Jump to content

ВЪПЛЪТЯВАНЕ И ВСЕЛЯВАНЕ


Recommended Posts

ВЪПЛЪТЯВАНЕ И ВСЕЛЯВАНЕ

Човешкият свят е свят на въплътяване, вплитане в материята, а Божественият свят е свят на вселяване. Аз познавам два свята: щом сте силни, влизате в проявленията на Божествения свят, в закона на вселяването; щом сте слаби, влизате в закона на въплътяването – слизане в материята.

“Ключът на живота”, стр. 34; 68

Щом дойде Любовта, прераждането престава. Тогава ще влезеш в закона на вселяването.

“Малките неща”, стр. 246; 146

Сега у всинца ви има тези свещени идеи, но вие трябва да ги родите, да ги облечете във форма. Как? Има един нов начин на въплътяване. Не материализирайте вашите идеи, а ги оставете да живеят духовно у вас. Друг път ще ви обясня закона. Турите ли в едно ваше свещено чувство, или в една ваша свещена идея желанието да я въплътите в животинска плът и кръв, вие развращавате тази свещена идея или това свещено чувство. Вие ги погубвате. Следователно, ако искате да облечете туй ваше чувство, или тази ваша идея във форма, има и друг начин. Кой е този начин? Христос казва: “Трябва да се родите от Дух и вода”.

“Високият връх”, стр. 113-114; 38

Докато служи на злото, човек живее в закона на раждането и прераждането. Откаже ли се от този закон, той служи на Доброто и влиза вече в закона на вселяването. Този закон подразбира прилагането на следните заповеди: “Почитай баща си и майка си, люби ближния си и раздай всичкото си имане на сиромасите”. Който спазва седемте заповеди, той живее в безсмъртието; той почива вече, защото е придобил спасението на своята душа. Това подразбира връзка на човешката душа с БОГА, като източник на всички блага в живота.

“Спасението”, стр. 55-56; 4

Човекът по образ и подобие Божие сега ще дойде. И човечеството, което сега се връща към БОГА, ще подеме човешката еволюция. Тия души са сега на път и ние ще се срещнем с тях... Като дойдат тия светли души, те ще се вселят във вас. И вие, и те заедно ще живеете. Те ще внесат във вас туй новото, което всички очаквате. Ако някой ученик седи дълго време при някой знаменит учител, нали той ще добие това изкуство, което и учителят му има? То е същият закон.

“Ученикът трябва да разбира”, стр. 9; 22

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...