Jump to content

15.8. Моят жизнен кредит бе откраднат и бях измамен


Recommended Posts

15.8. МОЯТ ЖИЗНЕН КРЕДИТ БЕ ОТКРАДНАТ И БЯХ ИЗМАМЕН

Борис вече нямаше жизнен кредит. Неговият жизнен кредит се беше свършил. Той го беше пропилял по разни строежи - насам и нататък. И тогава аз седнах с един молив на един лист хартия и започнах да си правя сметка. Ако той почине - умре, то аз трябва да загубя 10 години, за да събирам разни неща, които се намират при различни хора, и които хора едва ли ще ми дадат тези неща, които Борис е оставал при тях да се съхраняват. Така, че на мен ще ми бъде необходимо 10 години за да ги събирам, при положение, че ония, които ги пазят ми гласуват доверие и решат да ми ги дадат. Така, че аз нямаше да получа нищо! Но, ако Борис оживее, тогава може чрез него да се добера до тези неща, да ми се предадат и аз да мога да свърша моята работа. Така, че аз в единия и другия случай, аз губя 10 години. В единия случай аз губя 10 години, и никой нищо нема да ми даде. А да оздравее, той трябва да има 10 години кредит, за да завършиме работата с него.

И тогава, за да оздравее Борис, аз трябваше да му предам, и да му дам от моя кредит. И тогава аз се молих на Учителя, и казах: „Учителю, вземи от моя жизнен кредит и го прикачи, и го дай на Борис, за да оздравее, за да можеме да свършиме оная работа, за която аз съм изпратен за нея. Защото без Борис всичко ще изчезне и ще се загуби." И така стана, че Борис взе от моя жизнен кредит, оздравя, успя да се възстанови.

И аз усещах как беше пробита в тялото ми една дупка, после некой беше сложил и един кран, един маркуч. И от моята сила по невидими пътища този маркуч се беше прехвърлил на него, и течеше в неговите вени!

Да, аз приех това нещо. Дойде време - маркуча го откачиха. Аз едвам се движех, а Борис се възстанови!

И какво стана по-нататък? Той взе от моя жизнен кредит и накрая не свърши никаква работа - излъга ме! Защото духовете го превзеха отвътре, и го затириха насам-нататък. Вятърът, който влезна в него наду платната му, и лодката му тръгна така да плува, както той беше свикнал. Пътува лодката, която я движеше онова платно, вятърът духне от тука, духне оттам, отпред, отзад и така. И пълен провал по всички линии! И тогава аз отведнъж видях, че съм измамен, излъган и изигран! Казвам тези три думи, които не са случайни. Те не означават едно и също значение -имат три различни значения.

И тогава успях да влезна във връзка с Учителя, и да се оплаквам за поведението на Борис, че съм му прехвърлил жизнен кредит, за да върши някаква работа, а той нищо не прави. Учителят ми каза: „Друг път да не даваш!" - „Но Учителю, аз го дадох, за да се свърши тази работа за Школата!" Учителят казва: „Друг път да не даваш!" Този урок не го бях научил. Аз тази грешка, която допуснах, друг път аз не трябваше да допускам. Така, че така седят нещата в ония години - измама от начало до край!

И след това аз останах сам самичък!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...