Jump to content

ПРИМИРЕНИЕ. ПОСЛУШАНИЕ


Recommended Posts

ПРИМИРЕНИЕ. ПОСЛУШАНИЕ

 

Ако решите да отидете при Господа, да Му разкажете всичките си скърби, мислите ли, че Той ще ви изслуша. По този начин не можете да отидете при БОГА... Даже и Христос, като напусна Земята, не можа да отиде на Небето, докато още на кръста не се примири с евреите.

“Истински поклонници”, стр. 141; 89

 

Примирението почива на един математически закон. Трябва да разбирате примирението – то е велик закон. Трябва да разбирате положителните и отрицателните сили на живота. Най-първо, за да примирите двама души, трябва да отнемете от единия част от неговия мъжки принцип, от неговата сухота и да му предадете повече мекота.

“Малкото приложение”, стр. 5-6; 27

 

Абсолютно вътрешно послушание – това е първото условие, което се иска от ученика. Послушанието е първият закон, върху който се крепи хармонията.

“Състояния на материята”, стр. 74; 65

 

Щом ти си послушен и служиш на БОГА, БОГ съизволява в тебе. Защото в послушанието седи Любовта. Само който люби, той слуша.

“Трите вида съзнания”, стр. 85; 205

 

На първия човек БОГ му даде да учи закона на послушанието и търпението. Той учеше първо закона на послушанието, а после на търпението.

“От смърт в живот”, стр. 298; 95

 

Когато казвам, че човек трябва да заповядва на своя разум, на своя живот и на своята Любов, имам предвид закона за съзнателното подчиняване. Човек трябва да заповядва на своя разум, разбирам, че той трябва да знае как да се подчинява на своя разум. Човек трябва да заповядва на своя живот, разбирам, че той трябва да знае как да се подчинява на своя живот. И най-после, да заповядва човекът на своята Любов, това значи да знае как да й се подчинява.

“Достоен”, стр. 93; 77

 

Послушанието не подразбира покорство. Можеш да бъдеш послушен, ако имаш знания, които прилагаш. В този смисъл, послушният е свободен човек. Който не е свободен, не е послушен. Който обича, също е послушен. Не може да обичаш някого и да не го слушаш. Не може да обичаш БОГА и да не Го слушаш. Следователно послушанието е закон, който се отнася първо към БОГА, а после към хората.

“Да слушат”, стр. 137; 147

 

Всички трябва да научите закона на послушанието. Да не мислите, че този закон има отношение към някакъв преходен обект. Не, послушание трябва да имате към великата Природа, т.е. послушание към БОГА! Този закон обуславя всички неща в живота ни. Ако ние бихме имали послушание, то като ни вдъхновят с някоя велика мисъл, бихме я изпълнили веднага.

“Право ходене”, стр. 10; 27

 

Всеки ден проявявай вложеното в твоята душа. Дойде ти една добра мисъл, едно добро желание, не го отлагай.

“Под тебе и над тебе”, стр. 197; 148

 

Ще ви посоча един закон за оправяне на работите. Господ ви казва да направите това или онова. Започнете да правите това, което Той ви казва, и вашите работи ще се оправят.

“Ние градим”, стр. 129; 199

 

Послушанието е необходимо за всички хора.

“Равностранният триъгълник”, стр. 4; 36

 

Дето Божието благословение отсъства, там разочарованието присъства. За да дойде Божието благословение върху човека, той непременно трябва да бъде послушен. На кого? На Божественото в себе си, на Божия Дух.

“Послушание”, стр. 30; 126

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...