Jump to content

ПОСВЕЩЕНИЕ ЗА УЧЕНИКА И КАРМАТА МУ


Recommended Posts

ПОСВЕЩЕНИЕ

ЗА УЧЕНИКА И КАРМАТА МУ

1. ЧИСТОТАТА НА човешкото сърце и ум става по 3 метода: чрез утаяване, чрез филтриране или прецеждане, или чрез дестилация, или изпаряване.

2. УТАЯВАНЕТО е подобен процес на филтрирането, но придружен с по-малко скърби и страдания. Колкото са по-големи скърбите и страданията, толкова и пречистването е по-голямо.

3. При ФИЛТРИРАНЕТО скръбта е в началото, а радостта -в края. При филтрирането се отива в материята и после се излиза на повърхността. Това е ликвидиране на КАРМАТА.

4. При ИЗПАРЯВАНЕТО радостта е в началото, а скръбта е в края. Когато човек започне да скърби при изпаряването си, да не пресича скръбта си, а да продължава по-нататък и да влезе дълбоко в земята да се пречисти и после да излезе на другия край на повърхността, дето го очаква радост и веселие.

5. Тъй щото, като съединим двата края на страданието и двата края на радостта ще образуваме един кръг, в който животът протича. Когато човек не разбира този закон той вижда само, че скръбта се сменява с радостта и радостта се сменява със скръбта. Но защо става това не може да разбере.

6. Филтрирането е обикновено метод за сърцето, а изпарението е метод на ума. Обаче от време на време тези два метода се кръстосват. Така се образува един непреривен кръг на движение между чувствата и мисленето.

7. Няколко положения има, които човек трябва да знае за кармата. Има кармични страдания, които идват като последствия от миналото, обаче има страдания, които по непредвиждане човек сам си създава.

8. Кармата на човека не ви се явила, ако в най-близкия момент на настоящето, не се създаде за това някаква причина. Когато човек изгубва любовта си, кармата дохожда на нейно място. Когато човек изгубва радостта си, скръбта дохожда на нейно място. Когато човек изгубва милосърдието си, страхът и насилието дохождат на нейно място.

9. До каквото положение и да сте достигнали, ще ви върнат да изплатите КАРМАТА си и после пак ще продължите, вие мислите, че в еволюцията няма връщане. Има и затова не можем да избегнем кармата си! Само когато човек си служи с Божествената любов, той ликвидира кармата си.

10. Който разбира законите, той ще изправи погрешките си чрез трансформиране на съзнанието. Този е един от най-мъчните методи за приложение, всичко се крие в съзнанието на човека. Затова именно там трябва да започне работата над себе си. Чистенето на съзнанието става чрез филтриране и дестилация. Да чистиш съзнанието си, това значи да трансформираш съзнанието си от по-ниско да стигне по-високо състояние.

Буча Бехар

* * *

Посвещенията са извадки от резюмета на лекциите на учителя Дънов написани от Буча Бехар:

"ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛЕКЦИЯ И МЕТОДИ ЗА ЧИСТЕНЕ"

Вергилий Кръстев

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...