Jump to content

8.13. Предателството към „Изгревът", том V и възмездието


Recommended Posts

8.13. ПРЕДАТЕЛСТВОТО КЪМ „ИЗГРЕВЪТ", ТОМ V И ВЪЗМЕЗДИЕТО

И сега, накрая ще кажа как другите я предадоха, и как другите я измениха, и как искаха да я ликвидират, унищожат и да няма следа от нея. Ето как - „Изгревът", том V беше излезнал от печат. И аз реших да го изкарам на Рила по времето на летуванията на т.н. Бяло Братство. Работех с Вихър Пенков и с Марийка Марашлиева. Дадох пари на Вихър Пенков, напълни колата с бензин. Качиха се с Марийка и Ефросина, взеха палатка, отидоха на хижа „Вада". Там разположиха палатката до реката да седят няколко дена, като Марийка е спала в хижата. Целта беше да изложат там книгите, да покажат „Изгревът", V-ти том. И който мине от там, този, който се качва нагоре на Рила, да си купи някоя книга.

Обаче, минават ден, два, три, четири, пет, шест, седем - една седмица, минават стотина човека, но никой не купува! А пък дори един му казал: „Абе аз ще купя книгата, обаче, ако ми я качиш горе." Представяте ли си?! И накрая става некъде 16-17 август, но по това време времето е дъждовно. И Вихър Пенков слага 25 книги, това означава към 25 килограма на гърба си, слага ги в един найлон на раницата. И с жена си Ефросина тръгват пеша, и стигат до новата хижа. Вали, преспиват. На 18 са там и през нощта на 18 срещу 19 валежа спира, духа вятър - изчиства облаците, изчиства небето. И на сутринта на 19 август, когато са съборните дни на 7-те Рилски езера, те се качват до хижата „7-те Рилски езера" и виждат, че всички са се качили на „Езерото на Чистотата", за да играят Паневритмия. Те се качват с Ефросина, и заварват как онези играят Паневритмия. И Вихър разтваря раницата, слага един найлон, и слага десетина книги от „Изгревът", V том, така наредени един до друг.

Свършва Паневритмията. Към 600 човека минават един след друг покрай книгата, и се подиграват, смеят, и обругават книгата!

Вихър седи, мълчи и никой не купува нито една книга! А оня, който беше минал отдолу на хижа „Вада", и който беше казал: „Ще я купя, ако я качиш горе." Вихър го вижда и казва: „Ти нали обеща да я купиш горе. Ето, книгата е горе - тука е. Хайде - купи я." А той му казва: „Нямам пари!" - „Е, как така нямаш пари бе, трябва да се купи една книга! Всички минават, никой не купува, всички се подиграват на книгата!" И този ходи, върви, суче: „Сега ще ходя да събера пари." И Вихър му казал: „Слушай какво, трябва някой от вас да купи поне една книга." И накрая онзи тръгнал да събира пари. А той пари има, но не иска да я купи! И накрая от кумова срама ли, от какво, що и как, събрал ужким пари, отишъл и купил една книга.

Така, че тези 600 човека минаха и се подиграваха, и никой не купи нито една книга, защото тази книга беше обещана да се купи още на хижа „Вада". Та тя е продадена на хижа „Вада", а не горе на Езерата. Така, че от тия 600 човека, никой не купи нито една книга! Вихър Пенков и жена му събират книгите разочаровани, и полека-полека слизат на „Вада". Когато слизат, вече започва да духа вятър, облаци, дъжд, и от този ден на 19 следобед, цяла нощ, цял ден и следващите дни и седмици до към 5-10 септември вали дъжд, мъгла, дъжд, мъгла, град бие горе по палатките. И те не са могли да играят нито една Паневритмия, не могат да чуят нито едната цигулка - седят и мръзнат в палатките.

Така, че онези 600 човека се подиграха върху V том на „Изгревът", който е Вътрешната Школа на Учителя из спомените на Мария Тодорова. И тогава Небето им закри външните условия да провеждат своя т.н. братски живот. Не само им отреза външните условия, но им отреза и вътрешните условия! Не само за сега, но за вечни векове!

Забележка: Виж „Изгревът", том XIII, с. 864-866.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...