Jump to content

ВРЕМЕ И ПРОСТРАНСТВО


Recommended Posts

ВРЕМЕ И ПРОСТРАНСТВО

В живота има две течения: в едно от двете течения попада човек и там работи. То е ограниченото състояние. Другото е неограниченото състояние, в което само БОГ работи. Тези две течения се намират в постоянно съприкосновение помежду си. Първото течение обхваща времето и пространството, а второто е извън времето и пространството. Ето защо човек трябва да изучава законите на времето, да се освободи от Сатурн, от своята карма. Когато се говори за време, ние разбираме кармата.

“Вечно обновяване”, стр. 181; 64

Има известно съотношение между времето и човешкия живот, но човек трябва да се издигне над условията, над времето, над хората и да прояви Божественото в себе си. Който познава законите на времето, той се е домогнал до една от великите тайни в живота. Времето носи в себе си всички неща; също така времето отнася всичко със себе си. Времето пише, но и времето заличава. За онзи, който разбира законите на времето, всичко е възможно.

“Закони на Доброто”, стр. 22; 83

Когато искате да скъсявате времето, иждивявате повече сила. Когато иждивявате повече време, пестите силата. Едно от двете.

“Физически, духовен и умствен свят”, стр. 164; 166

Едно момиче на 5 години свободно ли е да се люби, да се жени? Когато стане на 21 година, тогава е свободно. Този закон прилагайте към всички неща. За някои работи ние сме ограничени. Значи не е времето още.

“Разумни отношения”, стр. 88; 187

Сега отдалечаването и приближаването е нещо разумно. В приближаването и отдалечаването има един вътрешен закон, дава една възможност на човека да може да работи.

“Дигна ръцете Си и ги благослови”, стр. 392; 146

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...