Jump to content

II. Спасяването на българските евреи


Recommended Posts

II. СПАСЯВАНЕТО

НА БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРЕИ

Кой спаси българските евреи?

1. Виж „Изгревът" том! (1993 г.), с. 483-485 и „Изгревът" - том I - второ издание, 2011 г., с. 572-574.

Описано е от Борис Николов през 1972 г., а публикувано през 1993 г. - 3 години след промените от 10 ноември 1989 г., когато официалното комунистическо управление се оттегли от явната политическа власт, за да възприеме друга форма на управление до сега през 2013 г.

Това е епохата на анархията, която ще действа в България 45 години -от 1990 г. до 2035 г. Управлява се от мафията, която е сраснала с властта. Всичко е мафия отначало до края!

2. Спасяването на българските евреи се извършва от Учителя Дънов, чрез Любомир Лулчев. Всичко е описано както трябва.

Този, който пръв отива да разкаже на Учителя е д-р Методи Константинов, който е определен от властите да придружи вагоните натъпкани с евреи за Полша, понеже той е завършил там, знае езика им и има полски докторат.

3. Разказано е за лъжите на българските управници от 1944 -1989 г. и от 1990 до сега - 2013 г. А защо?

Защото не признават Петър Дънов като Учител. Те не Го признават дори за проповедник. Той за тях не съществува.

Накрая сме цитирали думите на Учителя: „Каквото е отношението на българите към мене, такова ще бъде отношението на света към българите."

Това се изпълни. И ние го проверихме.

Диамантите на евреите и Скинията на Мойсея

1. Виж „Изгревът” том I (1993 г.), с. 485-486, „Изгревът” том I – второ издание, 2011 г., с. 574-576.

Еврейската община в София изпраща 3-ма свои представители да посетят Учителя, за да Му предадат няколко диаманта, които се явяват като символи в техните богослужения.

2. Случаят подробно е описан. Учителят бе казал: „Докато евреите не приемат Христа, те няма да получат право на Отечество. Чак тогава що се помирят с арабите и с целия свят.”

Ние това го проверяваме до днес - 2013 г

Еврейският равин в София става християнин

1. Виж „Изгревът" том I (1993 г), с. 487. Виж „Изгревът" том I - второ издание, 2011 г., с. 576-577.

Това е един разказ за еврейския равин в София Даниел Цион, който става християнин и приел Учението на Христа.

2. Евреите в Израел го отхвърлят, а той е проповядвал идеите на Учителя Дънов.

3. Учителят бе препоръчал на всички евреи в България да се прекръстят с български имена. Но те се прекръстиха само по форма. Пример: Буча се прекръсти на Божанка. Но накрая те си останаха със същите си имена Какво това означава? Те още не приемат Петър Дънов за Учител. Те още не знаят какво значи Учител, Миров Учител, Всемировият Учител - Беинса Дуно

Много богати еврейки идват тук в България, омъжват се за българи, приемат техните имена. Така се укриват от гоненията на фашистите, и се спасяват. Аз познавах такива случаи.

Кой е ръководителят на Бялото Братство в България?

1. Виж „Изгревът" том I (1993 г.), с. 487-491, виж „Изгревът" том I - второ издание, 2011 г., с. 577-581.

Отговаряме какво представлява Бялото Братство, кой е Учителя, кой е Мировият Учител и Всемировият Учител.

2. Виж „Космогония”, том I (1993 г.), с. 632-672 и том I - второ издание. 2011 г., с. 730-782.

3. Последната приказка на Учителя Дънов за святият човек и разбойниците.

Виж „Изгревът" том I (1993 г.), с. 489-491. Виж „Изгревът" том I - второ издание, 2011 г., с. 579-581.

Тази приказка означава как ще се развият събитията в България До 2013 г. се изпълнява всичко от приказката строго последователно.

И няма защо да се чудят днес българите каква е тази орисия, която ги е завъртяла. Описана е. Публикувана е. Да са я чели. Няма оправдание за никой.

Там е даден какъв е изходът.

Спасяването на евреите

1. Виж „Изгревът" том IV (1995 г.), с. 533-535 от д-р Методи Константинов, който е първият представител, който участвува в спасяването на евреите. От него се започва.

2. Разказът е документален, и бе направен през 1974 г. Той беше го разказвал много пъти на различни лица. Но, като че ли нищо не бе се случило Намерих се аз, че го записах и го публикувах през 1993 г. Тогава имаше още няколко живи от последователите на Учителя Дънов, които потвърдиха това.

3. Когато приключих с магнетофонния запис със спомените на Методи Константинов, изведнъж чухме гърмежи, и на небето се виждаха разноцветните ракети. Това бе 9 септември 1974 г., и се чествуваше 30 годишнината от 9 септември 1944 г. и идването на комунистите на власт за следващите 45 години от 1944 - 1989 г.

Ние излезнахме на балкона и се любувахме. Пожелахме си да бъде това пророчество, и да се изпълни с публикуването на спомените на Методи Константинов. Те се отпечатаха през 1995 г. от с. 533 - 535. Така пророчеството се сбъдна.

Какво бе учудването ми, че не го четяха, а го отхвърлиха! А защо? Виж с. 614-636, том IV. Там се крие отговорът. Категоричен.

4. Спасените евреи са около 40 000 човека. Тогава всички знаеха кой е Този, Който ги е спасил.

Заминаха си живи за Израел, новото им Отечество. Знаеха, но не искаха да разкажат истината на своя спасител. А защо? Защото не Го признаваха за Учител.

5. Изводът е, че докато евреите не приемат Христа, няма да могат да решат своята карма и да се примирят с арабите. А защо?

