Jump to content

19 август 1909 г., сряда, 7.00 часа вечерта


Recommended Posts

19 август 1909 г., сряда, 7.00 часа вечерта

Ще започнем с ХВАЛЕБСТВИЕТО u ще благодарим на Бога за всичките Му милости и благости.

ХВАЛЕБСТВИЕ

Господи Боже наш, душата ни има тихо упование на Теб. Открил Си ни Пътищата Си и виждаме Твоята Благост. Явил Си ни Милостта си и виждаме Дълготърпението Ти. Показал Си ни Любовта Си и виждаме Твоята Доброта. Посочил Си ни Истината и виждаме Твоята Святост. Изявил Си ни Името Си и виждаме Твоята Правда. Научил Си ни на всяка мъдрост и знание и виждаме Твоите Велики Дела. Обърнал Си сърцата ни и виждаме Твоето Присъствие навсякъде. Просветил Си умовете ни и виждаме Твоите Творения, че всички са добри. Опасал Си ни със Силата Си и гледаме Твоето Могъщество.
 
И след всичките добрини и блага, които Си излял над нас според Твоята Вътрешна Пълнота, нашето желание е винаги да гледаме Твоето Лице и да се радваме и веселим в пълнотата на Твоята Любов. Ние Ти благодарим за Твоята Милост и Грижливост, с които Си ни заобиколил. Нашата душа винаги се радва, че милостта Ти ни следва. Ти всякога ни слушаш и Си готов винаги да ни крепиш и да ни даваш помощ, когато сме в нужда.
Благи Господи, Велики Отче на Небето, избавяй ни от ухищренията на лукавия. Ето, Ти Си говорил и ние вярваме, че Ти ще ни утвърдиш във веки, да Те славим. Господи, ти, Който Си Неизменен, укрепи нашите слаби братя и сестри, за да пребъдем всички в Теб и Ти да пребъдеш в нас, за да сме едно, като Ти и Твоя Отец, и да Те прославим с плодовете на живота си пред човеците.
Благи Боже, Който Си ни дал живот и здраве, Който ни насищаш с хляб и вода и всеки ден ни задоволяваш с хилядите си Благословения. Твоето Слънце изгрява всяка заран като младоженец тича в пътя си, който Си му начертал. То ни донася и разпръсква повседневно Твоята Благословия. И Твоето Име оживотворява цялата земя. Донася и вдига облаците, напоява земята. Украсява полските цветя с всичката им хубост, която Си им дал отначало, развеселява всички живи същества и човека, когото Си направил според Подобието Си, вдъхва в неговите жили вяра и надежда да се труди и работи, като му казва, че Ти ще благословиш труда му.
Велики са Твоите Наредби. Всички ние, Твоите Чада, днес идем да Ти поднесем своята благодарност. Облякъл си ни в дрехите на живота как хубави са тези облекла, с които Си ни загърнал! Благословени Господи от всичките векове, приеми нашата благодарност, която Ти поднасяме от душа!
Амин!
След молитвата г-н Дънов каза:
 
Ето какво говори Господ: Аз съм чул гласа на вашата молитва. Ще Ме познаете според делата, имайте мир в себе си и
любовта ви да бъде съвършена.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...