Jump to content

39. Гласът Божий / Пламен. - В: Братство, Севлиево. Г. 14, бр. 295, 15.08.1942, с. 1.


Recommended Posts

39. ГЛАСЪТ БОЖИЙ

Братство, Севлиево. Г. 14, бр. 295, 15.08.1942, с. 1.

Гласът Божий никога не е преставал да говори на хората. Той не престава да им говори и днес.

Колкото и да се отдалечават хората от Неговите пътища и от изпълнението на Неговите заповеди, все пак Той не престава да им говори, да ги приканва към опомване, да ги зове към възвръщане в правия път, към послушание и изпълнение на Неговите закони.

Гласът на Бога говори и днес. Дори по-силно от всякога.

Всред бурния хаос на човешките стълкновения, всред виковете на загиващите от братска ръка хора, всред най-страшната безпътица на заблудени човешки умове, спрете се, вслушайте се, и вие ще чуете дълбоко в душата си Неговия никога нестихващ глас: За какво? За кого? И защо? Какъв е смисъла на пътя, който сте поели? И къде ще ви изведе той?

Има друг път! Път чист. Път светъл. Път на разумния. Път, който води към истински, трайни и благотворни резултати. Това е Моят път -Божественият път, който е широко отворен за всички.

Напустнете старите пътища и елате при Мен. Тръгнете по моя чист и свят път, който единствен ще ви заведе към истинските блага на живота. Тръгнете по истински новия и вечно нов път на братството, на любовта и на истината, защото всичките ви досегашни пътища са все стари и водят само към страдания.

Нима вие ще бъдете толкова наивни, да мислите, че ще можете да берете от трънката смокини? Нима по пътищата на насилието може да се достигне до истинско добро? Нима сами не поставяте преграда пред себе си, когато употребявате методи, противоположни на Моите?

Има друг път. Има нов път - пътят на любовта! Той е Моят път - пътят на Бога. Само по него вие ще достигнете това, което душите ви желаят.

За вас няма друг изход. За вас няма друго спасение. Каквото и да си въобразявате, колкото и точно и разчетливо да си правите сметката, все пак вашето единствено спасение, единствения изход за вас е в моя път - Пътя на Любовта, защото пътищата по които вие вървите, водят към неизбежна гибел.

Пътят на Любовта е винаги отворен. Опомнете се. Съзнайте и признайте грешката си и тръгнете по него.

Никога не е късно. Опомването винаги е възкресение: Злото е страшно. От неговите следствия не можем лесно да се отървем, но колкото по-рано престанем да му се подчиняваме и да вървим по неговите пътища, толкова по-добре.

Чуйте гласа на Бога: Тръгнете по пътя на любовта.

Пламен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...