Jump to content

СЛУЖЕНЕТО. ДАВАНЕТО. ЧИСТОТАТА


Recommended Posts

СЛУЖЕНЕТО. ДАВАНЕТО. ЧИСТОТАТА

“Във вас, обаче, не ще така да бъде; но който иска да бъде големец между вас, нека бъде слуга вам.” /Матея 20:26/ С този стих Христос определя един принцип.

“Големец и слуга”, стр. 113; 10

Всеки иска да бъде в първата категория – господар. Християнското учение поставя диаметрално противоположното на тоя принцип: то поставя именно принципа, че, който иска да бъде господар, трябва да бъде слуга; то казва, че Син Божи не дойде да Му послужат, а да послужи. Ние сме заставени по закона на необходимостта да бъдем слуги... За да слугува човек на Господа, не трябва Него да търси и Нему да слугува, а на Неговите по-малки братя.

“Законът на служенето”, стр. 118, 131; 1

С гладния и с жадния всякога можем да се разберем. Достатъчно е да дам на гладния половината от хляба си и на жадния една чаша вода, за да се разберем веднага. Ако, вместо от моя хляб, взема неговото последно парче хляб, никога няма да се разберем. Това е принцип, който се отнася, както за отделния човек, така и за всички хора. Давай, без да очакваш да ти се даде. Който не спазва тоя принцип, сам се натъква на мъчнотии.

“Що казва Духът”, стр. 282; 6

Каквото правите, ръководете се от принципа: Който дава, и на него се дава. Който помага, и на него се помага. Като е дошъл на Земята, човек трябва да разчита първо на себе си, а после на другите. Ако не знаете къде има чиста, изворна вода, ближният ще ви покаже, но вие сами трябва да донесете чаша и да си гребнете колкото искате.

“Съзнателния живот”, стр. 276-277; 85

Човек трябва да поддържа принципа, да бъде като извор, който извира навън.

“Любов и вяра към БОГА, вяра към себе си”, стр. 352; 153

Ако дадете всичко каквото имате, ще се освободите от смъртта, нищо повече. И Христос като дойде на Земята, Той трябваше да умре, да пожертва всичко и след това можеше да дойдат свободата и въздигането. В това седи скрит един принцип, който хората не подозират.

“Вечно подмладяване”, стр. 17-18; 151

Като слушат да се говори за Любовта, някои намират, че най-мъчното нещо е приложението на Любовта. Според мене най-лесното нещо е приложението ¢. Искате ли да се домогнете до нея, дръжте се за принципа: Давай, без да очакваш.

“Послушание”, стр. 336; 93

Може и трябва да бъдете чисти, абсолютно чисти. Като влезна в дома на своя ближен, отношенията ми към него, към жена му и децата му трябва да бъдат абсолютно чисти. Неговите интереси да бъдат и мои. Ако изменя на този принцип, аз изменям на БОГА, изменям на своя живот.

“Живот вечен”, стр. 35; 24

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...