Jump to content

АСПЕКТИ НА МЕРКУРИЙ


Recommended Posts

АСПЕКТИ НА МЕРКУРИЙ

С Венера.
Отбелязахме, че най-голямо отклонение на Меркурий от Слънцето е 28°, а най-голямото отклонение на Венера от Слънцето е 48° градуса. Следователно най-голямото отклонение, което могат да имат двете планети една от друга, е 76°, затова аспектите, които могат да имат, са съвпад, полусекстил, полуквадрат, секстил и 72°. Ако един занаятчия има силните и добри аспекти на Меркурий и Венера, той ще бъде изкусен майстор от голяма класа, защото мускулите на ръцете и ставите много точно и правилно ще реагират на Венерините подтици. Всеки човек на изящните изкуства - художник, музикант, инструменталист, за да бъде добър изпълнител, трябва да има силно влияние на Меркурий. Въобще благоприятните аспекти между Меркурий и Венера определят изява в изкуствата и умение всичко да се прави най-добре.
При отсъствие на аспекти между Меркурий и Венера подтик и чувство за добро творчество липсват.
С Марс.
При съвпад и благоприятни аспекти имаме активен и динамичен ум, способен преди всичко към разискване на всякакви въпроси, съчетан с дар-слово, а при висшите типове - с добър ораторски талант.
При неблагоприятни аспекти имаме заядлив човек, склонен към оскърбителни изказвания при всеки разговор. При по-низшите типове е налице излишна бъбривост, стремеж към лъжа и обсебване на чуждото, т. е. към дребни кражби и джебчийство.
С Юпитер.
При съвпад и благоприятни аспекти (особено при съвпад) имаме човек с голям интерес и жажда за материално забогатяване. При по-високо интелектуално ниво е налице силно изразен стремеж към знания и науки, с високи възможности за постижение.
При неблагоприятни аспекти имаме алчен човек, който със стръв се стреми към материални придобивки, приемайки, че това може да става и по непочтен начин, с измама и лъжа. Такъв човек обича да блясва и да изтъква своите знания и умения, без те да са на голяма висота, обича да го ласкаят и да го подчертават навсякъде, притежава изразена склонност да използва чужди услуги, без да се чувства задължен да се отплати за това. При низшите типове, стремежът към материални придобивки може да става с кражби в по-едър мащаб; те също обичат да преиначават истината.
Със Сатурн.
При съвпад и неблагоприятни аспекти имаме подчертано внимание към всякакви вещи, дреболии, продукти и каквото и да било друго, със стремеж да го съхранят, защото все някога може да потрябва. Обичат да се запасяват, от страх да не би да изпаднат в нужда и често пъти натрупаните продукти ги оставят да се развалят неизползвани. Плахи и предпазливи са те, имат голяма скържавост (свидливост) и ако се наложи да дават, правят го с голяма пресметливост.
При благоприятни аспекти имаме човек, който задълбочено търси истината, който също цени материалните ценности, но в един много облагороден нюанс - използването им да бъде за разумни и необходими нужди. Способен е на големи усилия и устойчивост при придобиване както на материални, така и на интелектуални ценности.
С Уран
. При съвпад имаме човек със студени и резервирани отношения, предимно спрямо хората от противоположния пол. Съвпадът, както и благоприятните аспекти, дават способности и стремеж към ново, оригинално, по-нетрадиционно разрешаване на всички въпроси. При точни аспекти и добра интелектуалност, дава хора рационализатори и откриватели на новото; определя също и изненадващи, много благоприятни случаи в живота, които носят голяма полза и улеснения.
При неблагоприятни аспекти имаме човек, склонен към мислене, изказвания и действия, които са странни и неприемливи за другите, а при точни аспекти са налице крайно неприятни и изненадващи събития, с лоши последици в живота.
С Нептун.
При съвпад и благоприятни аспекти, имаме човек мил, симпатичен, отзивчив, с голяма интуиция - за всеки въпрос и задача, още преди да е започнал за мисли за тях, разрешението е готово в главата му. При точни аспекти налице са литературни способности, засягащи повече отвлеченото и нереалното. Изобщо, при силните позиции на Нептун имаме качества за изява на изкуството.
При неблагоприятни аспекти имаме доверчив човек, който се подава на измами и лъжи. При точни аспекти тези измами и лъжи могат да го засегнат много остро.
С Плутон.
Съвпадът е много неблагоприятен: такъв човек периодически като че ли престава да мисли, дейността му се парализира и ако все пак нещо измисли, то бива крайно лошо и пагубно за него, защото обикновено взема някакви неестествени решения. При другите лоши аспекти налице е бъбривост, заядливост и желание за налагане на своето, като се счита за най-право, макар съвсем да не е такова. При точни аспекти имаме хора, в които се вмъква някаква неправилна идея, дразнеща околните, но те правят всичко възможно да им я наложат. При такива случаи обкръжаващите не са способни с нищо да им избият тези неприятни състояния.
При благоприятни аспекти налице е активност на мисълта, способна да се наложи на околните. При интелигентните типове имаме хора, които в разговор и разискване на въпроси, добре и убедително се аргументират.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...