Jump to content

8.2.1.8. Задачите на човека


Recommended Posts

ЗАДАЧИТЕ НА ЧОВЕКА

1. Беше 1970 г. и аз съм се запътил по алеята за Изгрева, да разговарям с обитателите му и да търся спомени за „Изгревът". Ето насреща се задава една група от 5-6 човека, вървящи един до друг, заемащи цялата алея. А пред мен на 30 метра върви едно дребно възрастно човече. Чудя се какво да правя, защото не исках да се срещам с групата. Аз тогава се криех да не попадна на милицията, която правеше всеки месец обиски в София на дъновисти и унищожаваше всичко, което намери за Учителя Дънов. Докато се чудя, то старчето пристига на 30 метра от тяхната група, те го видяха, развеселиха се, започнаха да ръкомахат, да го викат по име. Така се приближиха на 10 метра от него. Един вика: „Какво правиш бе брат?" А той отговаря така: „Решавам задачи, решавам задачи, решавам задачи." Повтори го десетина пъти. Те се приближиха до него, развеселиха се и го прегръщаха. Слушам и гледам, а аз съм се отдръпнал встрани от алеята в гората между боровете. Не мога да повярвам и не мога да проумея, че разговарят за някакви задачи. Какви са тези задачи? Изминаха много, много години. Излезна „Изгревът", том XXIV. И там пише, че Учителят обръща внимание, че най-важната задача на човека днес е да разреши своята лична карма. Виж с. 464-465. Навремето, когато бях на 32 години, това беше неразбираемо и смешно, но сега, когато съм на 72 години, разбирам, че е много вярно. Всяко нещо се разбира с времето си. Та този приятел навремето решаваше задачи. Аз се чудех как така едно малко старче може да решава житейски задачи. Оказа се, че може. Това беше Борис Димитров - гърбавият, и го вижте в „Изгревът", том XXIII, снимки 64 и 65.

2. За всеки човек има конкретна задача, която трябва да реши в своя живот. Тя е различна за всеки. Методите за разрешаване са дадени в Словото на Учителя. Навремето онези,, които са отивали да слушат Петър Дънов е по единствената причина да им разреши някое затруднение в личния си живот. Той им го разрешавал и те после идват и слушат, и си пълнят душите с небесна манна от Словото. Това е в основни линии причината за подтика на онези, които са идвали при Учителя.

3. Днес го има Словото на Учителя, но то е заключено с 9 катинара. И да се опитват, не могат да го четат. Трябва да имаш разработен център в мозъка си за Словото на Учителя. Аз давам много пъти пример, че ако имаш телевизор можеш да гледаш телевизия. Трябва да имаш телевизионен център в мозъка си за Словото на Учителя Дънов. Затова изучаването на Словото Му е строго индивидуално. А събирането на групи и някои да ти чете Словото Му е много трудно за разбиране и възприемане. Причината е, че всеки човек в даден момент решава своя конкретна задача, за да си изплати кармата. И всички мислят различно и гледат по телевизора на различни канали. И затова не може да става обединението по групи. Това е главната причина.

4. Общество Бяло Братство е общение на човешките души към един център, този на Великото Бяло Братство, което е в духовния свят. Той не е на Земята. А кой е Учителя, виж на с. 477, „Изгревът", том XXIV. Историята на Школата на Учителя Дънов е дадена в „Изгревът", на с. 401. Ще прочетете как Новия завет преминава в „Изгревът", който е Третия завет на Бога към человеците земни и небесни. Колкото по-бързо приемете това, толкова по-добре за вас. Иначе, ще си пропуснете условията и времето за което сте се родили в България. Това е най-важната задача на човека.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...