Jump to content

11.11. Лагер в местността „Секирица"


Recommended Posts

11.11. ЛАГЕР В МЕСТНОСТТА „СЕКИРИЦА"

И сега, кое е най-интересното? Ами най-интересното е - ние вече сме горе 20 дни на „Секирица". И аз виждам, че от време на време минава някой познат на Борис, говорят нещо с него, после си заминават. И така, в разстояние на една седмица минаха десетина човека. И аз питам: „Абе казвам тия хора откъде знаят, че ти си тука на „Секирица"? Нали се уточнихме на никого да не казвате, никой да не знае, за да не дойдат тука и да направят палатки, и да дойде властта, и да разтури всичко, и да си имаме неприятности? Нали властта забрани събирането?" Борис мълчи, Мария мълчи. Мълчат и двамата. Тогава разбрах, че те са, които са казали на тия приятели, че отиват там. Защо? Ами, защото то се разбра по-късно какво стана.

И аз бях отишъл от 1 юни. И това беше некъде към края на месец юни. И в един хубав ден пристига един камион, и от камиона започват да стоварват багажи на Жечо Панайотов и на брат му Иван Жеков. И почват да правят палатки. И казвам: „Ама какво правите вие тук?" - „Ама казва ще правиме лагер." - „Ама казвам какъв лагер бе, нали държавата е забранила?" - „Абе казва тя е забранила горе, обаче тука не е забранила." - „Ама казвам, как може такова нещо бе? Вие ще предизвикате обиски, ще дойде властта, ще дойде Милицията, ще разтури лагера. Ще станат бели!" - „Не казва, няма да станат." Аз се ядосвам, отивам при Борис Николов и му казвам така и така, така и така. - „Ти ги докара тия хора. Ела да спасяваш положението, да отиват да си правят лагер на всички други места, но не и тука! Е, планина голяма и широка."

И той идва при мене, обаче, обсебен, маха с една ръка и казва: „Рекох аз, нареждам тука да се направи лагер на Бялото Братство!" Представяте ли си?! Отивам аз при Мария и казвам: „Виж какво, вие влизате в клопка!" И отивам аз, и се разправям. Казвам: „Вие влизате в клопка! Ще се съберат тука 10-15-20-30 палатки, ще дойде Милицията, ще ви разтурят това, и след това вие ще предизвикате много голям погром! И ще отговаряте!" И той, Борис казва, бие с юмрук по гърдите, и казва: „Аз съм винаги готов да отговарям!" - Приказки, приказки! И аз казвам: „Аз повече с вас не мога да седя тук! Аз си заминавам до неделя." А беше петък. И се качвам горе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...