Jump to content

25. Неделно утринно слово: 11 ян. 1942 г.


Recommended Posts

25. УТРИННО СЛОВО

държано на 11 януари 1942 г.

Един ден такива трябва да станем, че в нас да няма [.......] Как ще се постигне това? Има известни закони. Ние, съвременните хора не възприемаме една храна, която е предназначена за нас.

Казваш, че като страда, човек губи, но като страда - той печели. Няма същество, което като страда, да не печели. Ние трябва да отидем и да търсим добрите хора, да видим как те живеят, и от тях да се научим. Трябва да ги намерите, където и да са.

Мислите ли, че една лоза не е лимон, че няма който живее и се развива в лозата? Дърветата са спяща армия. Те са дошли на Земята, за да дадат пример на саможертва. Като вярвате в Любовта, ще приемете живота, като вярвате в Мъдростта, ще приемете знанието, като вярвате в Истината, ще приемете свободата.

Любовта е нещо недосегаемо! Хората има още хиляди години да живеят, за да я разберат. Това което наричат днес любов, то не е още любов. Ти като влезеш в Божествения свят на любовта, ще бъдеш щастлив, ще забравиш всички смущения, и ще имаш всички възможности да помагаш на себе си и на другите.

Единственото нещо, в което трябва да вярваме е Бог.

Слънцето е служащ на Бога. Това, което внася в нас живот, благородни чувства, мисъл, това Евангелие, там трябва да държим постоянно. Докато ние се държим за Бога, ще разберем Неговата воля. Най-достъпното същество в света, Което прониква в душите ни, е Бог. В света на любовта, ума не помага.

Ума помага за външните неща, Любовта помага за вътрешните неща.

Не че ума не е потребен, но е потребен за външните неща. Без Любовта, ние не може да разберем отношенията, които съществуват между ума и сърцето, и тялото. Любовта е единствената, която образува тази връзка, съединителна брънка тя е на нещата.

След като намерите Любовта, може да намерим Мъдростта и Истината. Който е намерил Любовта, не може да не намери Мъдростта и Истината. Знанието без Любовта, е неприложимо. Свободата без Любовта, е неприложима. Ние искаме днес свобода, знание и култура в света, без любов. Това е невъзможно.

В новия свят, който иде при новия порядък, който иде, започва от Любовта. Нали е казано в Евангелието: „Ако Ме любите, ще упазите това, което съм казал, и аз и Отец ми ще дойдем и ще направим жилище във вас и аз ще ви се изявя.”

Без Любовта, живота е Ад!

И мнозина разумни същества има в Ада, които се мъчат и искат да намерят път за небето, гонят любовта. В Ада е слязъл един богат човек, моли се на Бога, и Господ казва: „Вижте в книгата на живота дали е направил някое добро, и ако е направил някое добро, може да го изведете от Ада.” И той само еднъж направи едно добро - дал на един човек един морков. - „Е, казва Бог, нека да се хване за моркова и го изведете от Ада!” Той се хванал за моркова и всички се хванали за краката му, а той рита и вика: „Този морков е мой! Какво сте се хванали за него?” И скъсал се моркова. Това е човекът на крайното користолюбие. Нека всички да излезат от Ада, захванати за неговия морков. Ако с вас излязат и няколко хиляди хора от Ада, заловени за неговият морков, приемайте. Това е закон за безкористието в света.

Единственото нещо, което носи живот, е Любовта.

Духом сте една духовна проказа. Проказата е безлюбието. Първото нещо е да се освободите от всяка проказа. Пък единствената сила, която освобождава, е Любовта. Христос лекуваше проказата с Любовта. Проказата е един нисш живот, и само висшият живот може да измени съществуванието на проказата. Ние живеем в Бога, пък сега оставяме Бог да Се всели в нас по закона на свободата, и в това е изявлението на човека - когато той допусне доброволно Господ да се меси в неговия живот. В момента, когато допуснем Бог да Се меси в нашия живот, цялото Битие ще се отвори за нас. Като допуснем Бог да Се меси в нашия живот, ще ни обичат и хората, и растенията, и камъните, и животните. Инак ще бъдем като чужденци, както блудния син, който ядеше рошкови.

Дайте свобода на Любовта във вас. Като дойде Любовта във вас, тя ще изчисти нечистотата във вас и няма да се мине дълго време след това, ще почне да тече бистра, чиста, кристална вода през вас. И вий ще бъдете здрави, красиви, и ще се радвате, и ще имате всичко каквото искате. Всичко за каквото копнее вашата душа, ще го имате. Щом допуснем Любовта да живее в нас, тя ще внесе в нас всички блага. Христос казва: „Истина ви казвам, Аз съм вратата.” Любовта е врата за онези блага, които ние очакваме. И за физическия, и за духовния, и за Божествения свят, Любовта е живот. С Любовта ще бъдем щастливи на Земята. В духовния свят и в Божествения свят, и в човешкия свят, ще бъдем щастливи. Това което може да ни направи щастливи навсякъде, това е Божията Любов.

Ценете Любовта на онези, които ви обичат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...