Jump to content

Recommended Posts

СЛУЖЕНЕ

Молитвата е непреривен процес. Молитва, която се прекъсва, не е истинска. Ще се молиш и като спиш, и като ставаш от сън; ще се молиш и като работиш, и като почиваш. Целият ти живот трябва да бъде молитва. Тя е закон на Любовта.

“Входни врати”, стр. 64; 103

Днес мнозина говорят, че трябва да се служи на БОГА. По какъв начин? Чрез закона на Любовта.

“Естествени връзки”, стр. 74; 74

Как трябва да служите на Господа? По Любов. Аз не ви препоръчвам да идете да раздадете богатството си, да станете жертва. Аз държа онзи закон: В езерото колкото се втича вода, толкоз да изтича. Онова благо, което БОГ внася във вас, отворете път да изтича.

“Законът на Любовта”, стр. 291; 180

Какво означават думите посвещение и служене? Само оня може да се посвети на нещо и да му служи, който има Любов в душата си. Да се посветиш на науката без Любов, това не е никакво посвещение. Без Любов нищо не се постига. Това е велик, основен закон. Любовта организира нещата.

“Любов, обич и почит”, стр. 196; 103

Третият основен закон е Любовта, която ражда живота. Едно от качествата на живота е радостта. Който живее, трябва да се радва. Може да се радва само онзи, който учи; само свободният учи... Третият основен закон подразбира служене на Любовта. Не можеш да служиш на Любовта, т.е. на БОГА, ако не си приложил закона на Мъдростта, ако нямаш знание и светлина.

“Основните закони”, стр. 310, 313; 17

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...