Jump to content

2.11. Скиптърът на главния жрец на храма на Аполон


Recommended Posts

2.11. СКИПТЪРЪТ НА ГЛАВНИЯ ЖРЕЦ НА ХРАМА НА АПОЛОН

И тогава, най-интересното! - Учителят сяда на леглото, и ми подава един скиптър, скиптър, който свети на светлината - златен скиптър. Аз го виждам! Хем златен, хем жълтен, хем сребри на светлината и отразява светлината! Аз го виждам, но се колебая да го взема. Аз се дърпам - един път, втори път, трети път! Но Той после ми го подава скиптъра с поръчение, и започва да ми говори. И аз го взех.

Така, че аз бех влезнал на втория етаж в една стая, на едно легло с един прозорец, където Учителят беше прободен с едно копие в сърцето. Той е умрял, аз знам, но аз влизам вътре и отивам накрая на стаята. Там е леглото на Учителя. Всички наоколо плачат, че е умрял. Но аз виждам, че е още там. Аз лягам на земята и започвам да плача, и да се моля. Той идва при мене, съживява Се и започва да ми говори. Тупа ме по рамото, и аз се изправям. И чувам Неговите думи: „Ти си главния Жрец на храма на Аполон. И докато не вземеш скиптъра в свои ръце, работите няма да се оправят! - Да стане така, че хем да се оправи, хем да се работи, хем без попщина да се работи!" Това бяха думите Му.

Дава ми скиптъра. Скиптърът е вече в моите ръце - златен скиптър, сребри! Аз го държа, а Той казва: „Ако ти решиш да действуваш, можеш да действаш, защото скиптърът ти е даден и е в твоите ръце!"

Скиптърът е не символ, не знак, не печат, а скиптърът значи Сила и Власт в духовния свят.

След това идват и другите около Него, които се намират в стаята на тази двуетажна сграда, и искат да Го спасяват. Учителят казва, че е изтекло много кръв и ги изгонва всички навън. И след това Се обръща отново към мене. Това ми го повтаря за трети път: „Ти си главния Жрец на храма на Аполон! Вземи скиптъра в своите ръце, и да се оправи всичко. Докато не го вземеш, не ще да стане нищо! Хем да се оправи, но неофициално всеки да работи."

Това бяха Неговите думи. Учителят ляга отново и затваря очи. Другите след това идват около Него, заобикалят леглото Му, но не са свидетели на нашия разговор. А това беше месец ноември на 1969 година, в Районна болница - град Своге, в кабинета на доктор Пашов, който беше завеждащ детско отделение, където спах един месец, поради липса на квартира.

И след това аз си влезнах в тялото, и в разстояние на един месец това нещо ме разтърсва невероятно много, и полека-полека, постепенно-постепенно една невидима нишка, или едно невидимо въже се спусна от Невидимия свят. Бях завързан за него и винаги имах усещане, че някой ми казваше къде да отида, какво да правя, или ако се отклонявах насам-нататък, с въжето ме придръпваше, и аз отивах на онзи правилен път. Кой беше този път? Този път беше жесток!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...