Jump to content

8.2.2.5. Певиците на концерт-рециталите на „Изгревът”


Recommended Posts

ПЕВИЦИТЕ НА КОНЦЕРТ-РЕЦИТАЛИТЕ НА „ИЗГРЕВЪТ

1. Преди 40 години днешните музиканти бяха студенти в Музикалната академия. Тогава бе забранено да се изпълнява музиката на Учителя и те се криеха, като я свиреха или пееха.
 
2. Изминаха още толкова много години след 1989 г. и се промениха нещата, и вече може да се свири и изпява тази музика. Аз бях този, който качи за пръв път музикантите на сцената. А Братския съвет беше забранил един концерт за Георги Куртев от Айтос на 15 юни 1991 г
и
който аз организирах в Камерна зала „България". Обръщам се към Йоанна Стратева: „Нали ти 30 години чакаш да се качиш на сцената пред публика? - Ето това време дойде. Ако се качиш, имаш бъдеще, ако ги послушаш от Братския съвет - изчезваш от хоризонта." До нея е Ина Дойнова, която трябваше да я придружава на електрическия орган. Тя казва: „Аз щяла нощ плача." Казвам им: „Аз съм организирал концерта, заплатил съм залата, дал съм ви инструменти, с които да свирите. Имате право на избор и на решение." Явиха се на концерта. Залата бе препълнена с правостоящи.
 
3. Същите сили организираха провокацията с откритите писма срещу мен. Виж „Изгревът", том IV, с. 614-645 - „Организираната лъжа". Аз съм дал отговора си на тези лъжи и съм свършил работата на бащите им на онези, които се подписаха срещу мен. Запомнете това.
 
4. По-късно бе създадена от мене една рубрика „Духът на Истината и Духът на Заблуждението", където помествах всички нападки срещу мен, и там давах отговорите си.
 
5. И така тези музиканти, които са днес, те бяха подготвяни от Небето 50 години, за да мога да работя с тях по програмата на „Изгревът". Някои разказват: „Вергилий не би съществувал, ако не са музикантите. Те са го създали." Отговарям, че това не е вярно. Тези музиканти са изпратени за програмата на „Изгревът", но те още не го осъзнават. Ще го разберат, но ще бъде късно за тях!
 
6. От певиците, с които съм работил има едно име - Спаска Панайотова. Това е необикновена певица с необходимия глас. Тя е невероятен феномен при изпълнението на песните на Учителя. А защо е така?
 
Първо
- тя прескача първата бариера и стига, и се доближава до автора на песента. Това е много трудно и малцина са онези, които могат да прескочат тази бариера.
Второ
- тя прескача и втората бариера. Откъде идва музиката, от кое място пристига, че авторът я чува и я записва. Пристига тук с гласа си и черпи от този извор.
Трето
- тя прескача и третата бариера - музиката иде и се носи горе във висините на Невидимия свят. Тя там съществува не само като звук, а като движение на светлина. Тя тук се сътворява от Творческия Дух, от който са представени песните на Учителя Дънов. А при изпълнение на песните, тя се движи в този свят.
И по тези три причини при нейното изпълнение, тя свободно преминава през тези три музикални свята и черпи със шепи онова, което е необходимо за нея. И изпълнението е нечувано досега за българските уши.
7. При концерт-рециталите тя за пръв слуша сценария. Под негово въздействие тя за 10-15 секунди се променя нейното съзнание и изпълнението й е нещо уникално. То е различно от онова, което тя е записала в своите дискове.
 
8. Тук има Дух и Сила, Творческа мощ и видимо присъствие от един свят, от който слиза музиката на Учителя Дънов.
 
9. Ето защо тя е феномен за мене. А за слушателите е цяло богатство, че я слушат, защото им сваля музиката от небесните висоти на Музикалния Дух, сътворен от Учителя Дънов, от Духа Беинса Дуно.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...