Jump to content

11.2. Само снимките доказваха, че е имало Учител и Школа


Recommended Posts

11.2. САМО СНИМКИТЕ ДОКАЗВАХА, ЧЕ Е ИМАЛО УЧИТЕЛ И ШКОЛА

Фактически ние, които дойдохме, не виждахме нищо от Школата! Тя беше изчезнала от физическото поле. Тя единствено съществуваше в разказите на тези възрастни приятели.

И още нещо, а най-голямото доказателство, че тази Школа е съществувала са снимките, снимките, които бяха правени от няколко фотографа. И само по снимките те можеха да докажат, че е имало хора около Учителя, и че тези хора имат своите имена.

Пример: ето, излезна преди един месец „Изгревът", том XXII. Там има 144 страници снимки, от които 104 страници на снимки на Учителя и приятели от времето на Школата. Така, че там тех ги има, били са, направили са им снимки. И тези снимки доказват, че тези хора са били, а не са измислени от мен.

Така, че тези, които дойдоха, търсеха някаква форма да видят тази Школа как е съществувала и точно какво е било. Но нямаше нищо! Всичко беше опустошено! И тогава търсеха образци на Школата на Учителя. Учителят беше дал Слово, и че по това Слово, трябва да се живее, и трябва да се изпълнява. А, който го изпълнява, трябва да изработи нещо в себе си и това нещо да го покаже на останалите. Трябваше образец. Но те не бяха изработили нищо.

И това, което аз заварих и тези младежи завариха - завариха баби и старци. Тези възрастни хора искаха нещо да направят, но властта беше взела мерки срещу тях. Беше заключила и затворила всички условия за някаква деятелност. И всичките оправдания на това възрастно поколение бяха такива, че те обвиняваха властта, че не им дава условия, за да могат да работят за Делото на Учителя. А днес - 30 години след това мога да кажа, че по-хубави условия по време на Комунистическата диктатура не е имало за работа! Каква работа? - Духовна работа. Изработи нещо в себе си, и тръгни да проповедваш Учението на Учителя, но не с думи, а с дела. А те тръгнаха да проповедват с думи. И хората като ги оглеждаха, виждаха, че онова, което те говорят, първо не го разбират, и второ, онова, което говорят, не отговаря на истината. А защо не отговаря на истината? Защото пред тях не бяха образците. Образците на това Слово ги нямаше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...