Jump to content

6. Като два ручея


Recommended Posts

6. КАТО ДВА РУЧЕЯ

Те са украшението на света, в тях е скрит смисъла на живота. Те бликат като два ручея и поят живота, насищат го с живителна влага и светлина, предават му красота и смисъл.

Като два скъпоценни камъка те блестят и отразяват всичката светлина и топлина на Великото слънце, обливат живота и възрастват всичко. Те предават всичката прелест на живота, задълбочават го, осмислят го и накрая му предават блясък, стил.

Приличат на два акорда, които трептят в унисон и се сливат в безкрайността и карат човека да копнее, да бленува непрестанно за тях. Дълбок и чист израз те получават в двете възрасти на земята, които вечно съществуват - вечно младия и вечно стария. Мъдрецът казва:

“Ако носиш Любовта, ти си млад. Ако носиш Мъдростта, ти си стар" Животът се осмисля, когато младият почита стария и когато старият обича младия. Тогава на земята се реализира великият кръговрат на духовния живот. Здрав мост ги свързва.

Ако си млад стъпи на него и поднеси на стария своята почит. Ако си стар, стъпи на него и поднеси на младия своята любов. Тогава преливането ще стане правилно и двете възрасти ще поддържат красотата, мира и радостта в живота и ще го осмислят напълно.

Вдълбочи се и вътре в себе си ще намериш и младия и стария. На стария дай почит. На младия - Любов, за да живееш ту в старостта, ту в младостта. Само така ще реализираш копнежите на душата си и ще постигнеш идеала си. Животът получава своята истинска цена, когато човек се движи между тези два полюса Любовта и Мъдростта. Те украсяват живота отвътре и му предават необходимите качества за които копнееш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...