Jump to content

01. ЗАКОНИТЕ НА БЯЛОТО БРАТСТВО


Recommended Posts

ШКОЛАТА НА БЯЛОТО БРАТСТВО И УЧЕНИКА

 

ЗАКОНИТЕ НА БЯЛОТО БРАТСТВО

 

Трите Закона на Веригата:

I. Люби Господа Бога Твоего с всичкото си сърце, с всичката си душа, с всичкия си ум, с всичката си сила. В Него ще намериш твоето здраве, твоето щастие, твоето блаженство.

II. Люби ближния си като себе си. В него ще намериш основите на твоето повдигане.

III. Бъди съвършен както е Отец Твой съвършен. В Него ще намериш връзките на вечния Живот, извора на всичките блага.

стр. 146; 197

Има една държава в света, която се налага на всички. Тя се управлява от три велики закона: по закона на Божията Любов, по закона на Божията Мъдрост и по закона на Божията Истина. От тези закони произлизат други два: законът на Правдата и законът на Добродетелта. Това е кодексът на тази единствена държава. По него тя се управлява.

“Още малко”, стр. 82-83; 29

Законът на Любовта трябва да се приложи. Той е първият закон на Всемирното Бяло Братство. Вторият закон е Мъдростта! Любовта носи живот, а Мъдростта – светлина и знание. Тези два закона работят усилено в света. Ние виждаме как бързо идат последствията на нещата. Докато разбереш причината, последствието иде вече. Третият закон на Бялото Братство е Истината, която носи свободата. Вън от тези закони не може да се съгради никакво общество, никаква държава. Те са основните принципи, на които се основава бъдещият живот. Вън от Любовта, Мъдростта и Истината никакво учение не съществува. Те имат приложение в цялата Природа.

“Имаше двама синове”, стр. 106; 24

Братството не може да дойде по физически начин. То подразбира отношения на разумни същества, които живеят помежду си по закона на Любовта.

“Учителю благи!”, стр. 24; 75

Законът на Бялото Братство е закон на абсолютната справедливост, а не на осъждане.

“Абсолютна справедливост”, стр. 21; 36

Когато обичаме някого, сърцето ни се отваря и ние се радваме. Когато не обичаме, не се радваме, не искаме да го видим. Казват: “Този ми е брат”. Не, брат може да бъде само онзи, когото обичаш.

“Брат ти си дойде”, стр. 32; 29

Един от законите на Бялото Братство гласи: Не се позволяват никакви отношения, никакви сделки между същества, които нямат Любов в сърцето си. Ако Любовта не ги свързва и не работи в тях, никакви отношения не им се позволяват. Само Любовта сближава хората. Който престъпва този закон, всякога ще се натъква на мъчнотии и противоречия. Ще ви дам още един важен закон. Когато двама души се свързват в името на Любовта, връзката им трябва да става денем, на светлина – никога вечер. Трябва да бъдат на светло, да виждат лицата си.

“Имаше двама синове”, стр. 107; 24

Като се говори за братство и сестринство, подразбираме субстанцията на нещата, изявена в две красиви форми. На физическия свят по-красиви форми от тях не съществуват. Който иска да стане красив като ангел, трябва да развива в себе си чувството на брат и на сестра. Това е закон... В думите, с които си служат братът и сестрата, има само една форма, само едно съдържание – идеята, и само един смисъл или едно значение. В братството и сестринството думите не се доказват. Те са определени математически величини.

“Възкресение на Любовта”, стр. 157; 11

Аз казвам на моите ученици: ще приложа закона, моя закон, закона на Бялото Братство, запишете го! Сега, младите, които искат да се женят, някоя моя ученичка, като се влюби в някой момък и му каже: “Че аз без тебе не мога да живея”. Той да й каже: “Хвърли се долу!” Ако тя се хвърли, тогава тя има право да се ожени за него, аз й позволявам. Ако тя откаже да се хвърли, той ще каже: “Аз съм свободен”. Също и за момъка.

“Живот вечен”, стр. 300; 18

Всеки един човек, ще дойде до това положение, щом веднъж постъпил в една Школа, и се върне назад – в каквато и да е Школа, дали си от Школата на Бялото Братство, или от Школата на черното братство и в двете Школи законът е един и същ – всякога резултатът е смърт, няма друго! Трябва да знаете, излезете ли веднъж из Школата, очаква ви смърт.

“Тъмното петно в съзнанието”, стр. 27; 22

Който има сила да повдигне себе си, ще има сила да повдигне и ближния си. Който изнасилва себе си, изнасилва и ближния си. Това са закони на Бялото Братство. Както постъпвате спрямо себе си, така ще постъпвате и към другите.

“Природни методи”, стр. 104-105; 17

Доброто и злото в света са две училища, със съвършено различни програми и методи. Ученикът от първото училище не трябва да минава във второто, защото ще изгуби мястото си, което Природата му е определила. Докато е в първото училище, т.е. в Школата на белите братя, той ще работи чрез главата и гърдите си. Щом влезе във второто училище, това на черните братя, той ще работи със стомаха, с черния дроб, дето неизбежно ще се вкисне. Тъй щото, човек може да живее или в главата и дробовете, или в стомаха и черния дроб. И тогава, той ще работи или по законите на Бялото Братство, или по законите на черното братство. Тези два закона се изявяват навсякъде в живота.

“Допирни точки в Природата”, стр. 4; 20

Ако знаеш нещо, кажи го на братята си, да се ползват. Искаш да бъдеш главатар – ще носиш най-големия товар. Проповядваш да дават, ти ще даваш най-много. Ти ще бъдеш първият, който ще потвърдиш учението. Това са закони на Братството.

“Три правила за ученика”, стр. 188; 206

Има три вида закони: за Братство, за приятелство и познанство. Вие не сте ми братя още. За да бъдеш брат в Бялото Братство, трябва да пожертваш живота си за другиго. Това е законът на Братството.

“Съчетание на отношенията”, стр. 205; 203

Умовете ви да бъдат положителни, сърдцата ви да бъдат положителни и волята ви да бъде положителна, т.е. умовете ви да действат успоредно с Божия ум, сърдцата ви да действат успоредно с Божието сърце, и волята ви да действа успоредно с Божията воля. Това е философия. Това е закон за учениците на Бялото Братство.

“Качества на ума, сърцето и волята”, стр. 29; 22

Ако някой би се опитал да ви докачи, да ви обиди и с това престъпи някой закон, той ще се намери извън Школата. В Школата всеки има право да бъде една свещ.

“Съзнателна монада”, стр. 10; 27

В Бялата Ложа законът е такъв: Кажеш ли нещо и не го направиш, ти ще се изложиш на едно голямо изкушение. Кажи и направи! За в бъдеще ние не позволяваме да има само обещания. Не, сега кажи и направи. Нищо повече!

“Положителни и отрицателни сили в Природата”, стр. 33; 22

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...