Jump to content

Пакет Слово 03.07.2014г.


Recommended Posts

https://petardanov.com/files/file/888-%7B?%7D/






image003.png

Приятели, с огромна радост искам да ви представя подаръка, за който споменах в събитието за 150- годишнината на Учителя.



В пакета сме подготвили 4 прекрасни неща, които ще опиша накратко тук.
  1. Този пакет съдържа всички беседи, подредени по класове, хронология и азбука.


В него има два основни стартиращи файла и една папка. Двата файла са „Беседи_хронология” и „Беседи_а-я”, а папката е „Класове”.
Двата основни файла черпят информацията от папката „Класове”. От тях имате достъп до всички класове и беседи.
Ето основния файл как изглежда: Беседи в хронологичен ред

Пакетът разполага с всички издадени беседи до сега. Неиздадените беседи са отбелязани с червено. Много време ни отне да отбележим на всички беседи мястото на изнасяне и съкращението зад тях, което показва от кой клас са.

Пакетът е направен така, че може да се използва и без интернет.

Има някои беседи, които са отбелязани в два или три класа, защото те отговарят на два или повече класа. Най-често това са извънредните беседи, рилските беседи и съборните беседи.
В началото на всеки списък са описани съкращенията и има таблица, която позволява лесно достигане до годините, през които са изнасяни беседите. Също и до всяка година в самия списък има едно надписче “нагоре“, което улеснява връщането в началото на списъка. Също така навсякъде е отбелязан броят на беседите. Целият списък е проверен по каталога на Елена Андреева и също е допълнен с беседите, които там са пропуснати.
Спирам до тук с описанията - вие сами ще разгледате и оцените самата работа по таблиците и текстовете.

По направата на пакета и списъците работихме трима човека - аз, Анета Цонева и Владимир Пеков над 4 месеца. А по сайта www.petardanov.com се работи вече 4 години.

Винаги съм мечтал да имаме всичките беседи, в пълен списък и добре подредени.

С тази работа, смятам, че последното изречение от последните думи на Учителя се изпълни.

” Една малка работа се завърши добре и сполучливо, и една голяма работа започва.
Във всичко на първо място туряйте Божественото!
Имайте хармония и обич помежду си!
Хубаво да се живее, това е важното!
Молете се, усърдно се молете!
В каком направлении быт будете жить?
Хорошо!
Да се оформят нещата.”

Интересно, че завършването на работата по пакета съвпадна с юбилейните 150- години от раждането на Учителя.

По този начин Словото може да се разпространява и изучава по-лесно. Така също се придобива представа за огромния обем от информация и беседи.

За в бъдеще очаквайте в текстовете на беседите, да се включат и беседите със стария правопис от първите издания. По идеята за беседите със стария правопис вече работим ето тук http://beinsadouno.bg




image003.png




2.Втората изненада е:

Един файл, по който работихме доста време също. Той се казва „Списък за отбелязване на прочетените беседи”





Това е списък на всички беседи, подредени хронологично, предназначен за отпечатване на хартия и на него може да си отбелязвате кога и коя беседа сте прочели. Списъкът може да е много полезен на хора, които искат систематично да четат беседите. Във файла, като се кликне на някоя беседа се отваря текстът, на беседата от сайта. Списъкът може да се използва и от братските групи, които четат беседите и също от хора, които тепърва започват да четат систематизирано Словото. Имайте предвид, че Учителя е казал, че е добре да се прочетат по три пъти беседите, така че този списък е уникално и практично нещо, което се прави за първи път. Идеята е на Владимир Пеков.

Списъкът е 94 страници и в него също са отбелязани, мястото и класа на беседите, както и неиздадените беседи, които са 66 на брой.




image003.png




3.Третото нещо е много полезно.

Това е търсеща програма, която може да търси по ключови думи във всички беседи и изобщо в папки с текстове. Тя се намира в папка „Търсеща програма в беседите” - там са две версии на програмата - в папката „Archivarius 3000 4.54 (32 bit + 64bit) + Serial” е версията, която се инсталира, а в папката „Archivarius 3000” е версията, която не се инсталира. Владо е направил и кратко клипче, на което показва как се използва програмата. http://youtu.be/_fr7Xo1riDs

С нея лесно може да се намират ключови думи, което е изключително важно и полезно. С тази програма може да търсите не само в беседите, а и в целия сайт www.petardanov.com. Това може да стане като свалите копията, които правя на сайта и посочите на програмата да търси в тази папка.

Огледално копие на сайта

Пакети с томчета с беседи

В бъдеще ще дам допълнителна информация и съвети какво може да направите и как да търсите с нея във всички пакети, които пускам.





image003.png




4.Четвъртото нещо, което ви изпращаме, са текстовете на 1-ви до 25-ти том от Изгревите. Те се намират в папката „Изгревът 1-25” . Основният файл, който трябва да се стартира се казва „Izgrevat_local”, който се намира в папката. Той зарежда таблица със заглавията на всички 25 тома. А самите текстове се намират в направеното локално копие на пакета, който сте свалили.

Другият файл „Izgrevat” зарежда текстовете от сайта.

В двата файла отгоре има таблица за по-лесно достигане на томчето. В текстовете на всичките Изгреви също може да търсите по ключови думи с помощта на програмата, като я настроите да търси в тях.

Поздрави от мен на всички приятели.

Христо Вътев 03.07.2014г.





image004.png



Последните думи на Учителя:

Една малка работа се завърши добре и сполучливо, и една голяма работа започва.
Във всичко на първо място туряйте Божественото!
Имайте хармония и обич помежду си!
Хубаво да се живее, това е важното!
Молете се, усърдно се молете!
В каком направлении быт будете жить?
Хорошо!
Да се оформят нещата.”

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...