Jump to content

Recommended Posts

ВУЛКАНОВ ТИП

Черепът на Вулкановите (слънчеви) типове е по-скоро дългоглав, но не му липсва и ширина. Лицето им е овално и красиво. Косата им обикновено е руса, по-рядко - кафява, красиво накъдрена на едри вълни и добре покрива главата; при по-интелигентните натури понякога оредява. Челото е голямо, великолепно, с подчертан интелектуален израз, изпъкнало, със слаби бръчки, които показват липса на преумора, нервност и мъчителни усилия; изразът му е такъв, че когато иска нещо, не настоява. Чело с дълбоки бразди показва човек, който иска, настоява и постига нещата с усилия, а при Вулкановите типове, искането е съвсем естествено, без натиск и сурово задължение, което говори за самоовладяване. Тяхното е най-хубавото от всички чела. Долу завършва с почти хоризонтални или леко дъгообразни вежди, които имат артистичен вид и изразяват контролирана енергия, когато човек е във възбудено състояние. Очите са сравнително големи, отворени (но не кръгли), украсени с хубави ресни. Те ясно говорят за всичко, което искат да кажат. В тях се чете непоколебима енергия свързана с пленителна благост. Гледат право, честно, без закани, без принуда, но не и безсилно. Погледът е магнетичен, приятен, с подтик за справедливо отношение към онова, което гледа. Носът на тези типове добре хармонира с изпъкналото чело. Той е дълъг, леко извит навън, на върха нормално широк. Устата е красива, със среден размер. Устните са с изящни извивки, като горната е по-добре изразена; едва се допират. Не са стиснати, което е израз на усилие и твърдост, и ъгълчетата им не са извити надолу, което е израз на песимистичен, мрачен и подозрителен възглед към всичко. Усмивката е трезва и приятна. Брадата е добре оформена, без да е издадена напред като белег на твърдост и инат, нито пък е къса и хлътнала като белег на променливост и безволие. От цялото лице на Вулкановите типове се излъчва равновесие, хармония, спокойствие и приятност.
Nikolaj_Dojnov_4.jpg
В морално отношение Вулкановите типове стоят твърде високо. Те са хора, които успяват, защото винаги стоят твърде високо, защото винаги долавят правилните идеи и методи за разрешаване на всяка поставена задача. На обществено място привличат вниманието и огледите на всички, извикват възхищение, околните млъкват и ги слушат с внимание и със съгласие за подчинение. Те представляват сила в състояние на покой, сила на самоувереност. Речта на вулкановите типове е звучна, с ясен тембър. Могат да станат учени във всички отрасли на човешкото знание и са добри оратори. Мъжките Вулканови типове страдат от женските дребнавости. Жената- Вулканов тип е благородна дама с развит ум, която дири мъж, който да я превъзхожда (Фигура 2 и Фигура 3). Линиите по тялото и лицето изразяват както изящество, така и сила, енергичност, без раздразнителност. Гръбначният стълб както при мъжете,така и при жените е вертикален, походката им е изправена, без всякакво прегърбване. Изобщо, Вулкановите типове са блестящ образец на човешка хубост, за да не кажем - най-красивите.
Nikolaj_Dojnov_5.jpg
Вулкановите типове подчертават своята личност където и да са. Палецът в човешката ръка е израз на силовите течения, излизащи от Вулкан, и стои малко по-настрана от другите пръсти. При свит юмрук, който изразява желание за действие, палецът трябва да бъде над другите пръсти; остане ли под тях, личността се разпада
Описаният по-горе тип на Вулкан се демонстрира, когато мозъчните центрове, които той е създал и оформил, са организирани и облагородени.
Силни позиции
, в които Вулкан ярко се изразява, са: 1. при изгрев - между XII и I дом или близо до линията, която разделя двата дома; 2. когато е на медиана в Зенита и Надира; 3. на границата между други домове, но се изразява в по-слаба форма.
При лоши аспекти на Вулкан
( 45°, 90°, 135°, 180° ) този планетен тип проявява арогантност, жажда за самоизтъкване, където трябва и не трябва, лесно се обижда, нервно избухва и не разрешава да му се правят бележки: налице е човек без съчувствие и желание за услуги, със студено отношение към околните, линиите на лицето му са остри и дразнещи.
Ако в дадена личност Вулкан няма аспекти, то налице е вял човек, без инициатива, без цел и посока в живота си, без каквото и да било желание да се изтъква, в повечето случаи - мързелив. Това е най-неблагоприятното положение на Вулкан в хороскопа на даден човек.
Влиянието на Вулкан се изразява в две направления:
първо
, определя здравословното състояние, човешката жизненост, възможността за изява;
второ
, определя общественото положение, мястото в обществото, професията, условията, които ще съществуват в живота. При добре поставен Вулкан ще имаме богат, разнообразен живот, с много пътувания и благоприятни промени. Затова всеки аспект на Вулкан с Луната и планетите, както и тяхното място в хороскопа (домификация), трябва да се разглеждат в тези именно две направления.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...