Jump to content

Recommended Posts

ЗЕМЕН ТИП

Земята създава свой тип хора. Черепите им са малко разширени, което дава възможност за борба с живота. Косата им е гъста, пада ниско над малкото чело, на което има ясно изразени бръчки, показващи напрежение на мисълта в грижите за насъщни нужди. Веждите са дебели, рошави, израз на разпокъсани и остри вълнения. Очите са малки, вдлъбнати навътре, което говори за стремеж към присвояване на материални ценности. Скулите са едри - израз на упоритост и устойчивост при неблагоприятни външни условия. Носът е малък и зле оформен, показващ слаба интелигентност и променливост. Устата са присвити, устните са неправилни, лошо очертани и доста дебели. Брадата е къса и четвъртита, извита навътре. Челюстите са също четвъртити. Вратът е дебел и мускулест. Изобщо, квадратните форми при земния тип, са израз на енергия, но колкото те са по-груби, толкова и енергията, която изразяват, е по-примитивна. Овалните форми, които при тези типове липсват, са израз на интелектуални и емоционални енергии.

Nikolaj_Dojnov_22.jpg
Земните типове са предимно работници на ръчния труд. Силно се привързват към родната земя, към родните поля, към родното огнище. Интелектуалните им интереси са много слаби. Верни са на приятелите си. Имат влечение към плътски удоволствия, но без да подбират обектите за задоволяването им. Жените от този тип са работливи, обичат да командват, да се разпореждат и разправят с мъжете си. Добри майки са, но са склонни да наказват децата си, когато направят някоя грешка. Земните типове успяват чрез труд, който им осигурява необходимото за живота. Избягват света и шумните общества, предпочитат гората. Към външността си са небрежни.
Nikolaj_Dojnov_23.jpg
В така описания първичен Земен тип на човек, Слънцето бавно, но сигурно организира и облагородява мозъчните клетки, за да могат Луната и Планетите да създадат и оформят мозъчни центрове, способни да приемат силовите им течения.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...