Jump to content

8.2.2.3. Фотоизложбите на концерт-рециталите на „Изгревът”


Recommended Posts

ФОТОИЗЛОЖБИТЕ НА КОНЦЕРТ-РЕЦИТАЛИТЕ НА „ИЗГРЕВЪТ"

1. Споменах, че приложените снимки в „Изгревът" не бяха сполучливо изработени до том XIII. Но не беше по моя вина. Вече това е поправено. Сега те се обработват на компютър.
 
2. При провеждането на концерт-рециталите по спомени на различни автори, трябваше да представим техните портрети в голям формат. Следващият етап бе да приложим още снимки, и така се разрастваше тази идея, и вече фотоизложбите станаха необикновени. Чрез тях присъствуват всички от Невидимия свят.
 
3. Първо снимките се обработват и се разпечатват в голям формат, A3 - т.е. 30/40 см. Вече ги ламинираме, поставяме покритие, за да се укрепят и да не се мачкат и цапат от нечий пръсти.
 
4. Трябваше да намеря подходящи картони. Отначало взимах по 2-3 от печатницата. Но после успях да се уговоря, те ми дават по 20 бройки. Аз ги укрепвам ръбовете им със скоч безцветен 5:5 см. После залепвам бяла хартия 30/70 см. И на нея залепвам снимките с двойно залепващи лепенки.
 
5. Най-трудно бе да се подредят, да се направи план, и след това става залепването им. И накрая отдолу се слагат надписите на снимките и се залепват.
 
6. Понеже картоните със снимките се подреждат на 4 стълби, то отзад на всеки картон се поставят връзки, с които се прикрепват за стълбите. На всяка стълба поставяме по 3 картона с по 4 снимки, това са 12 снимки.
 
7. Подканяме ги да посетят изложбата. Идват, гледат, четат и се чудят, че това е възможно да се осъществи. Важна е концепцията. Това е приложение към сценария, който се чете.
 
8. Някой, като видяха моите фотоизложби, се опитаха да използуват идеята и започнаха да слагат също снимки на своите представления. Но не става нищо! Та в сценария се говори за даден автор. Той е поставен на картона с негови лични снимки, снимки с Учителя и Братството. Този човек отдавна го няма на Земята, но той съществува, и като му сложиме снимките, той застава зад тях и влиза в тях. И който ги гледа, вижда, че тези хора са живи не само от сценария, но са живи в самите снимки. И затова е поразителна картината като видиш, че са застанали пред стълбите и преглеждат снимките. Живи са самите снимки. Това е най-важното.
 
9. Идва един, показва някакво дете от една снимка на 7 години, седнало до музикантите, които свирят Паневритмия. Казва ми: „Виждаш ли това дете? Това съм аз до Учителя." - „Отиди и докарай тук 10 човека от публиката и им покажи, че това си ти." Това бе Константин Няголов. Той е вече в Невидимия свят. И ги доведе!
 
10. Ето сега за Пеню Ганев съм приготвил 12 картона по 4 снимки, това са 48 снимки, които ще се окачат на 4 стълби. Знаете ли какво означават тези 48 снимки? Това са снимки, направени от Пеню Ганев, обработени и увеличени от Вихър Пенков, че докато се извадят що време и сила се изразходват! Но накрая гледката е внушителна. Тези заминали приятели от времето на Школата идват и застават зад тези портрети, влизат в тях и придават картината, че те гледат живи хора. Те са живи, защото ги оставих в „Изгревът".
 
11. Ще ви дам два невероятни примера. Беше дошло времето да се даде в сценарий как е създадена Паневритмията. Това беше много трудна работа. Това е описано в „Изгревът" в различни томове.
 
На концерт-рецитала на 18 ноември 2006 г. заглавието на сценария бе „Как се създаде Паневритмията на Изгрева от Учителя Дънов?" Това е описано в „Изгревът", том I, II, VII и никой на друго място не е говорил. Но понеже отхвърлят „Изгревът", това не се знае. Сценарият бе зашеметяващ. А беше представена фотоизложба от снимки за Паневритмията на Рила - 30/40 см, 44 броя, поставени на картони 70/100 см и окачени на 4 стълби. Музиката от Паневритмията се изпълняваше от квартет със Спаска Панайотова - сопран. Всички в залата плачеха, но.едновременно с това и пееха.
На концерт-рецитала на 31 март 2007 г. сценарият беше „Как се изучаваше и как се играеше Паневритмия на Изгрева?". За пръв път се изнасяха случки и събития от том I, II, III, XVI. Фотоизложбата беше със снимки на Паневритмията на Изгрева с Учителя от 48 снимки. Пуснахме архивен запис на музикантите по времето на Филип Стоицев. Тази музика нахлу в залата и всички бяха поканени да пеят. Всички плачеха. Е, друг път това няма да им се случи. Тези 2 концерта са записани на компактдискове и са пуснати в комплект през 2008/2009 г. Същите са достъпни и на интернет страницата на „Изгревът".
Който желае може да провери и да се убеди, че това е вярно. И да види как се реализират нещата чрез Дух и Сила.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...