Jump to content

2.12. Живото посвещение и акт на Божествения Дух


Recommended Posts

2.12. ЖИВОТО ПОСВЕЩЕНИЕ И АКТ НА БОЖЕСТВЕНИЯ ДУХ

Аз работех в Своге. Там си наех квартира, живеех там. След работно време аз пътувах до София. В разстояние на 3-4 часа обикалях когото трябва, и когото не трябва. Някой ме приемаха, други не ме приемаха, с някой се уговарях, с други нищо не ставаше. И накрая аз се връщах, обикновено с 10,30 или 11,30 часа. И се връщах обикновено към 11,30-12 часа през нощта в Своге. Вече имах квартира, можех да спя спокойно и спях, и сутринта ставах, и отивах на работа. И тогава колегите казваха: „Ама ние не те виждаме тебе изобщо на гарата в София. Кога се връщаш? Виждаме те, че пътуваш с нас, но кога се връщаш?" И аз им казах: „Връщам се в късните часове, защото искам да спя на чист въздух в Своге." А аз в Своге имах квартира, защото в София аз нямах място къде да подслоня глава! Имаше и такъв случай в моя живот, който беше много драматичен, и който ще го опиша, когато трябва.

Така, че този случай на времето и това беше едно живо посвещение, което беше извършил лично Учителят Дънов. И това беше не само посвещение, но този разговор аз го запаметих, записах го. И това не беше само благословение за някакъв миг. Това беше един кредит и аз тръгнах от човек на човек, или както се казваше тогава от дъновист на дъновист. И се криех, понеже комунистическата власт тогава правеше обиски всяка седмица, всеки месец, прибираше каквато литература намери от Учителя Дънов. Караше ги онези да подписват декларация, че няма да се занимават с тези неща, защото ако се занимават ще бъдат изселени от София. Някой ги заплашваха с уволнение, някой ги изселваха от София. Такива бяха времената.

Така, че от 1969 г. до 1989 г., бяха изминали 20 години. На 10 ноември 1989 г., дойде новата епоха. Съветската империя и комунистическата власт в тази форма привидно се оттегли. Дойдоха нови условия за работа. Но бяха изминали 20 години, които години аз не пропилях, а работех денонощно и вървях от човек на човек - записвах. Аз знаех какво представлява моята задача и това, което Той ми каза аз го изпълнявах. Но аз знаех, че аз не бях Го сварил на физическото поле, но Той ми се изяви в Невидимия и Божествения свят в Дух и Сила. И за мене Той не е само един образ, Той не е само едно Слово в една беседа, но за мен това беше живо Слово, това беше Слово, което имаше сила и власт, и което беше дар и акт на Божествения Дух. И така винаги съм възприемал Неговото Слово.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...