Jump to content

Recommended Posts

ТОЧНОСТ

Всяка проява на разумния живот подразбира абсолютна точност.

“Спорни въпроси”, стр. 112; 73

Щастието в света не е произволно, то идва точно на определеното време. Всичко е на определено време. И ако ти разбираш закона на времето, ако излезеш точно навреме, ще получиш това, което трябва.

“Налягане, напрежение, разумност”, стр. 287; 163

Всеки човек носи по две кошници: от едната дава, от другата получава. Ако и двете кошници са пълни, това показва, че той е получил, а нищо не е дал. Той е нарушил закона на точността. Правилно е едната кошница да е празна, а другата – пълна. Някога може и двете кошници да са празни. Това показва, че този човек е изпълнил своето задължение, но хората, между които се движи, не прилагат закона на Любовта.

“Точност”, стр. 128-129; 86

И в земеделието има един закон: Може да се пресрочи времето за посяването, но като се пресрочи, нищо не става. Нещата трябва да се посеят навреме.

“Мене слушайте!”, стр. 374; 120

Казва Христос: “Верният в малкото е верен и в многото”. Един е законът.

“Верният в малкото”, стр. 267; 96

При най-малкото невнимание, човек може да изгуби своето добро разположение. Ако е невнимателен в храненето, в мислите, в чувствата, в постъпките си, той непременно ще пострада. Приеме ли една мисъл, или едно чувство не навреме, той непременно ще разстрои своята нервна система.

“Положително знание”, стр. 29; 86

Когато не може да направите едно Добро навреме, непременно трябва да знаете, че злото ще дойде.

“Вътрешни състояния и външни условия”, стр. 680; 122

Ако ти не си роден през годината, през месеца, през седмицата, през деня, часа, минутата и секундата, когато е трябвало да се родиш, твоите работи на Земята няма да се оправят. Не че Природата няма желание да ви помогне, но между избора на времето, през което сте дошли, и природните влияния има едно несъответствие. Едно нещо е човек да вярва, а друго нещо е да знае. Ние трябва да разбираме закона. Едно нещо е човек да бъде изпитван, а друго нещо е човек да бъде изкушаван. БОГ изпитва и опитва хората, но никога не ги изкушава.

“И виделината свети”, стр. 101; 145

Онзи закон, който съществува в Любовта, изисква точно навреме, ни да закъсняваш, ни преждевременно, защото ако закъснееш в работата, подир тебе ще има напрежение на гърба ти, ще те блъскат; ако идеш преждевременно, отколкото трябва, ще имаш препятствие.

“Трите изкушения”, стр. 175; 182

Не забравяйте, че в света нещата са строго математически определени. Както има определено време за сеене, тъй има определено време за лекуване. Това е Божествен принцип, Божествен закон, който е верен и по отношение на тези, които искат да изучават Христовото Учение с цел, да подобрят живота си, защото то е Учение на Живота.

“Призваха Исуса”, стр. 111; 203

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...