Jump to content

Recommended Posts

26 - то писмо

VII. УЧИТЕЛЯ НА БЯЛОТО БРАТСТВО (продължение)

52. Мисията на Учителя е да подаде ръка на онези, които търсят път да излязат от гъстата материя и да влязат в Царството на Духа, където цари вечна светлина, мир и хармония.

 

53. Мисията на Учителя е да изпълни Земята и човека със знание за Господа, и да даде всички методи, по които може да се реализира Божественият живот на земята, да се реализира Царството Божие на Земята. Мисията на Учителя е да подготви идването на Царството Божие на земята, да изчезнат всички социални и индивидуални противоречия и хората да се развиват не под импулса на противоречията, но под импулса на Духа.

 

54. Мисията на Учителя е да бъде проводник на Божествения Живот, който слиза на Земята, и да пренесе онези Божествени зародиши, от които ще се развият новите Божествени форми, в които ще се излее новият живот.

 

55. Като носител на Божествения Живот, Учителя със своя контакт с физическата материя ѝ придава един нов импулс, като обръща нейните сили във възходяща посока. Понеже материята от физическото тяло на Учителя е от физическата материя на Земята, но тази материя е вече одухотворена, преработена, и по закона на скачените съдове тази материя, която е част от общата материя на физическия свят, предава своите вибрации, своя придобит от Божествения живот на Учителя ритмус, на останалата материя и по такъв начин цялата материя на нашата планета постепенно придобива нов ритмус, нови вибрации, които я издигат на една степен по-високо. По такъв начин животът, който изтича от Любовта, прониква и одухотворява цялата планета, защото планетата е едно живо и разумно същество. Най-после, със своята мисъл, която е във връзка и е израз на Космичната мисъл, Учителя служи като вентилатор за пречистване на духовната атмосфера на човечеството, която вследствие на отрицателните мисли и чувства постепенно се разваля и изпълва с енергии, подобни на въглеродния окис. С това се отваря свободен път за духовното развитие на човечеството.

 

56. Мисията на Учителя е да създаде новия тип човек, от който ще се роди новата раса, в която ще се изяви новият живот. Затова той казва: Моята задача е да създам едно ядро от хора, които да бъдат проводници и носители на живота на Любовта. Изливайки силите на Любовта в земната атмосфера и в човешките сърца, Учителя постепенно разтопява ледовете на човешкия егоизъм и обединява хората - прави да се чувстват близки, нужни един на друг.

 

57. Със светлината на Мъдростта Учителя разпръсва мрака на духовната нощ, в която досега са живели хората, и им посочва красотата и величието на Божествения свят, в който те могат да живеят и да проявяват своите възможности.

 

Със силата на Истината, на която е носител, Учителя освобождава човешките души от робството на греха и ги прави силни и свободни.

 

58. Учителя дойде да научи хората да служат на Бога, да изпълняват неговата воля от Любов и доброволно, а не по принуда.

 

Учителя дойде да покаже на хората, че Бог не е някъде далеч в космичното пространство и не се грижи и интересува за тях, но че Бог е близо до тях, в тях и между тях и само трябва да си отворят очите, за да го видят и познаят.

 

59. Учителя е представител на Божествения свят на земята и неговата мисия е да представя Божествения свят на земята, да се застъпва за неговите права и интереси и да научи хората, че те са пришълци в този свят и да им посочи пътя към тяхната родина - Божествения свят. Учителя е представител на Мировата Държава на Земята и отстоява, защитава интересите на тази Държава, като учи хората на законите и методите на тази Мирова Божествена Държава, като иска да направи всички хора граждани на тази божествена държава.

 

60. Учителя дойде да покаже на съвременния човек,че той не е това, което вижда всеки ден, но че той е един безсмъртен дух, слязъл в гъстата материя да я одухотвори и да извлече от нея онези богатства, които са скрити в нея.

 

Учителя дойде да покаже не хората пътя към Бога, пътя, по който хората могат да се върнат при своя Велик Баща, в своето отечество. Той дойде да ни посочи пътя, по който можем да се освободим от робството на греха, в който сме изпаднали, дойде в лабиринта на материята, да ни покаже изхода от този лабиринт, за да излезем на свобода и простор.

 

Той дойде де ни покаже, че Любовта е единствената връзка, която ни свързва с Бога, че Мъдростта е единственият Път, по който можем да придобием истинското знание, което ще ни направи силни и ще ни помогне да влезем в Царството Божие, и че Истината е единствената сила, която може да ни направи свободни.

 

Слизайки на земята, Учителя донесе от Божествения свят всички онези първообрази, в които трябва да се излее новия Божествен живот. А тези първообрази са изпълнени с неговата мисъл, с неговата Любов, с неговия живот, затова те са живи и няма да е далеч денят, когато ще са въплътят във видими форми и ще преобразят лицето на Земята.

 

61. Учителя дойде да научи хората как да живеят, за да придобият Божествения живот, и как да се избавят от болестите и страданията на сегашния живот. Учителя дойде да ни покаже, че можем да живеем Божествен живот на Земята и че можем да променим лошите условия, в които сега живеем, като се свържем със Съществата от духовния и Божествения светове и дадем път на Божествения живот в нас.

 

62. Учителя ни показа, че всички наши страдания и недоразумения са плод на връзките ни с падналите духове, с които сме се свързали при грехопадането. И сега, при ликвидацията на кармата, ние трябва да скъсаме връзката си с тях и да направим връзка със Светлите Същества, които ще ни освободят от робството на тъмните сили. Защото човек трябва да има силни приятели в света, които да го пазят от неговите врагове. А Светлите Братя са приятели на човечеството и Учителя е техен представител, дошъл от тяхно име, да ни свърже с тях и да ни помогне да скъсаме старите връзки с падналите духове. Учителя е Път, който води към света на Светлите Божествени Същества, които живеят във вечна светлина а хармония, израз на Любовта, в която те живеят. Към този свят ни водя Учителя.

 

Учителя дойде да направи връзка на човека със Светлите Възвишени Същества и да помогне на хората да скъсат старите връзки. Старите връзки заробват човека, а връзката със Светлите Същества го освобождава. Затова Учителя дойде да ни посочи пътя към освобождението от робството, в което се намираме, като приложим Любовта в живота, като вървим по Пътя на Мъдростта, Истината, Правдата и Добродетелта. По този начин ние ще ликвидираме със стария живот, с кармата и ще влезем в живота на благодатта и дихармата.

 

63. Учителя дойде в началото на епохата на Водолея, за да бъде проводник на енергиите на Водолея, които са синтез на Любовта и Мъдростта, които енергии като ранни пролетни лъчи ще разтопят ледовете на човешкия егоизъм и ще разпръснат мрака на нощта и ще възвестят новата духовна пролет, когато ще се разцъфтят човешките души. Учителя е Вестител на новата духовна пролет на Водолея, която слиза над човечеството и му носи новия живот на Любовта, Мъдростта и Истината.

 

64. Учителя дойде да обърне колелото на живота на съвременния човек в нова посока, защото посоката, в която до сега се е развивал животът, води към катастрофа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...