Jump to content

ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ И ПОСТОЯНСТВО


Recommended Posts

ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ И ПОСТОЯНСТВО

В своята дейност Природата прилага закона на последователността, чрез който дава възможност на своите съзнателни форми да се учат, да придобиват опитности.

“Пътища на Природата”, стр. 275; 82

Започвате ли някое добро дело, изпълнете го, както ви е казано. Дойде ли ви наум някакъв нов план, не се отклонявайте от първия. Като свършите работата си, тогава разгледайте новия план.

“Симон Петър”, стр. 78-79; 98

В Природата съществува закон на последователност и постоянство. Ако човек прилага този закон в живота си, работите му ще свършат с успех. Който не прилага този закон, той очаква да получи всичко наготово: знание, богатство, сила. Това е невъзможно. Знание, богатство, сила, придобити по лесен начин, не могат да оправят света.

“Стойност на нещата”, стр. 78-79; 86

Разумен човек е онзи, в мислите, в чувствата и в действията на когото има пълна последователност. Това е закон, който има отношение към целокупния живот.

“От сърцето”, стр. 47; 79

Беден си, нямаш пет пари в джоба си, а се нуждаеш от известна сума. Какво ще направиш? Всеки ден мисли по половин час върху парите, да дойдат отнякъде. Не туряй срок кога да ги получиш. Не питай, ще ги получиш ли, или не. Носи в ума си положителна мисъл, че ще ги получиш и повече не се рови. Няма да мине и една година, парите ще дойдат отнякъде. Това е закон. Постоянството има отношение към този закон. Нарушиш ли някъде закона, той не работи. И да получиш тази сума, вместо да си наредиш работите, повече ще ги объркаш.

“Отношение към Природата”, стр. 186; 116

Не желайте всичката вода от извора да изтече изведнъж! Изтичането на водата е закон за постепенно реализиране на нещата. В това отношение и вашата мисъл трябва да бъде подобна на течащата вода, да няма прекъсване.

“Божествена връзка”, стр. 114; 88

Щом имате убеждение, което се мени, вие сте боядисани. Щом имате убеждение, което не се мени, то може да претърпява форми, но не се мени, то е същинско убеждение. Този закон може да го приложите за Любовта.

“Зародиш, дърво и плод”, стр. 410; 168

Аз прилагам този закон. Имате да изправите някоя черта, чакате благоприятни времена. Казвате: “Изведнъж”. Научил си се да пушиш тютюн... Мислите ли, че изведнъж може да го оставиш? То е невъзможно.

“Геометрически съотношения”, стр. 309; 186

Може ли някой да стане турист без да пътешества, без да ходи по високите места; може ли някой да стане цигулар, без да се учи да свири; може ли някой да стане певец, ако не се е учил на това? В каквото и да е изкуство, той трябва да посвети дълги години, цял живот трябва да посвети, за да го научи. И чудното е, че съвременните хора, не всички, но някои от тях, са мислели и мислят, че християнството може да се усвои по един много лесен начин. Не, по същия закон принципите на християнството изискват цял един живот, за да се приложат. И не само трябва да се приложи едно учение, но резултатите, които се добиват, трябва да се запазят.

“Без наука няма сполука”, стр. 289-290; 203

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...