Jump to content

Весела Несторова


Recommended Posts

Весела Несторова

Весела Несторова и Крум Въжаров работеха заедно за разпространяване учението на Учителя в чужбина: Весела беше изключително ча- ровна жена. Тя пееше песните на Учителя с голямо проникновение и любов. Когато я слушахме, се пренасяхме в един по-висш свят - света на ангелите. Тя имаше и много собствени музикални творби. Вдъхновена от Учителя, Весела дава текста на Слънчевите лъчи, написва и текст на английски език за цялата Паневритмия. Много от чужденците го харесват и пеят.

Весела следва в САЩ и като се завръща в България, става учителка по английски език в Ловеч, а по-късно в Американския колеж в София. Тя владееше английски и френски и говореше руски.

Весела превежда на английски много беседи от Учителя, написва на ангийски: „Третият завет“, в който прекрасно е представено учението на Учителя. Весела пътувала няколко пъти до Грузия, Норвегия, САЩ, Англия и други страни, където работи с душа и сърце за делото на Учителя.

Веднъж Весела Несторова ми каза: „Учителят вложи нещо в нас, частица от своята аура, и ние носим това със себе си.“

Jivata_vrazka_88.jpg

Весела Несторова и Крум Въжаров на Рила с по-млади приятели, между които Минка Петрова, Петя Иванова, Воскреса Капнилова, Антония Бобекова и Павлина Даскалова

Когато Крум си замина от този свят, Весела беше в Грузия. Като се върна, веднага ми се обади да я посетя. Беше много тъжна и ми разказа, че Крум й се явил насън в бели дрехи, за да се сбогува с нея. По същия начин той се яви и на мен в момента, в който си е заминал. В пълно съзнание в последния си земен миг Крум Въжаров имаше силата да прояви своята изключителна любов и разбиране към приятелите си.

Весела Несторова беше предан и всеотдаен ученик на Учителя. От нея сме научили много, главно в областта на музиката и Паневритмията. За Весела може да се пише много повече и който иска да се запознае с нейната светла личност, е добре да прочете книгата й „Път към светлината“ (Весела Несторова, 1993 г.) Там са описани спомените й с Учителя. Весела водела записки от разговорите си с Учителя и те са прекрасен автентичен източник. Когато ги четеш, се докосваш до висшите вибрации на музиката и Словото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...