трябва само като едно качество на благоразумие. Страхът трябва да го имате само когато дойде да престъпите един закон на Любовта.

“Учителят каза на ученика”, стр. 53; 205

Когато хората са нещастни, това показва, че те не разбират законите на Любовта. Любовта включва законите за лекуване, за забогатяване на хората.

“Спасителни положения”, стр. 68; 56

Онзи, когото любим, като идем ние при него, той трябва да оздравее. Такъв е законът. Хората измират, защото не се любят.

“Практическо приложение на музиката”, стр. 18; 22

Ти не можеш да заставиш онзи, който люби, да умре гладен. Той и на онзи свят да е, ако има Любов в себе си, на най-малката въздишка от негова страна ще му се притекат на помощ и ще му помогнат.

“Ако всичкият свят спечели”, стр. 134; 97

Гладът, жаждата, невежеството, страданията са условия, дадени на човека да научи закона на Любовта. Като научи този закон, той ще може да го приложи. Само при трудните условия на живота си, човек може да се докосне до дрехата на своя Учител и всички несгоди моментално ще изчезнат.

“Дерзай, дъще!”, стр. 33-34; 62

Трезвеност без Любов не може. Сега проповядват въздържание. Въздържанието трябва да дойде до причината. Трябва да се вложи Любов в човешката душа и човек ще бъде трезвен. Във вегетарианството е същият закон.

“Двама господари”, стр. 32; 162

Хубаво е човек да яде храна, която обича. За да се поправите, никога не яжте храна, която не обичате. Плодът, който обичаш, лечебно действа. Законът е същ и при гледането: Никога не гледай един предмет, който не обичаш.

“Като младия син”, стр. 131; 182

Казвате: “Всичко, каквото БОГ е създал, може да се яде”. Да, съгласен съм с това, но ако се ръководите от закона на Любовта. Ако ти изядеш едно агне по закона на Любовта, то ще оживее в тебе; ако не го изядеш по закона на Любовта, то ще умре в тебе. Тъй щото можем да ядем и птици, и агнета, но само по закона на Любовта.

“Що искате?”, стр. 193; 50

Който живее във Великия закон на Любовта, той свободно излиза от тялото си, не се страхува, че ще го оберат. Тялото му става невидимо.

“Делата Божии”, стр. 12; 80

Който попадне под закона на омразата, смърт го очаква. За да не умре, човек трябва да превърне омразата, като инертно състояние на материята, в Любов – активно състояние на материята, което произвежда топлина.

“И рече Исус”, стр. 147; 80

Всичките страдания в света произтичат от безлюбието. Всичките радости и блага произтичат от Любовта.

“Музика и здраве”, стр. 157; 172

Горчивите неща показват закона на безлюбието. Сладките неща, това е законът на Любовта.

“Път на избавление”, стр. 162; 183

Когато говорим за Любовта, трябва да знаем, че чрез закона на Любовта, чрез закона на Обичта ние влагаме нормална топлина, която тялото изисква. Ти трябва да обичаш, защото иначе ще изгубиш своята топлина.

“Музикална задача”, стр. 233; 163

Най-добрият нафталин, който може да запази дрехата на сърдцето от молци, е Любовта. В духовния свят не се позволява да туриш дрехата си в гардероб. Винаги ще носиш своята дреха със себе си.

“Силовите линии на Доброто и злото”, стр. 22; 36

Любовта е най-голямата хармония, която съществува в света... Любовта ходи да търси страданието и пари дава. Гледаш Любовта, като хване страданието, то става на скъпоценен камък.

“Законът за Божествената хармония”, стр. 137; 172

Все, що обичате – ще ви бъде.

“Ще ви бъде”, стр. 299; 171

Който живее във Великия закон на Любовта, той свободно излиза от тялото си, не се страхува, че ще го оберат. Тялото му става невидимо.

“Делата Божии”, стр. 12; 80

Който е ходил в ада, той е научил великия закон на Любовта.

“Недоказани Истини”, стр. 246; 98

Човек, в когото Любовта царува, не може да го сполети нещастие.

“Вечният порядък”, стр. 169; 97

Когато ти изкажеш една дума, в която няма Любов, ще дойде страданието.

“Разумните ще разберат”, стр. 362; 120

Осмели ли се някой да лъже в името на Любовта, нищо няма да го спаси. В този закон няма никакво изключение.

