Jump to content

1.3. Заключване на външните условия


Recommended Posts

1.3. ЗАКЛЮЧВАНЕ НА ВЪНШНИТЕ УСЛОВИЯ

Така, че Невидимия свят беше заключил външните условия за една тяхна работа. Освен това, те бяха възрастни - 70 годишни. Те очакваха, че Невидимия свят ще им отвори условията да могат да работят. И дори да беше отворил Невидимия свят, те нищо не можеха да направят. Така, че те очакваха тези благоприятни условия властта да им даде възможност да развиват своята дейност. Аз категорично пред тях изразявах становището и убеждението си, че те няма да имат по-подходящи условия от тези, които в момента ги имат, и че времето за работа бе именно сега. А това е 1969-1970 година. Те не се съгласяваха с мен, даваха ми доводи, разказваха ми това онова, че трябва да се помисли, че трябва да се помисли втори път, че трябва да се помисли трети път. Но само това. Понякога ми разказваха някоя своя отделна опитност. Аз слушах, тогава аз казвах и разглеждах окултния закон, чрез който тази тяхна опитност е дадена чрез срещата им с Учителя. Те ме оглеждаха, и не можеха да повярват на ушите си как аз давах окултния закон.

И ето, те чакаха и държаха много на едно изказване на Учителя в което бе казано на времето, че условията от 1939 година ще се повторят през 1999 година, че и след това. И те смятаха, че ще доживеят до тази възраст, че ще могат да работят, и т.н. и т.н. Аз им разказвах, че това няма да стане, защото това за което те говорят са условия и време на едно друго поколение. А това бяха условията и времето на моята скромна милост, когато отидох да работя с тях. Те не беха съгласни с мен. Те тогава още горките не разбираха, че те бяха от една друга епоха, и тази епоха беше свършила още през 1944 г. след заминаването на Учителя. Точно 22 години епоха на Школата - от 1922 г. до 1944 г. И те бяха преминали през тази епоха. Тогава какво искаха? - Те искаха да бъдат вечни! Вечни на физическото поле не можеха да бъдат. Но те не споделяха моето мнение, че трябва веднага да се работи, защото няма време.

В онези години всички от тяхното поколение очакваха да се случи нещо, да се промени нещо. И то се случи. Отначало се иззе, взе се Изгрева, салона се разруши, и разрушиха всички бараки. И накрая онези съвременници на Учителя, които са били на Изгрева, комунистическата власт беше построила много жилища, и на всеки един от тях, независимо дали имаше право или нямаше право, всички ги премести на подходящите жилища. Дадоха им гарсониери, едностайни апартаменти, двустайни апартаменти. А мога да кажа, че половината на Изгрева нямаха нотариални актове както за своите бараки, така и за тези места. Така, че Учителя от Невидимия свят натисна бутона и онези комунистически власти решиха да ги прехвърлят, и да им дадат жилища за временно настаняване под наем, защото да се освободи терена на Изгрева. Така, че тогава се дойде до една развръзка на физическото поле - Изгрева бе разрушен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...