6. Евреите не знаят от думите на Учителя Дънов следното: „Прероденият Мойсей е Мохамед.”

Разбирате ли какво това означава?

Ако го приемете, тогава къде е спасението? В Мойсея или в Мохамед, когато това е една и съща историческа личност, чрез която днес има две воюващи на живот и смърт две религии - еврейската на Мойсей и тази на пророк Мохамед.

Разрешете тази загадка. А тя се разрешава на с. 534-535 в том IV на „Изгревът“.

7. „Прероденият Мойсей е Мохамед.”

Аз бях този, който изнесох и отпечатах тази космическа истина в „Изгревът". Учителят я бе казал в една от Своите беседи, и тя е била публикувана. При следващите издания тя бива извадена и заместена с други думи. Това е направено от онези, които не са искали да се изнесе тази тайна, защото на мнозина не е изнасяло това.

И кой е Учителя Дънов, и кои сте вие човешки нищожества, и защо заблуждавате света? Отговорете.

Само аз мога да ви изнеса и съобщя това, защото съм присъствал и в двете епохи*, дори и в третата епоха на Учителя Беинса Дуно.

Виж „Изгревът" том XXIV, с. 401, точка 38 - какво означават тези три Школи - на Мойсея, Христа и Учителя Дънов. А в точка 39 и точка 40 е Дадено разрешението на въпроса как Космическия Дух движи историята на човечеството.

Кой спаси евреите от лагерите на смъртта?

1. Виж „Изгревът" том IV (1995 г.), с. 251-252. Разказва Нестор Илиев. Лично знае за този случай, защото е съвременник на Методи Константинов. Знаели са го всички на Изгрева.

2. Знаели са го всички последователи на Учителя в София. Знаят го и го разказват на ухо на своите верни приятели.

3. Но дойде това време, и ние го публикувахме този разказ на Нестор Илиев в „Изгревът” том IV, с. 251-252.

4. Това е единствения случай, когато цар Борис III приема решението на Учителя. И това го спасява, и то само временно от Хитлер. Но спасява династията му.

Методът на Учителя за опитомяване на вълците

1. Виж „Изгревът” том VIII, с. 635-636 от Тодор Маринчевски. Той е един от сътрудниците на Любомир Лулчев.

2. Публикуваме едно „Осветление” от равин Даниел Цион от София, в което признава на 16.XII.1944 г., че онзи, чрез който са спасени евреите, е Любомир Лулчев. А всички са знаели Кой му е наредил и Кой е разрешил спасението на евреите.

А това бе Учителя Дънов.

Спасяването на евреите

1. „Изгревът” том XIII (2000 г.), с. 472-473 - разказ на Милка Говедева.

2. Потвърждава се историята за спасяването на евреите.

3. Ще си прочете и решението на Учителя, че дава властта на комунистите за следващите 45 години - 1944-1989 г.

4. В „Изгревът” том XX на с. 1028, №70 има съобщение за спомените на Милка Говедева.

Истината за спасяването на евреите в България от нацизма, хитлеризма и фашизма

1. „Изгревът” том XXI, а 385-396.

2. Бележки на съставителя на „Изгревът” - Вергилий Кръстев, с. 397-400.

3. Осветление от Даниел Цион, с, 401-402, също и с. 465-467.

4. Какво казва народния съд за Любомир Лулчев, чрез когото са спасени евреите, с. 400.

5. Ролята на цар Борис III при изселването на евреите от България, с. 403-406.

6. Как се изопачава и скрива истината за спасяването на евреите? - с. 406-408.

Как се укрива Истината за спасяването на евреите от Учителя Дънов?

1. С всички възможни и невъзможни средства от тогава та чак до сега -2013 г. И по-нататък!

2. В момента в България се правят филми как българския народ в лицето на разни политици, църковници и цар Борис III са ги спасили. А това е лъжа. И знаят, че лъжат.

3. Лично Весела Несторова занесе „Изгревът” том I на един еврейски историк, дошел от Израел, и му посочи кой е Спасителят. Разговаряха на английски. Обеща, че ще дойде повторно да проучи въпроса. Но не дойде. А защо не дойде? Отговорете си.

4. Лично Лидия Аладжем и Марийка Марашлиева цяла седмица стояха пред вратите на еврейското посолство, и държаха в ръцете си „Изгревът” том I, с което искаха да им покажат кой е Спасителя на евреите в България.

Чакаха 7 дни. Никой не ги прие. Дори ги изгониха накрая. Върнаха се разплакани.

5. Стоят пред мен и плачат. Казвам им: „Аз нали ви предупредих, че те няма да ви приемат. Е, проверихте ли си всичко?”

6. В заключение мога да кажа, че написах този материал във връзка с издаването на поредния том на „Изгревът", който е предназначен да приеме сломените и творчеството на Буча Бехар. Само заради еврейката Буча Бехар.

7. Навремето Буча Бехар се прекръства на Божанка по настояване на Учителя Дънов. Прекръства се, но не остава с новото си име. Не го приема официално. И така си остава с еврейското си име Буча Бехар. Имате ли отговор? Аз имам.

8. Всички няколко евреи, които бяха дошли в Школата на Учителя, се провалиха. И не изпълниха онова, за което бяха дошли.

9. Но понеже Буча Бехар беше откликнала на Духа, Който управлява поредицата „Изгревът”, това я спасява завинаги. И описа онова на което бе свидетел, и което бе преживяла.

Този й дух намери Онзи, Който запази творчеството, и накрая го публикува със средствата на програмата на „Изгревът”.

Само с тях, а не чрез други. Това е!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...