Jump to content

Характеристики


Ани

Recommended Posts

Характеристики

В Европа има главно четири типа народи, с четири различни характеристики. Те са славяни, англосаксонци, латини и тевтони.

 

Ще приведа един пример за характерните прояви на някои от тия народи. Пред една маса под открито небе сядат и се разговарят англичанин, французин, германец и славянин. По едно време и четиримата виждат на небето нещо като птици, но не могат отдалеч добре да различат какво е. Англичанинът веднага взима чантата, тръгва към мястото, изважда бинокъла си и започва да изследва какво е това, което хвърчи. Французинът отива в най-близката редакция, да види дали няма нещо писано във вестниците за появата на тези птици. Германецът се запътва към някоя библиотека, да прочете дали някой учен не е писал нещо в миналото по този въпрос. Славянинът, обаче, полегнал на гърба си върху росната зелена трева, погледнал към небето и спокойно казал: „Орли са това!” Той проверил този факт чрез своята интуиция. Там е философията, да може човек направо, без ничия помощ да провери истината.

 

Едни от народите могат да играят роля на братя и сестри, други на мъже и на жени - разни народи има: мъжки, женски и т.н. Англосаксонската раса е мъжка. Ако отидете в Англия, в Америка, ще видите, че всички са в ботуши. Всички там са мъжествени. Ако отидете между славянството, ще видите, че там повече преобладава мекият елемент. Между славяните жените заповядват. Какво представлява мъжкият принцип? Той е принципът, с който Бог е създал първоначално света. Значи създаването на света става чрез мъжкия принцип, а раждането на света става чрез женския принцип, чрез мекия принцип. Ако някои искат да раждат чрез мъжкия принцип, това е невъзможно. Като е създал света, мъжкият принцип се оттеглил, останал е само женският принцип, който трябва сега да работи в света. Женският принцип наричаме принцип на Любовта. Досега в света е действал все мъжкият принцип - законът, но с убийства, с насилие нищо не се разрешава. Временно този начин може да разреши някои въпроси, но в края на краищата пълно разрешение на въпросите не може да се постигне с убийството.

 

Англичаните и германците представляват мъжкият принцип, а французите и славяните - женският. Англичаните и германците имат сила да организират и подбудителната причина е волята, а у славяните има нови идеи и ги подбужда Любовта. Божественото е в Любовта. Сега в света иде мекият елемент. Божественият дух чрез славяните има да изнесе нещо в света. Англичаните, германците, французите, американците са учители на славяните. Всички народи си имат по някоя хубава черта.

 

Англичаните и германците са марсови типове, българите - сатурнови, американците - меркурианци.

 

Хората със своите мисли имат влияние върху природата. Това е един научен факт. Може за в бъдеще да го изучавате. В Европа има някои народи - няма да кажа кои са - някои народи има, които образуват студеното течение. Когато тяхната мисъл преодолява, в Европа има голям студ. Други няколко народи има, от големите и малките народи, когато тяхната мисъл преодолява, времето е топло.

 

Някои поддържат, че в онзи свят хората пак се делят на българи, на англичани, на френци, на германци и т. н. Един българин прави изчисления, че щом българите на Земята са 6 милиона, в онзи свят ще бъдат 60 милиона. Тогава, ако китайците на Земята са 500 милиона, колко трябва да бъдат на онзи свят? Вземете отношението 6:60 и вижте какво ще бъде отношението на 500 милиона. Значи, 500 милиона ще се обърне на 5 милиарда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...