Jump to content

10. Как бяха записвани опитностите на Мария Тодорова. 10.1. Мъчение, мъчение и пак мъчение


Recommended Posts

10. КАК БЯХА ЗАПИСВАНИ ОПИТНОСТИТЕ

НА МАРИЯ ТОДОРОВА

10.1. МЪЧЕНИЕ, МЪЧЕНИЕ И ПАК МЪЧЕНИЕ

По този въпрос може да се отговори ето така: много трудно, много продължително и много мъчително! Изобщо седна дума мъчение, мъчение и пак мъчение! Това мъчение, беше и за двама ни. Мъчение за мен, който изискваше, който настояваше, който подканяше, и то не с дни и месеци, а с години. А за нея също беше мъчение. Тя не беше готова да ги даде тези опитности, да ги разкаже тези опитности и да ги запише тези опитности -да ги запише на ръка. Как така? Ето така. Тя смяташе, че в нейното време ще се отворят външни условия и вътрешни такива в самата нея, и след това всичко ще потече по мед и масло - Братството на Изгрева ще има условия, и ще живее както по времето на Учителя!

Ама това Братство го нямаше, Изгрева беше разрушен! Т.н. последователи на Учителя бяха разрушени след процеса 1958-1959 г. И всичко беше разрушено! И никой не можеше да работи с никой, всеки воюваше срещу всеки, и всеки искаше да бъде ръководител. Това е положението. Аз това заварих. А тя също боледуваше и ще се спра после, когато говоря как записвахме нейните изпълнения песните на Учителя на пиано, тогава ще говоря подробно как тя боледуваше. И кои бяха тези, които й пречеха чрез нейните старчески заболявания да върши някаква работа. И така, аз категорично възразявах върху това, че тя трябва да чака некакви условия.

Говорех, че Изгрева го няма, че той е вече горе в Невидимия свят. Защото 90% от последователите на Учителя от времето на Школата, те бяха си заминали. А това е един израз, който се употребяваше за онези, които са умряли, т.е. умряли са, ама са си заминали в Невидимия свят. Това беше един израз от времето на Школата на Учителя, който и днес се употребява. А че наистина Изгрева е горе в Невидимия свят, по този въпрос изобщо не се коментираше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...