Jump to content

8.2.1.6. „Добре, че те има!”


Recommended Posts

„ДОБРЕ, ЧЕ ТЕ ИМА!"

1. На един от концертите през 2009 г. по време на антракта, на два метра разстояние застават 3 млади жени. Първата казва: „Добре, че те има!" Втората казва: „Добре, че те има!" Третата казва: „Добре, че те има!" И изведнъж и трите в глас изговарят: ,Добре, че те има!" Аз стоях изненадан. Дадох им по 1 компактдиск, който раздавахме като подарък на всеки, който си купи една книга от „Изгревът". Питат ме: „Колко струва?" Отговарям: „Нищо не струва." Напишете си адресите да ви изпращам покани. Но не ги записаха и днес не зная кои са тези жени. Аз днес и утре ще държа много на тях! Беше откровение и намеса от Небето!
 
2. Небето изпрати тези 3 жени да ми кажат:,Добре, че те има!" А досега още звучат думите на някои съвременници на Учителя, от които съм чувал думите: „Теб не трябва да те има в нашето Братство!" Отговарям: „Аз не съм от Вашето Братство!" А какво дириш тогава тука?" - „Изпратен съм да свърша една работа." А тази работа е, че засега имам 25 тома от „Изгревът" и 48 концерт-рецитали до 31.XII.2010 г. и 59 издадени томчета на Учителя оригинално Слово.
 
Никой не е сторил това от онези, които ги е имало на Изгрева.
 
3. На един от последните концерти приближава една непозната жена и казва:,Добре, че те има!" Кимнах с глава, че приемам това напълно сериозно. Вярно е това. Добре, че ме има!
 
4. Преди много години отивам по работа в дома на един познат. Там заварвам десетина човека, които се оформиха като ръководители на Бялото Братство. Като ме видяха, извикаха от изненада, защото очакваха да чуят интересни неща. А Павлина Даскалова от Велико Търново ме запитва пред всички: „Брат Вергилий, ти нали бе казвал пред мене, че не си от нашето Братство? Аз това го казвам на тези приятели, но те не ми вярват." - „Павлина, аз наистина не съм от вашето Братство!" Тя скача радостно и казва: „Ето, чухте и видяхте, че говоря истината. А как досега не ми вярвахте? Чухте, нали?"
 
А аз продължих: „Аз не съм от вашето Братство. Аз съм от друго Братство. Аз съм от онова Братство, което от 1990-1998 г. направи 20 концерта, от 1998-2000 г. издаде 59 оригинални томчета от Словото на Учителя. Аз съм този, който издава „Изгревът" и ги вкарвам всички вътре, за да останат в историята на света, за да не се загубят. Те са спасени, но от мене, а не от вас. Аз съм свършил работата на бащите ви и съм ги спасил от провал. Аз правя концерт-рецитали по спомени на онези от Школата на Учителя с музика на Учителя.
 
Аз съм от това Братство и не съм от вашето Братство."
 
5. А след това продължавам да говоря: „А вие тука всички сте представители на онова Братство, което си направи устав, регистрира се като партия, направи Братски съвет, което е против Учителя, защото Той затова е дал песента „Писмото".
 
Вие сте от онези, които променихте Словото на Учителя и го редактирахте, променяхте музиката Му, променяхте Паневритмията Му и отклонихте всички. Това сте вие!
 
Затова аз не съм от вашето Братство. Аз идвам от друго място, за да свърша една работа. А вие ми пречите!"
 
6. Всички мълчат. Оглеждат се, и отново мълчат. Не могат да кажат нищо, защото аз зная такива неща, които не са и сънували. А защо ги зная? Защото онези от Школата на Учителя са се изповядвали пред мен, като разказваха спомените си. Записал съм ги и съм ги отпечатал. Така днес стигнах до „Изгревът", том XXV.
 
Затова аз съм нещо, а те са нищо!
 
И за финала ще ви разкажа нещо много-много важно. На всеки концерт идва от гр. Плевен една възрастна сестра Тодорка. На концерт- рецитала на 4 декември 2010 г. валеше дъжд. Една жена я пита: „Не се ли уплаши от дъжда, та идваш от Плевен?" Аз стоя до тях, но гърбом, не ги виждам, но чувам всичко: „Вали, не вали, аз идвам, защото такова нещо, което чувам и виждам, не се изпуска!" Запомних го. Предавам го на вас за поука и размишление.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...