Jump to content

Recommended Posts

САТУРНОВ ТИП

Когото Сатурновото влияние е силно, се създава съответен Сатурнов тип, изразен в цялото тяло, особено в главата и лицето. Сатурновите типове са обикновено със среден ръст, сухо, слабо и кокалесто тяло. Кожата е тъмна, с жълтеникав оттенък. Ръцете са дълги, сухи, кокалести, показващи способност за прецизна и добра работа. Краката са също дълги, сухи и кокалести, в повечето случай извити навън или навътре. Косите на главата са тъмни, черни, изобилни, с дебели, гладки и лъскави косми; спускат се към челото обезателно под остър ъгъл, което е много характерен белег за ясно изразено Сатурново влияние.
Nikolaj_Dojnov_17.jpg
Лицето има форма на вертикален правоъгълник и формите по него са все ъгловати. При издигнати и интелигентни Сатурнови типове, изразът му е приятен. Космите по лицето растат по-бързо, затова тези типове трябва да се бръснат едва ли не по два пъти на ден. Веждите им са гъсти, черни, ъгловати, с връх нагоре, от тях лъха печал, разочарование и взискателност към околните. Очите са тъмни и от тях струят песимизъм, недоверие, подозрителност и мъка. Чувства се, че се взират във вътрешността на хората около тях. Носът е прав, обикновено широк в корена, което говори за бавно и продължително мислене при вземане на някакво решение; в края си е заострен, което показва критичност, ровене в подробностите на всяко нещо, липса на стремеж към чувствени наслади и удоволствие от добрата кухня. Устата е голяма, с тънки стиснати устни, изразяващи голяма изпълнителност във всяка работа и чувствена студенина. Брадата е ъгловата и суха, добре издадена напред. Космите по гърдите, краката, мишниците и ръцете са също гъсти и тъмни. Женският Сатурнов тип има забелязващи се черни "мустачки" в краищата на горната устна.
Nikolaj_Dojnov_18.jpg
От психологична гледна точка, по-висшите Сатурнови типове са сериозни, точни и изпълнителни в своите задачи и обещания, замислени, печални, без оптимизъм, веселост, охолство или разсипничество. За тях е ценно и най-малкото нещо. Активността и динамиката на процесите в тяхното тяло е снижена, което е причина за недостатъчно вътрешно горене, за непълно отделяне на метаболити през и без това слабо активните им бъбреци, за натрупване на токсини в организма им. Това предизвиква лошото им настроение сутрин при събуждане. С хилавите мускули и тесните си гърди Сатурновите типове не познават насладата, която волното и обилно дишане на чист въздух в планината и край морето предизвикват, нито насладата на голата кожа от слънчевите лъчи. Напротив, Слънцето и хладката вода им причиняват болка. Мисловната дейност държи първенство в живота на тези хора, те повече обичат самотата и се чувстват най-добре далеч от света и обществото. Мястото на интелигентните техни представители е в лабораториите, където стават едни от най-големите, трудолюбиви и скромни учени, в учрежденията като чиновници, където с голямо умение и усърдие редят сметки подир сметки. Изобщо, висшите Сатурнови типове са най-добри и полезни там, където е нужен ред, сериозност, точност, наблюдателност и трудолюбие. На тези личности трябва да се вдъхва радост, оптимизъм и воля за живот.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...