Jump to content

12.7. Кой беше този дух в котарака, който ми пречеше


Recommended Posts

12.7. КОЙ БЕШЕ ТОЗИ ДУХ В КОТАРАКА, КОЙТО МИ ПРЕЧЕШЕ

Ето, това казвам аз, защото аз седя в стаята, затворил съм вратата. И отведнъж се чува някакъв трясък, аз се стресквам, вратата се отваря и котаракът след като е скочил върху дръжката на вратата, отворил я е и влиза най-победоносно, като че ли е господар на къщата с вдигната опашка! И мяуча! И отива към Мария, но преди това поглежда обстановката. Понякога измяуква и се качва в скута на Мария, но друг път започва да се движи и да реве. Тогава той прекъсваше нашия разговор.

Но беше най-интересното, че когато се разговаряхме за братски теми, по братски въпроси, той винаги идваше, отваряше си сам вратите, и идваше, за да пречи! Значи онзи, който влизаше в него, беше враг -враг и пречеше! И когато той се запътваше към стаята, аз за секундата ставах, тръгвах заплашително към него и застрашително. Един-два пъти аз така го ритнах силно, че той отхвърча. И като ме поглежда, че аз тръгвам застрашително към него и правя опит да го ритна, той тогава се обръщаше ядосано, моментално с рев избягваше. Казвам - рев, а не мяукане. Но той, когато бях с Мария, той, ако беше в нейния скут, от време-навреме мъркаше, не ни пречеше. Но, ако ревнуваше, че аз говоря с нея, и той си отвори устата с едно протежно мяукане, тя му се скарваше. Ако той прекаляваше, тя тутакси го отместваше от полата си. Той скачаше на пода, тя му се скарваше и той напускаше стаята.

Така, че в този котарак влизаха различни духове, но имаше един, който стоеше непрекъснато в него, и този, който беше враг!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...