Jump to content

26. Молитви-благодарности


Recommended Posts

26.

МОЛИТВИ-БЛАГОДАРНОСТИ

Всяка молитва и всяка благодарност, които излизат от дълбочината на сърцето, са всякога приети. (2/стр. 27)

Като дойде Божественото, всички трябва да бъдете спокойни и весели, да кажете: „Благодаря Ти, Господи, за всичко, което си ми дал.” (32/стр. 223)

Кажи на Господа, Който живее в тебе: „Благодаря, че ме научи на много хубави работи.” (32/стр. 308)

Станеш сутрин и благодари, пей. Кажи: „Благодаря Ти, Господи, че си ме пратил на земята да уча. Благодаря Ти, Господи, че си ме пратил на земята да проявявам доброто, което е вложено в мене. Благодаря Ти, Господи, че си ме пратил да проявя своята сила, която Ти си ми дал. Благодаря Ти, Господи, че си ме пратил на земята да помагам. “(32/стр. 348)

Да почувствуваме какво ни говори духът, да послушаме душата си, да послушаме нашия ум, да почувствуваме светлината, да послушаме нашето сърце и най-после да послушаме всички малки души, които седят в тялото. Да послушаме техния зов и да кажем: „Господи, благодарим Ти за всичките блага, които си ни дал! От днес нататъка ние ще работим за Твоята Слава.” (32/стр. 464)

Направете един опит да видите можете ли в продължение на десет дена да не допуснете в ума си нито една отрицателна мисъл или отрицателно чувство. Благодарете за всичко, което ви се случва през това време. Имаш някоя неприятност, благодари. Някой ти казал нещо обидно, благодари. Имаш да даваш, благодари. Изгубиш службата си, благодари. Времето е лошо, пак благодари. — Мога ли да благодаря за всичко това? — Можеш. Кажи: „Господи, благодаря Ти, задето ме водиш в тоя път.” (26/стр. 78)

Влезте още днес в новия живот и кажете: „Господи, благодаря Ти за светлината, която си ми дал. Аз искам да вляза в тази светлина и да Ти служа по нов начин.” (30/стр. 90)

Ти ще кажеш: „Господи, аз вече живея в Тебе. Ти си ми дал този ум, който имам. Ти си ми дал тази сила, която имам. Ти си ми дал живота и в името на всичко това, което си ми дал, искам да Ти служа. Дай ми една малка мисъл, с която да разбера, да почувствувам, че Ти си благоволил към мене! И довечера, като се върна при Тебе, пак ще Ти благодаря.” И ако всеки постъпва така, всичко ще върви като онази река по мед и масло. Това да ви бъде молитвата. (1/9:33)

Благодарете за всяка болест, за всяко страдание, за всички изпитания и кажете на Бога в себе си: „Благодаря Ти, Господи, че всякога си ме слушал и ще превърнеш страданието ми в радост. Зная, че всичко, което се случва в живота ми, е за проява на Божията Слава. (6/стр. 299)

Ние не мислим, че Господ има нужда постоянно да Му говорим. Ще Му кажем най-хубавото: „Татко, благодаря Ти, че ме прати на земята, ще изпълня Твоята Воля.” (12/стр. 144)

Ти трябва да съзнаеш, че досега си се молил по задължение, по служба, а сега ще се молиш от Любов към Бога. Като се молиш, застани пред Бога като дете и кажи: „Господи, благослови ме! Благодаря Ти за всичко, което си ми дал! Помогни ми да се увеличи свободата на моята душа, силата на моя дух, светлината на моя ум и доброто на моето сърце.” (14/стр. 344)

При сегашните условия като станете сутрин, как започвате? На вас, като ученици, ще ви кажа едно правило. Първото нещо, като станеш от леглото, поеми една дълбока вдишка, задръж я 5 - 10 - 15 секунди и изведнъж като изпратиш този въздух навън, кажи нещо свястно. Какво трябва да кажеш? Всички вие сте станали тази сутрин, без да кажете това. Нито един от вас не е казал туй: „Крайно Ти благодаря, Господи, че съм станал днес на краката си, че дишам.” (23/стр. 372)

