Jump to content

126. ИЗ СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ. Старото и новото. Из беседа, държана на 1.12.1940 г.


Recommended Posts

126. ИЗ СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ

СТАРОТО И НОВОТО

Из беседа от Учителя, държана

на 1.12.1940 г., София-Изгрев.

СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ

СТАРОТО И НОВОТО

Братство, Севлиево. Г. 3, бр. 274 (10), 22.03.1941, с. 2.

„Казвате: физическа любов. Любовта с хиляди имена да я кръщавате, тя е любов. Какво лошо има във физическата любов? Казвате, че има и духовна любов. Какво има в духовната Любов? Казвате: има Божествена Любов. Че какво има в Божествената Любов? Във физическата любов има всичко Божествено, само че не го виждате. И в Божествената Любов има всичко физическо и него не го виждате. Във физическата Любов има всичко духовно, но вие виждате само външната страна на Любовта. Когато виждаш само външната страна на Любовта, то е физическата любов. Така не се разсъждава. Любовта е една, но тя се проявява.И тя има три проявления:

На физическия свят ще разбереш Любовта, както физическият свят изисква.

В духовния свят ще разбереш Любовта, както духовният свят изисква.

И в Божествения свят ще я разбереш, както Божественият свят изисква.

Ако не разбираш физическата Любов, ако не си разбрал духовната Любов и Божествената Любов не можеш да разбереш. Ти си излязал от Бога, а да не можеш да носиш Божествената Любов и да разбереш физическата любов”.

„Адът не е нищо друго освен свят на безлюбие. Всички лоши мисли, всички лоши чувства и всички лоши постъпки на цялото човечество са създали ада.

Всички хубави мисли, всички хубави чувства и всички хубави постъпки на цялото човечество са създали рая. Това е моето верою. Дали вие вярвате или не в това, то е ваша работа, вие сте свободни. Аз вярвам, че аз създавам рая и аз създавам пъкъла за себе си. Аз създавам моя рай и моя ад. Вие създавате вашия ад и вашия рай. Ще кажете, че Господ е създал рая. Господ е създал своя рай. И Той си има свой рай.”

Беседа от Учителя,

държана на …., София-Изгрев.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...