Jump to content

17.5. Опитността на един ученик е опитност на цялата Школа


Recommended Posts

17.5. ОПИТНОСТТА НА ЕДИН УЧЕНИК Е

ОПИТНОСТ НА ЦЯЛАТА ШКОЛА

Така че аз се съгласявах, че ще дойдат дни, но аз знаех, че трябва да преминат онези 45 години за които Учителят бе говорил, и които думи се намираха в една стенограма, която през 1970-1972 г. Борис разчете, и аз я записах. И знаех, че в нейно време няма да има условия.

Така, че тя беше минала една строга житейска школа, в която школа при всеки един проблем и въпрос, тя отиваше да пита Учителят, изслушваше Го, и се опитваше да изпълнява. Така, че тя имаше дълъг път, знаеше своя път, знаеше своите грешки и погрешки, и знаеше отношението на Учителят към всяка една нейна стъпка в нейния личен живот, който тя беше минала и премила. Веднъж ми каза: „Учителят казва: Опитността на един ученик, е опитност на цялата Школа."

И тя имаше много труден път, защото никой не я обичаше, поради простата причина, че тя беше до Борис. И тя казваше често: „През времето на Учителя ме гонеха всички заради Учителя, че Той ме допускаше близо до Себе си, че разговаряше с мене, и че ме допускаше до Себе си! А след като Си замина Учителят, всички започнаха да ме гонят заради Борис, защото живеехме в един и същи дом!"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...