Та първото нещо като станете сутрин, отправете ума си към Бога и кажете: „Благодаря Ти, Господи, за очите, които си ми дал да виждам красивото, което си създал. Благодаря Ти, Господи, за ушите, които си ми дал да чувам най-хубавото в душата си.” Като вземеш хляба, кажи: „Благодаря Ти, Господи, и за устата, която си ми дал да живея. Нека всичко да бъде за Твоя Слава.” (31/стр. 203)

Събудиш ли се, ...кажи: „Благодаря Ти, Господи, че си ми дал свобода да се движа и да работя, да приложа волята, ума и сърцето си, да Ти служа, да изпълнявам Твоята Воля.” (38/стр. 174)

Благодарим Ти, Господи, за Любовта, която си изпратил на света.

Благодарим Ти, Господи, за Мъдростта, която си изпратил на света.

Благодарим Ти, Господи, за Истината, която си изпратил на света. Те ще ни въведат в дома на блаженството. (40/стр. 67)

Който знае да чете по ръката, даже само по палеца може да разбере миналия и сегашния живот на човека. Някои крият палеца си между другите пръсти. Не крий палеца си, но го хвани и кажи: „Господи, благодаря Ти, че ми показваш пътя на Любовта. Както Ти проявяваш Любовта Си към мене, така аз ще проявя обичта си към Тебе.” (40/стр. 262)

За мене е важен моментът, когато се пробужда съзнанието на човека за Господа. Тогава човек трябва да се обърне към Господа с думите: Господи, ето милиони години вече как създаде разумно, безпогрешно цялата вселена, съставена от малки и големи светове. Най-после Ти създаде и моя малък свят. Всички съзнателни същества Те славят и Ти благодарят. Научи ме как да устроя моя свят, как да живея правилно и да Те славословя. (58/стр. 69)

Ще дишате и ще казвате: „Благодаря Ти, Господи, подмлади ни, за да можем да Ти служим.” (65/стр. 84)

Учение трябва в днешния ден. Тогава всички в душата си трябва да кажем: „Господи, благодарим Ти за светлината, която днес си ни дал и ни даваш”... През целия ден ще бъдете с Господа. (65/стр. 171)

За да живееш добре, ти трябва да почувствуваш нещата, да ги възприемеш. Чувствата идат чрез закона на дишането. Чувството ще го възприемем и ще го опитаме. Едно чувство ще го издишаме навън и тогава ще кажем: „Господи, много Ти благодаря за чувството, което ми даде. Господи, много Ти благодаря за хубавите мисли, които ми даде. Господи, много Ти благодаря за хубавите чувства, които ми даде. Благодаря Ти, че днес мога да направя едно малко добро дело. Същевременно работя за себе си, същевременно работя и за Царството Божие.” (65/стр. 344)

Не може да диша онзи, който не знае правилно да мисли, да съсредоточи мисълта си дълбоко в себе си, да намери Господа и да каже: „Господи, благодаря Ти, че си влязъл в мене.” Щом каже така, той може да поеме въздух, да приеме Божиите блага в себе си. Като издиша, пак да каже: „Благодаря Ти, Господи, че остави Своето благословение в мене.” Целия ден ще дишаш, ще викаш Господа. Той ще влиза и излиза от тебе, ще се разговаряш с Него и ще благодариш за това, на което те е научил. (71/стр. 483)

И Той (Христос) каза: „Благодаря Ти, Отче, че всякога си ме послушал.” И хубаво е всякога да слушате тази молитва: „Благодаря Ти, Отче, че всякога си ме послушал. “ За Слава Божия! Ти като страдаш, кажи: „Отче, благодаря Ти, че всякога си ме слушал.” Тази малка болест, която имаш — „зная, Ти ще ме послушаш”. Значи всяко нещо, което става във вас, добро или зло, то е да вярвате и да кажете: „Благодаря Ти, Господи, че всякога си ме послушал.” (76/стр. 587)

Един Господар има в света. Той проявява Своята Благост към всички същества. Обърнете се към Него и кажете: „Отче, благодаря Ти за всичко, което си ми дал.” (40/стр. 321, 322)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...