Jump to content

2.14. Как се написа „Космогонията" от „Изгревът", том 1


Recommended Posts

2.14. КАК СЕ НАПИСА „КОСМОГОНИЯТА" ОТ „ИЗГРЕВЪТ", ТОМ 1

А какво представлява Учителят Дънов? Това ще си го прочетете в „Изгревът", том I - накрая има една глава „Космогония". Ще си го прочетете там. Защото, когато аз започнах да пиша тази глава, когато подготвях I том, никога няма да забравя, аз бях събирал доста материал и когато започнах да пиша, беше някъде по обяд. Писал съм часове наред и по едно време виждам, че аз продължавам да пиша и тогава, когато беше станало тъмно. Поглеждам - цялата ми стая осветена с една необикновена Светлина, както се казва „неземна Светлина" - друга Светлина от друг порядък! Стаята ми осветена! Навън е тъмно през прозорците! Поглеждам нагоре - крушката чрез която се осветявам, крушка, която се запалва, когато отворя електрическия ключ, и когато протече през нея електричеството, в това време крушката изобщо не светеше! Оглеждах се наоколо - нищо не виждам нещо да свети, а цялата стая беше осветена!

И аз можах да довърша, и това нещо аз го писах цяла нощ на тази Светлина. На тази Светлина казвам, която беше Светлина, но тя беше и Виделина от духовния свят. Това беше и Слава от Божествения свят.

И това, което аз написах като „Космогония", това ще остане като вечен идеал за идното човечество! И тогава аз за пръв път написах кой е Учителят Дънов. Че това е Всемировия Учител на Вселената. И тогава написах какво значи Учител на Слънчевата Система, какво значи Миров Учител на Битието и на Небитието, и какво значи Всемиров Учител на Вселената. А Този Всемиров Учител на Вселената беше Духът Беинса Дуно! Това всичко можете да си го прочетете.

Така започна моя път, който очерта по-късно поредицата от 22 тома. Амин!

Сега е 13 часа и 45 минути на 14 май 2006 г.

Амин!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...