“Ангел Господен говори”, стр. 192; 9

Ако и вие не приемете Учението на Любовта, дърво ще има, и пукнати глави ще има. И за вас е в сила същият закон. Ако приемете Любовта, цялото благословение Божие ще дойде, защото всичко в света е само БОГ.

“Празникът на труда”, стр. 138; 19

Любовта никога не се губи, но токът на Любовта, който минава през човека, може да се прекъсне. Който разбира законите на Любовта, той може да възстанови своите първи отношения към Любовта и по този начин отново да я придобие.

“Основни мисли”, стр. 124; 57

Човек не може едновременно да бъде обичан от света и от БОГА. Ако светът го обича, Невидимият свят няма да се интересува от него; ако Невидимият свят се интересува от него, светът ще го ненавижда.

“Право разбиране”, стр. 74; 55

Това, което се губи, не е реално. Ако веднъж само сте се докоснали до Любовта, вие не можете да я изгубите. Тя е реалност, а реалността не се губи.

“Две думи”, стр. 245; 50

В Любовта абсолютно никой не може да те измами; това е велик закон.

“Начало има, но край няма”, стр. 100-101; 199

Законът на Любовта съществува преди закона на кармата.

“И ще доведат всичките ви братя”, стр. 230; 125

За да изчезне страхът, трябва да туриш в ума си една идея, която да го привлече, за да станеш смел и решителен.

“Изпитвайте писанията”, стр. 233; 18

В хората има вътрешен страх да не изгубят живота си. Обаче има един велик закон, който изпъжда навън всякакъв страх. Той е законът на Любовта, който контролира нашето тяло.

“Мойсей и Христос”, стр. 119; 47

Да изпълняваш нещата от страх, това не е истинско изпълнение на закона. Казано е, че изпълнението на закона е в Любовта. Ако живееш по закона на Любовта, ти всякога ще изпълняваш Божиите закони.

“Малките неща”, стр. 233; 147

Сам човек в света нищо не може да направи. Когато в даден случай вие правите нещо по своя воля, вие не сте в закона на Любовта.

“Да обичаш и да те обичат”, стр. 455; 125

Сега това е новият живот, който влиза в света. От времето на Христа, ние сме във втория Божествен ден. Първият ден на християнството мина. Сега сме втория ден. Този втори ден се завършва този век. Два деня са минали, откак Христос е дошъл на Земята. Два Божествени дни са минали, откак БОГ е дошъл. Хиляда години са като един ден и един ден е като хиляда години. Казвам: от втория ден, за да влезем в третия, трябва да научим закона на Любовта. Ако не научите закона на Любовта, в третия ден не можете да влезете. Сега не разбирайте буквално.

“Два момента”, стр. 199; 160

Единственият закон, който действа в света, това е законът на Любовта. Едновременно с него действа и противоположният закон – законът на омразата. Докато люби и мрази, човек живее и се развива правилно.

“Достоен”, стр. 86; 77

Стар човек не може да влезе в Царството Божие. И вие с вашите стари възгледи – така, както сега разсъждавате – не можете да влезете. Законът си е закон! А млад е само онзи, който люби. Това правило ще го знаете, в него няма изключение! Любиш ли, ще придобиеш вечния Живот; не любиш ли, смъртта и болестите ще дойдат в къщата ти.

“Празникът на труда”, стр. 128-129; 19

Законът за зачитане на съботата, който се даде на евреите, има отношение към закона на жертвата... След Мойсея трябваше да дойде Христос, да замести този закон с Любовта и да каже, че Син Человечески, т.е. законът на Любовта е господар и на съботата.

“Господар на съботата”, стр. 169-170; 80

Човек носи Небето и Земята в себе си. Небето подразбира закона на Любовта, а Земята – закона на безлюбието.

“Определени движения”, стр. 4; 74

Божествената Любов не мисли за последствията. Тя има предвид принципа. Щом принципът е прав, и последствията ще бъдат добри. Приложи ли човек закона на Любовта правилно, този закон ще произведе в целия Космос малък потик.

“Наука за езика”, стр. 303; 84

Народ, който усилва Любовта, има бъдеще; народ, който намалява Любовта, няма бъдеще. Много народи са изгубили своето бъдеще. Не само за народа се отнася този закон, но този закон се отнася и за индивида.

“Важното в живота”, стр. 324; 185

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...