Jump to content

Recommended Posts

ЮПИТЕРОВ ТИП

Чрез Звездното тяло на човека силовите течения на Юпитер са създали и оформили мозъчните центрове, които се намират в горната странична част на главния мозък, затова хора със силно Юпитерово влияние имат щироки в тази част глави. Там се намират мозъчните центрове, които създават възможност за творческа изява, умение всяко нещо да се направи навреме и по всички правила. Когато въздействието на Юпитер е силно в даден човек, тези центрове дават отражение върху главата, лицето и човешкото тяло, но поради многото спътници на планетата и голямото богатство на Небесни образувания в съзвездието Стрелец, тези черти и качества са с изразено разнообразие на своите формите. Общо взето, обаче, тялото е по-едро и добре сложено, предимно поради добрия апетит, който Юпитеровите типове имат. Юпитер има отношение и управлява черния дроб, който е най-голямата "жлеза" в човешкото тяло и има връзка с всички негови функции. Главата, както вече споменахме, е широка и в повечето случаи е плешива поради големите интелектуални и емоционални напрежения при сериозните задачи, които Юпитеровите типове често имат. Тези хора обикновено заемат отговорни ръководни места в стопанския живот или големи обществени постове, като президенти на държави и големи обществени организации, председатели на парламенти и пр. Челото е голямо, с добър интелектуален израз и поради добрия контакт с Идейния свят е слабо набръчкано.
Nikolaj_Dojnov_15.jpg
Макар и да имат моментни напрежения, при Юпитеровите типове идеите и методите за разрешаване на поставените задачи идват бързо и не се налага продължително да се напрягат и да мислят. Веждите са гъсти, добре оформени и почти хоризонтални, показващи дълбоки и богати чувства. Очите са големи и отворени, определящи жажда за власт и за материални придобивки. Носът е едър, а при някои типове горната му част (коренът) е добре развита и показва амбиция за постигане на големи цели и за заемане на големи постове. При други личности, долната част на носа е по-добре развита, по-месеста и показва човек, който обича удоволствия и преди всичко - добра трапеза. У трети личности, добре е развита средната част (леко заоблена) и показва човека, който не се поддава на влияния. Общо взето, едрият нос у Юпитеровите типове говори за голяма интелектуална сила, с която те разполагат. Устата е голяма, месеста и добре очертана, показваща изпълнителност; затваря се хлабаво, което изразява липса на твърдост в отношенията към хората, меко и променливо отношение към въпросите и делата, които предстоят да се разрешат. Усмивката им е добродушна.
Nikolaj_Dojnov_16.jpg
Юпитеровите типове, както вече отбелязахме, са създадени за ръководители на големи предприятия, защото от тях лъха енергия, сигурност за успех, инициатива, поемане на отговорност за благополучен изход на всяка работа. Идейният свят, с който имат тесен контакт, им е дал всичко необходимо за успех. Юпитеровите типове, общо взето, са весели, оптимистични, обичат хумора и свободния богат живот. Те са добри, миролюбиви, привързани и услужливи съпрузи, обичат и децата си.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...